Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+10 oy
166 okuma
Simge Bilgi kategorisinde Astral Gezgini (184k puan)  
Çocuk düşleri; kısa, açık, tutarlı, anlaması kolay ve kuşkululuktan uzaktır. Ancak çocukların tüm düşleri bu türde değildir. Düş çarpıtması çok erken çocuklukta gelişir ve beş yaşla sekiz yaş arasındaki çocuklar tarafından görülmüş ve daha sonraki yaşlarda görülenlerin tüm niteliklerini taşıyan düşler bildirilmiştir. Aslında belli koşullarda erişkinler bile tipik çocuksu düşlere benzer düşler görürler. Freud çocuk düşlerinin özelliklerini şu şekilde sıralamıştır
bir yorum ile ilgili: Freud’a Göre Rüyanın Oluşumu

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

4 Yorum

+6 oy
Simge Astral Gezgini (184k puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
-Bu düşleri anlamak için hiçbir çözümlemenin, hiçbir tekniğin uygulanması gerekli değildir. Bize düşünü anlatan çocuğa hiçbir soru sormamız gerekmez. Ancak birinin çocuğun yaşamındaki olaylara ilişkin bazı bilgiler vermesi gerekir. Değişmez biçimde düşten önceki günde bize düşü açıklayan bazı yaşantılar bulunur. Düş, çocuğun zihinsel yaşamının bir önceki günün bu yaşantısına uykusunda verdiği tepkidir.

-Çocuk düşleri anlamsız değildir. Anlamlı, tümüyle geçerli zihinsel eylemlerdir.

-Bu düşlerde herhangi bir düş çarpıtması yoktur ve bu yüzden de hiçbir yorumsal etkinliği çağırmazlar.
+6 oy
Simge Astral Gezgini (184k puan)  
-Bir çocuğun düşü, bir önceki günün arkasında bir üzüntü, bir özlem, ele alınmamış bir istek bırakmış bir yaşantısına bir tepkidir. Düş, bu isteğin doğrudan, kılık değiştirmemiş bir doyumunu üretir. Çocuklarda uykuyu bozan uyaran zihinseldir- üzerinde durulmamış istek- ve düşle tepki verdikleri şey de budur.

-Düşün işlevine gelince; düşler uykunun bozucuları değil uyku bozucularını defeden bekçilerdir. Hiç düş görülmese daha derin uyunacağı sanılır ama bu yanlıştır; aslında düşler olmazsa hiç uyunamazdı. Uyunabildiği kadar derin uyunabilmesi rüyalar sayesindedir. Düşler insanları biraz rahatsız etmekten kaçınamaz tıpkı gece bekçisinin gürültüsüyle insanları uyandırmaya çalışan barış bozucularını kovalarken bir miktar gürültü yapmaktan kaçınamaması gibi.
+6 oy
Simge Astral Gezgini (184k puan)  
-Bir düşü kışkırtan şey bir istektir ve o isteğin doyurulması da düşün içeriğidir bu, düşlerin temel niteliklerinden biridir. Aynı derecede değişmez öteki nitelik ise bir düşün bir düşünceye basitçe anlatım kazandırmayıp isteğin varsanısal bir yaşantı halinde doyurulmasını temsil etmesidir.

-Düşlerde bozulmuş amaç ancak uyumak olabilir. Bozucu amacın yerine ruhsal uyaranı ya da uğraşılması için baskı yapan isteği geçirebiliriz; çünkü şu ana dek uykuyu bozan başka bir ruhsal uyaran görülmemiştir. Burada düş de bir uzlaşmanın sonucudur. İnsan uyur ama yine de bir isteği gidermeyi yaşar; insan bir isteği doyurur ama aynı zamanda uyumayı da sürdürür. Her iki amaç da kısmen gerçekleştirilir, kısmen terk edilir.
+6 oy
Simge Astral Gezgini (184k puan)  
-Bir noktada düşler istek doyurma işlevi görürler. Örneğin akşam yemeğinde baharatlı bir yemek yiyen herkesin düşünde kendini su içerken görmesi çok olasıdır. Kuşkusuz çok güçlü bir yeme ya da içme gereksinimini bir düşle gidermek olanaksızdır. Kişi böyle bir düşten hala susuzluk duyarak uyanır ve gerçek su içmek zorunda kalır. Bu örnekte düşün etkisi pratik açıdan önemsizdir ama kişiyi uyanmaya ve eyleme geçmeye zorlayan bir uyarana karşı onun uykusunu koruma amacıyla üretildiği hiç kuşkusuzdur. Gereksinimin şiddeti daha az olduğunda doyum düşleri çoğu kez onun üstesinden gelmeye yardımcı olur. Aynı biçimde düşler cinsel uyaranların etkisi altında da doyumlar yaratırlar ama bunlar sözü edilmeye değer bazı gariplikler gösterirler. Cinsel içgüdü, açlık ve susuzluğa göre nesnesinden biraz daha bağımsız olduğu için boşalma düşleri gerçek bir doyum olabilir. Bunun dışında sabırsızlık düşleri de istek doyurma amaçlıdır. Eğer bir kişi bir yolculuk, kendisi için önemli bir tiyatro gösterisini izleme, bir konferansa ya da birini ziyarete gitme hazırlığı yapmışsa düşünde beklentisinin erken doyumunu görebilir; olayın öncesindeki gece kendini gideceği yere ulaşmış, ziyaretine gittiği kişi ile söyleşi içinde görebilir. Ayrıca rahatlama düşleri de bu türden düşlerdir. Daha fazla uyumak isteyen kişinin düşünde kendini uyanmış ve duş alıyor veya okula gidiyor gördüğü oysa hala uyuyor olduğu ve gerçekte değil de düşte uyandığı düşlerdir. Uyuma isteği bu düşlerde açık olarak kendini belli eder.

İlgili rüyalar

+16 oy
5 yorum 206 okuma
Simge 24 Temmuz 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+14 oy
8 yorum 215 okuma
Simge 24 Temmuz 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+12 oy
6 yorum 189 okuma
Simge 24 Temmuz 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+13 oy
7 yorum 224 okuma
Simge 24 Temmuz 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+9 oy
3 yorum 231 okuma
Simge 28 Temmuz 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+11 oy
7 yorum 261 okuma
Simge 28 Temmuz 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+10 oy
4 yorum 368 okuma
Simge 25 Temmuz 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+20 oy
14 yorum 349 okuma
Simge 4 Ağustos 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+14 oy
7 yorum 241 okuma
Simge 24 Temmuz 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+11 oy
22 yorum 433 okuma
Simge 25 Temmuz 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+12 oy
7 yorum 221 okuma
Üstat_Simuy_Alaca 16 Mayıs 2021 Bilgi kategorisinde Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)   yazdı
+1 oy
5 yorum 126 okuma
vetre 5 Ocak 2021 Analiz kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı
+8 oy
17 yorum 398 okuma
Üstat_Simuy_Alaca 5 Kasım 2020 Bilgi kategorisinde Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

389 Aktif
0 Üye ve 389 misafir
Bugün : 17141
Dün : 23857
Toplam : 48075463
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...