Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+4 oy
161 okuma
mustafaharputi Lusid kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Hayatımızın yaklaşık 6 yılın yani 2190 gününü ya da 52560 saatini hayal kurarak geçiriyoruz.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

6 Yorum

+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
 
En İyi Yorum
Rüya sırasında algılarımız açık ve duygularımızın farkındayız fakat uyanık halde olduğumuz gibi bilinçli değiliz. Bu durum, neden rüyada olduğumuzun farkında olmayıp yaşadığımız tuhaf olayları gerçek sandığımızı açıklıyor. Ancak bazı insanlar, lucid rüya görenler, rüyaları sırasında bilinçlerinin bazı yönlerini ‘’yeniden uyandırarak’’ rüyalarının farkına varabilme yeteneğine sahipler. Inception filminde Leonardo Di Caprio’nun yaptı gibi rüyalarının kontrolünü ele alıp istedikleri gibi hareket edebiliyorlar. Lucid rüya halen daha üzerinde çalışılan bir konu olmasına rağmen son gelişmeler onun uyanık bir bilince sahip olmak ve uykuda olmak arasında bir durum olduğunu gösteriyor. Lucid rüya, uyku sırasında başınıza gelebilecek ‘’anormal’’ durumlardan sadece bir tanesi. Bir başkası ise uyku durumundayken bir anda uyanıp hareket edemeyince dehşete düştüğünüz uyku felcidir. Uyandığınızı sanmanıza rağmen hala rüya gördüğünüz sahte uyanmalar da bu durumlara örnek verilebilir. Lucid rüyanın dışında diğer bütün durumlar, uyku halindeyken öznel farkındalığın artışını yansıtıyor.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Lucid Rüya ve Beyin
Dünya nüfusunun yaklaşık yarısı,hayatında en az bir kere lucid rüya görecek. Bu sabırsızlıkla beklenecek bir deneyim olabilir, çünkü lucid rüya, insanlara hayatının aşkıyla tanışmaktan, orta çağda bir savaş kazanmaya kadar diledikleri her şeyi simüle etme olanağı sağlıyor. Lucid rüyanın eyleme geçirilebileceğine dair birçok kanıt var ve hatta artık insanların, rüyaları nasıl daha da netleştirebilecekleriyle ilgili ipuçları ve püf noktaları paylaştığı birçok çevrimiçi platform da bulunuyor. Bu ipuçlarından bazıları rüya totemleri ya da rüyada olup olmadığınızı anlamlandırabilmek için baş ucunuza gerçek dünyayı hatırlayabilecek bir obje koymak. Katılımcılarından en son gördükleri rüyalarını ayrıntılı bir şekilde bir rapor hazırlamasını isteyen bir çalşma, lucid rüya gören kişilerin görmeyenlere kıyasla uykuda olduklarını daha fazla kavradıklarını gözler önüne serdi. Lucid rüya gören katılımcılar, rüya içindeki düşünce ve eylemler üzerinde daha fazla kontrol sahibi olduklarını, mantıklı düşünme yeteneğine sahip olduklarını ve uyanıkken yaşadıkları hatıralara daha rahat eriştiklerini söyledi. İnsanların normal bir rüyadayken ve lucid rüya görürken bilinçli karar alma yeteneklerini karşılaştıran bir başka araştırma ise lucid rüyadayken ve uyanıkken kendi irademiz ile gerçekleştirdiğimiz eylemlerin örtüştüğünü buldu. Ancak, lucid rüyadayken planlama yeteneğimiz uyanıkken olduğundan çok kötü.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Lucid rüya ve normal rüyanın uyuyan kişiyi birbirinden farklı hissetirmesi, iki rüyanın da beyin aktivitesinin farklı modelleriyle ilişkili olmasıyla açıklanabilir. Ancak bu düşünceyi kesinleştirmek göründüğü kadar kolay değil. Bunu kanıtlayabilmek için katılımcıların gece boyunca bir beyin tarayıcında olmaları ve araştırmacıların lucid rüya gerçekleştiği anda onu deşifre edip lucid rüya sırasındaki beyin aktivitesiyle normal rüyadaki beyin aktivitesini karşılaştırmaları gerekir. Bunu inceleyen ustaca yapılmış çalışmalarda, lucid rüya gören katılımcı ile hızlı göz hareketli (REM) uyku uyuyan araştırmacı arasında bir iletişim kodu geliştirilmiştir. Uyumadan önce katılımcı ve araştırmacı, katlımcının lucid rüya görmeye başladığı anda yapması için özel bir göz hareketi belirlemiştir. Mesela, bu özel hareket gözü önce iki kere sağa sonra iki kere sola hareket ettirmek gibi bir şey olabilir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bu yaklaşımı kullanarak yapılan araştırmalarda, normal bir uykundan lucid REM uykuya geçişin beynin ön tarafında yer alan aktivite artışıyla ilişkili olduğu bulunmuştur. En önemlisi, beynin bu alanları yalnızca uyanıkken gözlemlenen mantıksal akıl yürütme ve gönüllü davranış gibi “üst düzey” bilişsel işlevlerle ilişkilidir. Gamma dalgası aktivitesi olarak da bilinen bu tarz beyin aktiviteleri, deneyimlerimizin farklı yönleri olan; algıların, duyguların, düşüncelerin ve hatıraların bütünleşmiş bir biçimde birbirine ‘’bağlanmasına’’ izin verir. Bu bulguların ışığında yapılan bir aşatırma, ön bölgelerin elektriksel olarak uyarılmasının, bir rüya sırasında yaşanan berraklık derecesinde artışa neden olduğunu buldu. Yapılan bir başka çalışmada lucid rüya ile bağlantılı beyin bölgeleri tam olarak belirlenmiş ve frontal ön korteks ve pruneus gibi bölgelerin aktivitesinde artış bulunmuştur. Bu beyin bölgeleri, kendinden referanslı işlemler ve seçim yapma gibi yüksek bilişsel becerilerle ilişkilidir. Yani bu çalışmayla yine, lucid rüyanın uyku ve uyanıklık arasında karışık bir bilinç hali olduğu görüşü desteklenmektedir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Biliç Sorunu İle Mücadele

Beyinde bilincin nasıl ortaya çıktığı, sinirbilimdeki en kafa karıştırıcı sorulardan biridir. Ancak, lucid rüyalar üzerinde çalışmanın, bilincin sinirbilimine yeni bir bakış açısı getirebileceği öne sürülmüştür. Bunun nedeni, lucid ve normal REM uykusunun, bilinçli deneyimlerimizin belirgin biçimde farklı olduğu iki durum olması, ancak iki durumda da genel beyin halinin aynı kalmasıdır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Beyinde bilincin nasıl ortaya çıktığı, sinirbilimdeki en kafa karıştırıcı sorulardan biridir. Ancak, lucid rüyalar üzerinde çalışmanın, bilincin sinirbilimine yeni bir bakış açısı getirebileceği öne sürülmüştür. Bunun nedeni, lucid ve normal REM uykusunun, bilinçli deneyimlerimizin belirgin biçimde farklı olduğu iki durum olması, ancak iki durumda da genel beyin halinin aynı kalmasıdır. Lucid rüyadaki ve normal bir rüyadaki beyin aktivitlerinindeki belirgin farklılıkları karşılaştırarak, lucid rüyada farkındalığı kolaylaştıran etmenleri inceleyebiliriz. Üstelik, uyuyan kişinin lucid rüyada olduğunu göz sinyaliyle berlitmesini kullanarak, o noktadaki nörobiyolojik aktiviteyi inceleyip yalnızca bu artan bilinci neyin karakterize ettiğini ve sürdürdüğünü değil, aynı zamanda nasıl ortaya çıktığını da anlayabiliriz.

İlgili rüyalar

+3 oy
2 yorum 249 okuma
Busraa 20 Ağustos 2022 Lusid kategorisinde Busraa Karabasan (288 puan)   yazdı
+4 oy
2 yorum 216 okuma
+2 oy
2 yorum 301 okuma
ahsen 3 Ekim 2021 Lusid kategorisinde ahsen Karabasan (790 puan)   yazdı
+3 oy
7 yorum 292 okuma
vetre 17 Haziran 2021 Lusid kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı
+17 oy
8 yorum 523 okuma
+18 oy
1 yorum 140 okuma
Şifacı 20 Nisan 2021 Lusid kategorisinde Şifacı Uzman Yorumcu (22.2k puan)   yazdı
+5 oy
1 yorum 225 okuma
Şifacı 6 Mart 2021 Lusid kategorisinde Şifacı Uzman Yorumcu (22.2k puan)   yazdı
+5 oy
7 yorum 505 okuma
vetre 6 Mart 2021 Lusid kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı
+4 oy
8 yorum 257 okuma
vetre 7 Şubat 2021 Lusid kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı
+8 oy
10 yorum 410 okuma
mustafaharputi 4 Şubat 2021 Lusid kategorisinde mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)   yazdı
+1 oy
2 yorum 138 okuma
mustafaharputi 31 Ocak 2021 Lusid kategorisinde mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)   yazdı
+9 oy
34 yorum 527 okuma
+3 oy
8 yorum 191 okuma
vetre 21 Ocak 2021 Lusid kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

393 Aktif
0 Üye ve 393 misafir
Bugün : 19940
Dün : 23857
Toplam : 48078249
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...