Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+2 oy
619 okuma
mustafaharputi Tabir kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
İnsanların arasını bulan, onları hayırlı olan şeylere çağıran kimseye, kadri yüce olan bir zata, imam ve müezzine, postacıya yahut bakana, kişinin hanımına, Minarenin yıkılması bu özellikleri olan kimsenin vefatına yahut orada yaşayanların hallerinin değğişmesine, Ahşap bir minareye çıkıp orada ezan okuduğunu görmek olumsuz şartlara rağmen yükselmeye yahut yöneticilik ve kuvvete, Minare kandili cami hizmetçisine, alem bu hizmetçinin başına, Minarede tesbih ve tehlille muşgul olmak züntü ve kederden kurtulmaya delalet eder. (Ayrıca Bakınız; Ezan.)

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

40 Yorum

+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
 
En İyi Yorum
Rüyada minare görmek, birlik ve beraberliği sağlayan, sözü herkes tarafından dinlenen saygı değer bir kimseye yorulur. Rüyada minare bekar bir kimsenin evleneceğine ve çevresinden büyük yardım göreceğine yorumlanır. Ayrıca minare beklenen müjdeli bir haberin tez geleceği anlamına gelir. Rüyada görülen minare kimi zaman ise ayrılığa, gurbete veya yolculuğa işaret eder. Cami minaresi aynı zamanda melikin vekili veya habercisidir
1- Rüyada Minare Yıkıldığını Görmek

Rüyada sağlam bir minareyi yıktığını görmek, namaz davetini önemsememeye tabir edilir.

Rüyayı gören kişinin minarenin yıkıldığını görmesi o memlekette çok kötü şeylerin olacağına hükmedilir. Rüyada minarenin yıkıldığını görmek; büyük bir şahsın öleceğine işarettir. Rüyada minarenin yıkılması veya devrildiğini görmek, o yer halkının dağılmasına veya o bölgede ölecek birine delalet eder.

Rüyada caminin minaresinin yıkıldığını görmek o semt halkının perişanlığına ve durumlarının değişmesine işarettir. Rüyada Minare Sallanması hastalığa işarettir.

Bir kimse rüyasında minarenin yıkıldığını yahut rüya sahibi bir minareyi yıktığını görse, rüyayı gören kişinin rızkının azaldığına, sıkıntılı bir dönem geçireceğine işaret eder.
2- Rüyada minare temizlemek

Rüyada bir minareyi temizlediğini veya temizlettiğini görmek, tövbe etmeye, borç ve sıkıntıdan kurtulmaya, kâr ve kazanç elde etmeye işarettir. Bazen rüyada minareyi temizlemek, stres ve sıkıntıdan kurtulmaya, gergin ve gürültülü ortamlardan uzaklaşma işarettir.
3- İmam Nablusiye Göre Rüyada Minare Görmek

Minarede Allah (C.C.)'ı teşbih ve tehlil ettiğini gören kimse, şöhrete ve dünyada yüceliğe erişir. Onun bu teşbihi ise Allah (C.C.)'m onu kurtaracağı üzüntü ve kederidir. Minare vezire (bakana) delâlet eder. Bazan da minare o minarenin müezzinine delâlet eder.
4- Rüyada Minarede Ezan Okumak

Bir kimse rüyada bir minareye çıkıp ezan okuduğunu görse, halkın sevdiği, saydığı kimselerden biri olacağına işaret eder. Veya ezan okunan caminin müezzininin önemsiz bir hastalık geçireceğine yorumlanır. Rüyada minareye çıktığını görmek ve çıktığı ahşap bir minarede ezan okuduğunu görmek olumsuz şartlara rağmen Allah katında yükselmeye yahut yöneticilik ve kuvvete işarettir.

Rüyada ağaçtan yapılmış bir minareye çıktığını ve orada ezan okuduğunu gören kimse, velayet, kuvvet ve nifak içerisinde yücelir. Genel anlamda minareye çıkıp ezan okumak , okuyanın yüksek mevkilere geleceğini gösterir.
5- Rüyada Minare Kandili ve Alemi Görmek

Şayet bekâr bir kimse, minâre kandilinin yandığını görürse, o kimsenin dini bütün bir kimse ile yeni bir yuva kurup evleneceğine yorumlanır.

Rüyada görülen minare kandili ise, oranın hizmetine bakan kimseye çağrışım yapar. Minarenin alemi ise, oranın hizmetçi başısı olduğuna işaret sayılır.

Minare kandili cami hizmetçisine, âlem bu hizmetçinin başına, Minarede ibadetle meşgul olmak üzüntü ve kederden kurtulmaya delalet eder.

kinare âleminin bakırdan yapılmış olduğunu görmek, devlet büyüğünden bir felaket geleceğine; minare âleminin altından. Veya gümüşten olduğunu görmek, devlet başkanına itaat edileceğine işaret etmektedir.

Minare âleminin tahtadan yapılmış olduğunu görmek, yöneticilerin zalim bir kişi olduğuna işarettir.
6- Rüyada Minare Yapmak

İnsanların arasını bulan, onları hayırlı olan şeylere çağıran kimseye, kadri yüce olan bir zata, imam ve müezzine, postacıya yahut bakana, kişinin hanımına yahut orada yaşayanların hallerinin değişmesine işarettir.

Rüyada minare yapmak aynı zamanda iyi niyetli, sözü dinlenen, bilgili insan olarak yorumlanır. Kişinin ün kazanacağına işaret eder. Bir yerde yeni bir minare yapıldığını görmek, o yere büyük bir kişinin geleceğine işaret sayılır.
7- Rüyada Minare Tamir Etmek

Rüyada minare tamir etmek; mevkide yükselmeye, huzurlu olmaya ve güzel bir haber almaya, Aile saadetinin artmasına yorulur.

Rüyada minare tamir ettiğini görmek , devlet başkanı veya devlet büyükleri ile yorumlanır. Minare görmek, halkı iyi bir yola çağıran bir kişiye; minareyi tamir etmek veya yeniden bir minare yapmak hayır işlemeye; minareyi yıktığını görmek, bazı Müslümanları uzaklaştıracak bir olayın meydana gelmesine yorumlanır.

Rüyada minare görmek ya da tamir etmek; mevkide yükselmeye, huzurlu olmaya ve güzel bir haber almaya, aile saadetinin artmasına işarettir.
8- Rüyada Eski Minare Görmek

Bir başka rivayete göre de: Eski minare görmek, insanların arasını bulmaya ve halkı dince iyi olan şeylere hidayete davet eden bir kimseye işarettir.

İçinde Cuma namazı kılınan mescidin minaresi, insanları din ve hidayete davet eden birisidir.
9- Rüyada Minareden Düşmek

Bir kimse rüyada minareden bir kuyu içine düştüğünü görse, o kimsenin mütedeyyin ve güzel bir hanimi olduğu halde onun üzerine yaramaz ve şerli bir kadınla evlenmesine veya kendisinin devlet ve nimetinin gitmesine işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada minare görmek, minare tamir etmek mevkiinizin yükseleceği şeklinde yorumlanır.Rüyanızda minare görmek, yüksek itibar sahibi, ol­gun ululuğa layık bir kimse olacağınıza işarettir.İbn-i Sirin'in yorumu şöyledir:Rüyada minare görmek, halkı (tüm insanları) hayra davet eden (çağıran) bir adama işaretle yorumlanır. Rüyasında minare gören kişi, böyle bir kimsedir, böyle biri olduğuna işarettir.Rüyasında, minare görmeyi, minareyi tamir etmeyi veya minareyi yeni inşa etmeyi, hep hayırla, hayırlı insanlara işaretle ve hayırlı bir topluluğa işaret olarak yorumlamış­tır İbn-i Şirin.Bazen de rüyada minare görmek, bakana işarettir.Rüyada içinde Cuma namazı kılınan mescidin minaresini görmek, insanları din ve hidayete davet eden birisine işâret eder.Bir kimsenin rüyada ağaçtan yapılmış bir minareye çıktığını ve orada ezan okuduğunu görmesi, o kimsenin, velayet, kuvvet ve yüceliğe işâret eder.Bir kimsenin rüyada minare üzerinde Allah'ı (c.c.) teşbih ve tehlil ettiğini görmesi, o kimsenin, şöhrete ve dünyada yüceliğe erişmesine işâret eder.Rüyada minareyi imar ve bina ettiğini görmek, hayır işlemeye, hayır sahiplerinin ve İslâm'dan bir cemaatin hayır için toplanmasına işâret eder.Rüyada bir mahalde yeni bir minare inşa edildiğini görmek, o beldeye büyük ve kadri yüce bir zâtın geleceğine işâret eder.Rüyada bir minareyi yıktığını görmek, Müslümanları ızdıraba düşürecek kötü ve fenâ bir amel işlemeye işâret eder.Bir kimsenin rüyada minarenin yıkıldığını görmesi, o kimsenin öleceğine ve şöhretinin unutulmasına veya o semt halkının perişanlığına ve durumlarının değişmesine işârettir.Rüyada hiçbir sebep yokken minarenin düştüğünü ve harap olduğunu görmek, o mahal halkının dağılıp perişanlığına veya müezzinin vefatına işâret eder.Bir kimsenin rüyada minareden bir kuyu içine düştüğünü görmesi, o kimsenin mütedeyyin ve güzel bir hanımı olduğu halde onun üzerine yaramaz ve şerli bir kadınla evlenmesine veya kendisinin devlet ve nimetinin elinden gitmesine işârettir.Rüyada minare üzerine ekmek konulduğunu görmek, devlet reisinin halka zulüm edeceğine işârettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Minare Görmek

Rüyada minare görmek; insanların arasını bulan, onları hayırlı olan şeylere çağıran kimseye, kadri yüce olan bir zata, imam ve müezzine, postacıya yahut bakana, kişinin hanımına işarettir.

Rüyada minarenin yıkılması, bu özellikleri olan kimsenin vefatına yahut orada yaşayanların hallerinin değişmesine; ahşap bir minareye çıkıp orada ezan okuduğunu görmek, olumsuz şartlara rağmen yükselmeye yahut yöneticilik ve kuvvete; minare kandili cami hizmetçisine, alem bu hizmetçinin başına işarettir. Minarede tesbih ve tehlil ile meşgul olmak, üzüntü ve kederden kurtulmaya delalet eder. (Ayrıca Bakınız; Ezan)

Rüyada minare görmek tabiri; iyi niyetli, sözü dinlenen, bilgili insan olarak yorumlanır. Kişinin ün kazanacağına işaret eder.

Rüyada minare görmek anlamı, devlet başkanı veya devlet büyükleri ile yorumlanır. Minare görmek, halkı iyi bir yola çağıran bir kişiye; minareyi tamir etmek veya yeniden bir minare yapmak, hayır işlemeye; minareyi yıktığını görmek, bazı müslümanları uzaklaştıracak bir olayın meydana gelmesine; bir minarenin yıkıldığını veya devrildiğini görmek, o yer halkının dağılmasına veya o minarenin müezzininin öleceğine delalet eder.

Rüyada bir yerde yeni bir minare yapıldığını görmek, o yere büyük bir kişinin geleceğine; minare aleminin bakırdan yapılmış olduğunu görmek, devlet büyüğünden bir felaket geleceğine; minare aleminin altından veya gümüşten olduğunu görmek, devlet başkanına itaat edileceğine işarettir.

Rüyada minare aleminin tahtadan yapılmış olduğunu görmek, hükümet başkanının zalim bir kişi olduğuna işarettir.

Bir başka rivayete göre de: Minare görmek, insanların arasını bulmaya ve halkı dinen iyi olan şeylere hidayete davet eden bir kimseye işarettir. Rüyada minarenin yıkıldığını görmek, o kimsenin öleceğine ve şöhretinin unutulmasına veya o semt halkının perişanlığına ve durumlarının değişmesine işarettir.

Rüyada içinde cuma namazı kılınan mescidin minaresi, insanları din ve hidayete davet eden birisidir. Bir kimse rüyada minareden bir kuyu içine düştüğünü görse, o kimsenin mütedeyyin ve güzel bir hanımı olduğu halde onun üzerine yaramaz ve şerli bir kadınla evlenmesine veya kendisinin devlet ve nimetinin gitmesine işarettir.

Rüyada ağaçtan yapılmış bir minareye çıktığını ve orada ezan okuduğunu gören kimse velayet, kuvvet ve nifak içerisinde yücelir. Minarede Allah (C.C.)’i tesbih ve tehlil ettiğini gören kimse, şöhrete ve dünyada yüceliğe erişir. Onun bu tesbihi ise Allah (C.C.)’in onu kurtaracağı üzüntü ve kederidir.

Rüyada minare görmek yada tamir etmek; mevkide yükselmeye, huzurlu olmaya ve güzel bir haber almaya, aile saadetinin artmasına işarettir. Rüyada minarenin kendi kendine yıkıldığını görmek, büyük bir şahsın öleceğine işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada minare görmek ne anlama gelir?


Devlet başkanı ve değerli bir insanla yorumlanır. Bir minarenin yıkıldığını görmek, devlet başkanının veya herkesçe sevilen bir kimsenin öleceğine işarettir.
Minare yaptığını veya tamir ettiğini görmek, halka faydalı bir iş yapmak; minare yıkmak ise, toplum zararına bir işle meşgul olmaktır.
Minarenin kendi kendine yıkılması ise değerli ve büyük bir zatın vefatına işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada minare görmek, hayırlı dualar arasında yer alır ve rüya sahibine hayır getirecek, mutlu edecek ve kar sağlayacak olaylar yaşanacağına tabir edilir. Rüya sahibi, hem dünya hayatı hem de ahiret hayatı için çalışıyor her iki cihanda da Allah’ın sevgili kulu olmak için uğraşıyordur. Rüya sahibi dinine olan bağlılığı ve sevgisi ile anılan, herkesin kendine imrendiği bir mümin olarak tabir edilir. Rüyada minare gören kişinin temiz kalpli oluşu sayesinde her işi gücü rast gider, mesleğinde dikkat çekecek şekilde başarı gösterir.
Rüyada Minare Yapmak

Rüyasında bir minare yaptığını gören kişi, Allah yolunda pek çok hayırlı iş yapacak ve sevap kazanacak demektir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Minareye Çıktığını Görmek

Rüyada minareye çıkmak, rüya sahibinin hem dünya hayatındaki yerinde hem de Allah katındaki yerinde muhterem kişi olma mertebesine ereceğine işaret eder. Rüya sahibinin dünya yaşantısındaki unvanı da yükselecek demektir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Minarede Ezan Okumak

Tüm insanlığı yakından ilgilendiren, güzel ve makbul bir olay yaşanacağı herkesin de bundan nasipleneceği anlamına gelir. Her bir insana fayda sağlayacak bir gelişmenin yaşanmasına tabir edilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Minare Tamir Etmek

Sadaka, zekât vermek ya da Allah katında hayırların en güzelini işlemek şeklinde yorumlanır. Rüyasında minare tamir ettirdiğini gören kişi, yerini bulacak ve amacına ulaşacak bir hayır işi gerçekleştirecektir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cami Minaresinin Yıkıldığını Görmek

İyi şekilde tabir edilmez, rüya sahibinin bir daha iyileşemeyeceği bir hastalığa yakalanıp, her geçen gün mum gibi eriyeceğine ve bu durumun da sevdiklerine büyük bir ızdırap ve acı vereceğine tabir edilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Minareden Düşmek

Halkın gözünden düşmeye ya da toplumda dışlanmaya delalet eder. Rüya sahibi yapacağı bir yanlış nedeni ile ayıplanacak ve itibarını yitirecek demektir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Nablusi: Minare görmek, insanların arasını bulmaya ve halkı dince iyi olan şeylere hidayete davet eden bir kimseye delalet eder. Rüyada minarenin yıkıldığını görmek, o kimsenin öleceğine ve şöhretinin unutulmasına veya o semt halkının perişanlığına ve durumlarının değişmesine delalet eder. İçinde Cuma namazı kılman mescidin minaresi, postacı veya insanları din ve hidayete davet eden birisidir.
Bir kimse rüyada minareden bir kuyu içine düştüğünü görse, o kimsenin mütedeyyin ve güzel bir hanımı olduğu halde onun üzerine yaramaz ve şerli bir kadınla evlenmesine veya kendisinin devlet ve nimetinin gitmesine delalet eder.
Rüyada ağaçtan yapılmış bir minareye çıktığını ve orada ezan okuduğunu gören kimse, velayet, kuvvet ve nifak içerisinde yücelir. Minarede Allah (C.C.)'ı teşbih ve tehlil ettiğini gören kimse, şöhrete ve dünyada yüceliğe erişir. Onun bu teşbihi ise Allah (C.C.)'m onu kurtaracağı üzüntü ve kederidir. Minare vezire (bakana) delalet eder. Bazan da minare o minarenin müezzinine delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Seyyid Süleyman: Bu rüya, devlet idarecileriyle ve hakimlerle yorumlanır.
İbn-i Şirin minare görmeyi, tamir etmeyi ve onu inşa etmeyi, hayırla, hayırlı insanlarla ve böyle bir toplulukla yorumluyor. Minare yıkmak ise, iyi değildir. Rüya sahibinin kötü amelleri yüzünden bir İslam cematinin dağılacağına işarettir. Bir minarenin sebepsiz yere devrilmesi, harap olması; oradaki halkın dağılmasına veya müezzinin vefatına delalettir.
Kirmani bir bölgeye yeni bir minarenin yapılmasını, o civara büyük bir zatın gelmesiyle yorumluyor. Minare alemi bakırdan ise, devrin idarecisi zalimdir. Gümüş veya altın alem, merhametli bir idareciye işaret eder. Ağaç alem-i minare; devlet idarecisinin kararsızlığına, gaddarlığına ve yalancılığına delalet eder.
İbn-i Fuzale'ye göre taş minare; sultan ile, kerpiç minare; onun yardımcıları ile, tahta minare ise; alçak bir adam ile tabir olunur. Minarenin üzerinde yemek görmek; devletin zulmüne işarettir. Minarede kandil sıraları dizildiğini görmek; o bölge hakiminin kudretindeki artışı ifade eder. Bu sıraların kaldırıldığını gören padişaha yakın olur.
Cafer-i Sadık bu rüyayı şunlarla yorumluyor. Sultan, kıymetli bir insan, imam ve müezzin.
Abdulgani'en Nablusi'ye göre minare görmek; halkı hidayete davet eden bir şahısla tabir edilir. Minarenin yıkılması; böyle bir şahsın vefatına, isminin unutulmasına işaret eder yahutta o bölge halkı arasında ikilik çıkar.
Minareden kuyuya düşen, iyi bir kadınla evli olduğu halde, ahlaksız bir kadınla beraber olur veya itibarını kaybeder. Tahta bir minarede Ezan okuyan, nifak (ikilik) çıkararak makam elde eder. Minare üzerinde ayakta durup, Allah'ı zikreden, mevki ve şöhret kazanır, sıkıntıdan kurtulur.
İbn-i Kesir ile Nafi'de, minareyi başbakan ve müezzin ile yorumluyor.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Minare Görmek

Rüyada minare görmek,  hayırlı rüyalara yorulmaktadır. Şöyle ki; rüyasında minare gören kişinin mutlu olacağı, fayda alacağı işlerle meşgul olacağı ve hayırlı şeylerle karşılaşacağına delalet etmektedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Minareye Çıktığını Görmek

Rüyasında minareye çıktığını gören kimsenin Allah katında iki cihanda önemli kimse olacağı, dünyadaki şanının ve şöhretinin artacağı rivayet edilir.Aynı zamanda bu kimseler yalnızca dünyalık işlerle değil maneviyatına da önem vererek ahireti düşünüyordur demektir. Rüyasında minare gören kimseler saf yürekli olduğundan çevresi tarafından sevilip sayılırlar ve çalışma hayatında da muvaffak olacağı anlamına gelmektedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Minarede Ezan Okumak

Bu rüya herkesi ilgilendiren sevindirici ve hayırlı gelişmelerin yaşanacağının habercisidir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Minareden Düşmek

Rüya sahibinin bir hatası yüzünden sosyal çevresi tarafından istenmeyen kişi ilan edileceğine işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Minare Tamir Etmek

Rüyasında bir minare tamir ettiğini veya ettirdiğini gören kişinin Allah katında büyük sevaba gireceğine delalet etmektedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Minarenin Yıkıldığını Görmek

Rüyada bir caminin minaresinin yıkıldığını görmeniz hayra alamet değildir. Bu rüyayı gören kimsenin amansız bir hastalığa yakalanacağı, durumunun her geçen gün kötüleşeceği ve sonunda vefat edeceği, yakınlarınınsa bu durumdan derin keder ve hüzün duyacağı tabir olunmaktadır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Minare Yapmak

Rüyasında minare yaptığını veya yaptırdığını gören kimse Allah için iyilikler edecek ve sevaba girecektir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
üyada minarenin yıkıldığını görmek, bazı tabuları yıkmaya ve cesaretinizin artmasına, kendiniz için iyi bir şeyler yapmaya yorumlanır. Mesela uzun yıllardır cesaret edemediğiniz bir konuda artık kendi özgüveniniz artabilir ve bazı istekleriniz, hayalleriniz için kendinizi hazır hissedebilirsiniz. Kendinizi ön plana çıkarabilir, hak ettiğiniz şeyler için savaşma cesaretini gösterebilirsiniz. Bir süredir sadece sizin için hayal olan şeyler artık hayal olmaktan çıkarlar ve gerçek olurlar. Eğer size karşı haksızlık yapan ya da küçük gören kişiler varsa işler değişir. Güç ve cesaret ile artık onların karşısında dimdik durabilirsiniz. Çalışan kişiler de iş hayatında hak edilen başarıya ulaşırlar. Makam mevkiniz yükselebilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada cami minaresinin yıkılması, özel hayatınızda da üzüntü ve kederin geride kalmasına, mutlu olmaya yorumlanır. Eğer evliliğinizde mutsuzsanız artık evliliğinizin temelini güçlendirebilirsiniz. Eşinizle birlikte bazı sıkıntıların üstesinden gelebilirsiniz. Bekar olanlar ise karamsarlığa kapılmamalılar. Hak ettiğiniz mutluluğu verecek biri karşınıza çıkabilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Depremde Minarenin Yıkılması

Ev düzeninizin tamamen değişmesine ve yeni bir düzen kurmaya yorumlanır. Mesela ev hayatınızda önemli bir değişiklik olabilir. Eğer başka bir yere taşınmak istiyorsanız, ilerleyen günlerde başka bir yere taşınmanız olasıdır. Ya da ayrılmak isteyen kişiler için de ayrılık yakın demektir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Minarenin Devrilmesini Görmek

Size söz veren birinin bu sözleri tutmaması ile birlikte hayal kırıklığı yaşamak ve o kişiye karşı güvenin tamamen kökten sarsılması anlamına gelir. Duygularınız ile oynandığını düşünebilirsiniz. Bu duruma anlam vermek de güç olabilir, ancak o kişiye inancınız kalmaz.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Minarenin Evin Üstüne Yıkılması

Evinizde maddi yönden zor bir süreç atlatmaya yorumlanır. Siz ya da aile içerisinde başka birinin borçları ya da masrafları yüzünden aileniz ile kenetlenmeniz, bu zorlu süreci birlikte destek ve dayanışma içinde atlatmanız en hayırlı olacaktır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Minarenin Yan Yatması

Manevi yönden güçsüz düşmek anlamına gelir. Bazı değerlerini yeniden sorgulamanız gerekebilir. Manevi yönden sizi huzursuz eden kararlar almış ya da seçimler yapmış olabilirsiniz. Bu sebeple de içinizde huzursuzluk söz konusu olabilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Minarenin Yıkılması Dini Yorumu

İslami rüya tabirlerine göre, artık hak edilen başarı ve maddi gücü sağlamaya, size engel olmak isteyen kişilerin bu emellerine ulaşamamasına yorumlanır. Kendi çabalarınız ile hayatınızda yanlış olan şeylerden vazgeçebilir, daha hayırlı bir yol çizebilirsiniz.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bir minarenin yıkıldığını görmek ne anlama gelir?

Bir minarenin yıkıldığını gördüğümüz rüyalar genellikle beklenmedik gelişmeler, kaos, kargaşa ve istikrarımızı tehlikeye sokacak değişimlerin alametidir. Bu tip rüyalar genellikle ruhsal ya da zihinsel olarak özümüzü sallayan durumlarla karşı karşıya kaldığımızda görülen rüyalardır. Rüyadaki minare maneviyatımız, kendimiz için inşa ettiklerimiz ve tüm birikimlerimizi temsil eder. Bir minarenin yıkılması tüm bunların yok oluşunun başlangıcını temsil eder.


Minarenin yıkıldığını gördüğümüz rüyalar genellikle korkularımıza vurgu yaparlar. Tam olarak güvenli ve rahat olduğumuzu düşündüğümüzde evren bizim için bir şeyleri yıkacak enerjiyi gönderebilir. Evren yıkıcı ve acımasızdır fakat onun bu yıkıcılığı yeni bir döngünün başlaması için gereklidir. Tıpkı yaşamımıza yeni bir şeyi sokabilmek için eskiyi tamamen yok etmemiz gerektiği gibi. Minare gökyüzüne uzanan ve maneviyatın temsilcisi bir yapıdır aynı zamanda yaşam yolculuğumuzda kendimiz için üst üste koyduğumuz tüm duygusal, ruhsal ve manevi birikimlere işaret eder. Rüyada bir minarenin yıkılması tüm bunların yok oluşunu izlemeye benzer. Yaşamımızda da bir yenilik istiyorsak öncelikle o yeniliğin girişine yol açmalıyız. Minarenin yıkıldığını gördüğümüz rüyalar da bu duruma atıfta bulunurlar. Bu rüyalar bize “yaşamına bir şeyler giriyor, bunun için eskiyi yok ediyor” diyen rüyalardır.
Rüyada yıkılan bir minare bazen kendimiz için inşa ettiğimiz eski düşünce sistemleri, zihinsel ya da ruhsal durumumuzun artık kendi kendini imha edeceği bir noktaya vardığımızı sembolize eder. Bir başka deyişle, değişime ve dönümüşe uğruyorsunuz. Eski olanların gidişine yol açıp kendiniz için yepyeni bir sistem kuruyorsunuz. Belki de yeni bir bakış açısı kazanıyor ve eski bakış açınızla vedalaşıyorsunuz.


Bir minarenin yıkıldığını gördüğümüz rüyalar bize yaşamda ilerlemenin en iyi yolunun bir yapının kendi kendini imha etmesine izin vermek olduğunu hatırlatırlar. Değişime direnmektense değişimin yaşamınıza girmesine izin verin, hatta sizden bir şeyleri alıp götürmesine de. Değişim her ne kadar ansızın kapıyı çalsa ve acı verici olsa da döngüsel bir gerekliliktir. Bu yıkıma yalnızca teslim olun ve yıkımın olmaması için direnmeyin. Evren sizden aldığının yerine size yenisini mutlaka verecektir.
Bir minarenin yıkıldığını gördüğümüz rüyalar mutlaka bizim için bir tavsiye getirir. Aslında rüyada minarenin durumu rüya sahibinin zihinsel durumudur. Minare eski, kırık dökük ya da harabe ise belki de eskimiş düşünce sistemlerine ya da artık size hizmet etmeyenlerle vedalaşma zamanınız gelmiş. Tek ihtiyacınız olan radikal değişimler ya da güncelleme olabilir. Yepyeni bir bakış açısı kazanacağınız bir sürece giriş sizin için tek çıkar yol. Çünkü, eskisi artık size hizmet etmiyor.


Her ne kadar olumsuz bir rüya olarak görülse de bir minarenin yıkıldığını gördüğümüz rüyalar aslında sanıldıkları kadar olumsuz değillerdir. Bu rüyalar genellikle bir sonun başlangıcı noktasına işaret ederler. Daha dengesiz bir dünyadan ya da yaşam tarzından daha dengeli ve güzel bir yaşam tarzına geçiyor olabilirsiniz. Bunun için eski sistemi tamamen yıkıp yok etmeli ve yeni sisteme yol açmalısınız. Şu anda bu durumu “kayıp vermek” olarak görebilirsiniz. Fakat bu bir kayıp değil yalnızca evrenin bir temizlik operasyonu. Evren sizi bir şeylerden kurtarıyor ve yeni bir yola sokuyor.


Rüyada yıkılan minare aslında bizim metaforik minaremizdir ve geçmişte kendimiz için inşa ettiklerimizin sembolüdür. Minarenin durumu yaşamda kendimizi nasıl gördüğümüzü gösterir. Sağlam bir minare geçmişe olan güçlü bağlarımızı gösterir. Sağlam bir minarenin rüyada yıkılması ise geçmişin izlerini silmek ve kendimize yeni bir gelecek kurma konusundaki kararlılığımızı gösterir.


Rüyada yıkılan bir minarenin yıkılmaması için çaba sarfetmek bazen değişime direnmek bazen de bir şeylerin sonunu reddetmekle ilgilidir. Nadiren de olsa minarenin yıkılması boşanma korkusu işareti olabilir fakat bu yorum herkes için geçerli değildir. Bazen yaşamda büyüme ve değişim kaçınılmazdır fakat değişim dönüşümü gerektirir. Dönüşümün olabilmesi için de başlayan bir şeylerin sona ermesi ve yeniden başlatılması gerekir. Minarenin yıkıldığını gördüğümüz rüyalar da bu dönüşümden rahatsız olduğumuzu gösterir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Minareye Çıktığını Görmek

Rüyada minareye çıktığını gören kişi yaptığı işte çok başarılı olacaktır. Zira bu rüya askerler için zafer, tüccarlar için büyük kazanç, öğrenciler için başarılı neticeler almak ve diğer meslek grupları için de hedeflenen noktalara varmak anlamına gelir. Yani bu rüyayı gören kişi hangi işle meşgul oluyorsa o işte üstün bir derece elde edecektir.

Rüyada minareye çıktığını ancak bir türlü inemediğini görmek ise zor durumda kalmak anlamında tabir edilir. Buna göre rüya sahibi çaresiz bir vaziyettedir ve söz konusu sıkıntılarından kurtulmak için elinden bir şey gelmemektedir.

Rüyanın yorumunu yapan büyük alimler kişinin zor durumdan kurtulması için yüce Rabbine el açarak dua etmesini ve sabırla çalışıp çabalamaya devam etmesini tavsiye etmektedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Minarede Ezan Okumak

Rüyasında minarede ezan okuduğunu gören kişi insanların faydasına önemli işler yapacak ve hayır duaları kazanacaktır.

İşsizlerin iş sahibi yapılması, evsizlere başlarını sokacakları bir ev temin edilmesi, bekarların evlendirilmesi gibi hayırlı bir işte aracılık yapmak anlamında tabir edilir.

Bir kadının rüyasında minareye çıkıp ezan okuduğunu görmesi ise çocuklarından veya torunlarından birisinin bütün ülkenin tanıdığı büyük bir alim olacağına işaret sayılır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Minarenin Yıkıldığını Görmek

Rüyada minarenin yıkıldığını görmek günaha meyletmek yani yanlış davranışlarda bulunmak manasında tabir edilmektedir.

Bu rüyayı gören kişilerin nefislerinin buyurduğu şeylere meyletmemesi ve düzgün bir yaşam sürdürmeye gayret etmesi büyük önem taşımaktadır.
0 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Minare Görmek Neye İşarettir?Rüyada minare görmek, mutlu olacağınıza, herkes için faydalı olacak işlerle uğraşacağınıza ve hayırlarla karşılaşacağınıza delalettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada minareye çıktığını görmekRüyada minareye çıktığını görmek, iki cihanda da önemli bir insan olacağınıza, dünyada ün sahibi olacağınıza, ahiretinizi de düşünerek maneviyata önem veren biri olduğunuza vekalet eder. Ayrıca yüreğinizin temiz olduğunu ve herkes tarafından sevildiğinizi gösterir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada minarenin yıkıldığını görmekRüyada minarenin yıkılması, dermansız bir hastalığa yakalanacağınıza, iyileşmek yerine gün geçtikçe kötüleşeceğinize ve vefat edeceğinize yorulur. Vefatınız sonrası yakın çevrenizin de çok üzüleceğini belirtir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
üyada minare yapmakRüyada minare yapmak, Allah yolunda hayırlı işler yapacağınıza ve sevaba gireceğinize işarettir.Rüyada minarede ezan okumakRüyada minarede ezan okumak, hayırlı ve sevindirici havadisler alacağınızı gösterir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada minareden düşmekRüyada minareden düştüğünü görmek, arkadaşlarınız tarafından istenmeyen insan muamelesi göreceğinize işaret eder. Rüyada minareyi tamir etmekRüyada minareyi tamir etmek, yaptığınız hayırlar sonra çok büyük sevaba gireceğinizi gösterir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada görülen minare hayırlara işarettir. Rüyasında minare gören kişi; elini attığı her işte başarılı olacak, maddi manevi sırtı yere gelmeyecek, Allah’ın sevdiği kullarından olacaktır. Rüyasında minare yaptığını gören kişi; çok hayır kazanacağı, sevaba gireceği bir iş yapacak demektir. Rüyasında minareye çıktığını gören kişi; meslek hayatında yükselecek, toplum tarafından sayılan sevilen kişi olacaktır.

Rüyada minare gören kişinin kadri yüce bir zat olduğuna, insanların iyiliğini düşünen onlara yardım etmekten sakınmayan, insanların arasını bulup barıştıran ve insanları iyiliğe hayırlı şeylere davet eden birisi olduğuna işaret eder. Rüyada minare görmek kişinin ün kazanacağına işaret eder. Rüyasında minare gören kişinin Allah’a olan yakınlığı, haramdan sakınıp helal yolda yürüyüşü sayesinde her işi rest giden, işinde yüksek mertebelere ulaşan ve herkes tarafından iftihar edilen bir olduğuna delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Minarenin Yıkıldığını Görmek

Rüyada caminin minaresinin yıkıldığını görmek hayırla yorumlanmaz. Rüya sahibinin işlerinin ters gitmeye başlayacağına, sıkıntılı günlerle karşılaşacağına işaret eder. Rüyasında minarenin yıkıldığını gören kişinin bir daha iyileşemeyeceği çaresiz bir hastalığa yakalanarak günden güne durumunun daha fazla kötüleşeceğine ve bu durumdan ailesi ve sevdiklerinin büyük acılar yaşarak gözyaşlarının eksilmeyeceğine işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Minarede Ezan Okumak

Rüyada minarede ezan okuduğunu gören kişinin kendisini ve tüm insanları ilgilendirecek olan güzel ve hayırlı bir olayın yaşanacağına, herkesin bu durumdan kendince nasipleneceğine ve güzel şeyler yaşanacağına işaret edilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Minareye Çıktığını Görmek

Rüyasında minareye çıktığını gören kişinin hem dünya hayatındaki hem de ahret hayatındaki makamının ve mertebesinin yüksek olacağına, Allah katında sevilen kullar arasında olacağına işaret eder. Rüya sahibi dünya hayatında da yüksek mertebelerde olarak itibar sahibi ve herkes tarafından örnek alınan hayırlı bir insan olacağına delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Minare Tamir Etmek

Rüyasında minare tamir ettiğini gören kişinin hayır sahibi, eli açık, sadaka ve zekatını vermeyi aksatmayan bir insan olduğuna işaret eder. Rüyada minare tamir ettiğini gören kişi amacına ulaşacak, mutluluk getirecek bir yardımda bulunacağı ve yardım yaptığı kişilerden hayır dua alacağına işaret eder.

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

575 Aktif
0 Üye ve 575 misafir
Bugün : 5743
Dün : 21898
Toplam : 48085923
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...