Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+16 oy
330 okuma
Sibel Atasoy Durugörü kategorisinde Rüya Tabircisi (8.6k puan)  
Hint yogasında Kundalini, omurganın tabanında sarılmış uyuyan bir yılan olarak öngörülen vücuttaki bir enerji kaynağıdır.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
okurlarsa fayda görürler ama pek kimse okumuyor bu tür yazıları

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

9 Yorum

+14 oy
Sibel Atasoy Rüya Tabircisi (8.6k puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Hint yogasında Kundalini, omurganın tabanında sarılmış uyuyan bir yılan olarak öngörülen vücuttaki bir enerji kaynağıdır. Kundalini, vücudunuzun hücrelerinde dağıtılan akıllı bilinçli yaşam gücü enerjisidir. Kundalini enerjisi evrimsel gelişimden ve artan bilinç ve farkındalık durumlarından sorumludur ve tüm canlı yaşam formlarında bulunur. Tüm yaşam formları artan farkındalığa doğru gelişmektedir. Kundalini enerjisinin herhangi bir özel karakteri yoktur, çünkü saf enerjidir hiçbir formu veya koşulu yoktur. Kundalini enerjisi sabit formdan salındığında, omurganın tabanı harekete geçer, kuyruk kemiğinde çırpınan bir his olarak hissedilir. Bundan sonra, kundalini enerjisi yükselen bir yılan gibiomurgayı sarar .

Uyanmadan önce, kundalini enerjisi vücutta sabit bir şekildedir ve düşük titreşim seviyesindedir. Büyük uyanış olaylarında müthiş miktarda kundalini enerjisi salınır. Kundalini enerjisinin sabit formdan salınmasıyla vücut titreşimi yükselir.
Sibel Atasoy 17 Temmuz 2020 Durugörü kategorisinde Rüya Tabircisi (8.6k puan)   yazdı Kundalini Uyanış Belirtileri Nelerdir?
+14 oy
Sibel Atasoy Rüya Tabircisi (8.6k puan)  
Doğumdan sonra, bu enerji vücudumuzda güçlüdür; vücudumuzun titreşimi yüksektir, bu da hızlı büyümemizden zaten bellidir. Yetişkinliğe geçince büyüme oranımız ve vücut titreşimimiz yavaş yavaş azalır. Bu düşüş, enerjinin gelişmekte olan bireyin kişiliği olan bir yapıya dönüşmesinden kaynaklanmaktadır. Bu beyin organizasyonu vücuda animasyonlu kişilik olarak yansır. Eşsiz titreşimimiz, iskelet hizalamamız, beyin organizasyonumuz ve epigenomumuzla güçlendirilmiş fiziksel yapımız tarafından şekillenmektedir.
+13 oy
Sibel Atasoy Rüya Tabircisi (8.6k puan)  
Kişilik genişlemesi, mevcut beyin organizasyonumuz ve evrimsel durumumuz nedeniyle gerçekleşir ve faydalıdır. Kundalini enerji genişleyen kişilik için kullanılır.  Zihnimizi kullanmayı bıraktığımız anda, bu enerjinin bir kısmı serbest bırakılır ve daha yüksek bir bilinç durumuna geçiş için yakıt olur. Kundalini enerjisi vücutta sabittir. Enerjinin korunumu Yasası, doğadaki herhangi bir nesnenin enerjik olarak kapalı bir sistem olduğunu ve bir dönüşümde hiçbir kütle veya enerjinin kazanılmadığını veya kaybolmadığını belirtir. Kundalini enerjisi her zaman korunur ve hiçbir şey kaybolmaz. Atomlar sadece ayrılır ve yeni şekillere dönüşür.
0 oy
Sibel Atasoy Rüya Tabircisi (8.6k puan)  
MARY E. (BETSY) RABYOR’un Işık bedenimiz isimli kitabından özet tercümeler yayınlayacağım, sanırım bir yazı dizisi olacak. Hepimiz için yararlı olması dileği ile, keyifli okumalar (sa)
+7 oy
Sibel Atasoy Rüya Tabircisi (8.6k puan)  
Kundalini’yi Harekete Geçirmek İçin Yapabileceğim Bir Egzersiz Var Mı?

Ruhsal uyanışta adımlar atlanamaz, biyolojik bir süreçtir ve adımlar, kişiliği inşa etmek için ters sırayla sırayla tamamlanır. Kendini gerçekleştirme çalışmalarına başlıyorsak, bir başlangıç uyanışı yaşayacağız. Eğer kişiliğimizin çoğunu dönüştürdüğümüz için kendini gerçekleştirme seviyemiz yüksekse, o zaman tam teşekküllü kundalini uyanışı tetikleyebilir. Tam gelişmiş kundalini dönüşümünü tetiklemek için çok fazla enerjiye ihtiyaç vardır. Bunun için hazır olana ve bunu yapacak kadar güçlü olana kadar tetikleyemez. Önceki sayfalarda zihnin sessizleştirilerek, kişiliğimizi sabitlemek için kullanılan enerjisinin serbest bırakılmasının elzem olduğu birkaç kez belirtilmişti. Akıl gevezeliğini durdurduğumuzda, ölüm gibi geliyor, çünkü sesimizin hayatta olduğumuzu doğrulayan tanıdık yankısını duyamıyoruz. Zihin sohbetini tamamen durdurduğumuzda, muazzam bir enerji gücü ortaya çıkar, bu şaşırtıcı ama korkutucuda. Uyanış sonucu ne olursa olsun, yüzleşmeye hazır olduğumuz şeydir, çünkü gerçek şu ki kendimizi iyileştiriyoruz. Yüksek benliğimiz,  (selametimiz açısından) başa çıkacak kadar güçlü olmadığımız bir gücü asla erken tetiklemez.
+3 oy
 
Tüm teknikler insan psikolojisinin iyiye ve güzele yönlendirmenin pazarlama stratejileriyle geliştirilmesine dayanır bence. Kısacası iyi düşün iyi olsun. Pozitif ol ki herseye pozitif bakabilesin düşüncesinin pazarlama faaliyetleriyle insanlara sunumu.

İş dönüp dolaşıp psikolojinin parayşa düzeltilmesi ve terapinin maddiyatla birlikte ilerlemesine geliyor
+3 oy
Hypnos Astral Gezgini (173k puan)  
Kundalini, New Age akımıyla beraber yükselişe geçmiş, bedendeki çakraların hepsini açtığına inanılan bir enerji türüdür. New Age, 80’lerin başında Kuzey Amerika’da ortaya çıkmış,  etkisini özellikle müzik, sinema ve edebiyatta göstermiş alternatif inanç kültürleri olarak düşünülebilir.

Kundalini nedir ve herkeste var olan bir şey mi? Omuriliğimizin en alt kısmında bulunan üçgen şeklindeki sakrum kemiğinde bulunan dişil ve saf enerjiye Kundalini diyoruz ve evet, herkeste var.
+3 oy
Hypnos Astral Gezgini (173k puan)  
1 – Kundalini Enerjisi, Statik Enerjidir



Kundalini enerjisi kendiliğinden yükselir. Kişiye özgü olarak deneyimlenir fakat özellikleri değişmez, her insanda aynı miktardadır. Kundalini enerjisi normal şartlarda pasif ve uykudadır.

2 – Kundalini Enerjisini Uyandıran Deneyimler



Meditasyon ve yoga teknikleriyle Kundalini enerjinizi uyandırabileceğiniz gibi, bazı yaşamsal deneyimler de Kundalini’yi kendiliğinden yükseltebilir: Doğum, menopoz, fiziksel ve duygusal travmalar gibi.

3 – Varoluşta Her Şey İkilik (Ya da Zıtlık) Prensibine Dayanır



Kozmos iki enerjiyle var olur: Dinamik enerji ve statik enerji. Dinamik enerji sürekli hareket halindedir, statik enerji ise onu destekler. Kozmosa ait olan her şey gibi insan vücudu da bu iki enerjiyle var olur. Dinamik enerji, bedenin ve zihnin hareket enerjisidir. Duygu ve düşünceler hareketli dalgalar halinde yayılır, insanlar göremez ama zihin dinamiktir. İnsanın statik enerjisi ise bedenimizde pasif olarak duran Kundalini enerjisidir.

4 – Kundalini Enerjisi, İnsan Potansiyelini Zirveye Ulaştıran Bir Enerji Türüdür



Kuyruk sokumundan başlayarak kafanın tepesine kadar ulaşan boru şeklindeki enerji kanalına (Omurilik) “Sushumna Nadi” denir. Her yoginin amacı, Kundalini’yi Sushumna Nadi’nin içerisinden geçirerek kafanın tepesinde (Sahasrara Çakra) bulunan statik enerjiyle birleştirmektir. Tüm çakra merkezleri Sushumna Nadi içerisinde bulunduğu için, Kundalini yükselirken diğer tüm çakraları da açabilir.

5 – Kundaliniyi Yükselten Teknikler



Kundalini’yi yükseltmek için hem sabırlı hem de azimli olmanız gerekiyor. Kundalini’sini yükseltmek isteyenlerin uygulaması gereken teknikler: Pranayama (nefes egzersizleri), asanalar (yoga duruşları) ve meditasyon.

6 – Sahasrara Nadi, Kundalini’nin Yükselmesi İçin Açık Olmalı



Sahasrara Nadi’nin tüm çakraların merkezi olduğunu söylemiştik. Kundalini yükselirken bu çakra merkezleri tamamen kapalıysa açılmayabilirler. Bu durumda Kundalini’nin yolu tıkanmış olur. Kundalini enerjisini açığa çıkarmadan önce diğer tüm çakralarınızı açmalısınız.

7 – Kundalini Yükseldiği Zaman Bedensel Faaliyetler Durur



Kundalini yükselirken beden, zihin ve duyular tamamen hareketsizdir; çünkü Kundalini artık statik enerjinin yerine geçmiştir. Zihni ve bedeni hareket ettiren dinamik enerji ise statik enerjinin yerini almıştır. Kundalini enerjisi doğru bir şekilde açığa çıktığı zaman kişinin tüm evreni ve gerçeği görebildiği söylenir; çünkü Kundalini enerjisi üst bilince ulaşmıştır.açığa çıktığı zaman kişinin tüm evreni ve gerçeği görebildiği söylenir; çünkü Kundalini enerjisi üst bilince ulaşmıştır.
+2 oy
RuyAra Astral Gezgini (200k puan)  
Kundalini enerjisi, Doğu mistisizmi ve yoga felsefesinde oldukça yaygın duyabileceğiniz bedende var olduğuna inanılan pasif bir enerjidir. Kelime kökeni itibarıyla Sanskrit dilinde, daireler çizme, spiral çizme anlamlarına da sahiptir. Tarif edilen bu enerjinin, bedenin alt bölgesinde, yani omurganızın sonlandığı kuyruk sokumu bölgenizde pasif bir biçimde yattığına inanılır. Öyle ki kundalini enerjisinin sembolü, “kıvrılmış uyuyan bir yılandır.”


Kundalini enerjisi hakkında farklı görüşler olmakla birlikte, bu enerjinin anne karnında ilk oluştuğumuz andan beri omurga kökünde uyuduğu, ancak belirli yöntemler ile canlandığı ve yükselebildiği söylenir. Her bedende farklı etkilere sahip olduğu söylenmekle birlikte, enerji miktarının herkeste aynı olduğuna inanılmaktadır.

Yoga, meditasyon ve belirli nefes çalışmaları ile bu enerjinin uyandırılması deneyimlenmektedir. Bu çalışmaların yanı sıra, kişinin başına gelen bazı travmatik olayların, doğum, menapoz gibi durumlarda da enerjinin uyandığı anlatılmaktadır. Başlı başına kundalini enerjisine odaklanan kundalini yoga pratiği de bulunmaktadır. Merak edenler, deneyimli bir eğitmen eşliğinde uygulayarak kendi enerjisini uyandırma yoluna gidebilir.

İlgili rüyalar

+11 oy
6 yorum 189 okuma
+8 oy
3 yorum 183 okuma
+8 oy
4 yorum 173 okuma
+9 oy
5 yorum 180 okuma
+9 oy
4 yorum 207 okuma
+7 oy
3 yorum 257 okuma
Sibel Atasoy 15 Temmuz 2020 Durugörü kategorisinde Sibel Atasoy Rüya Tabircisi (8.6k puan)   yazdı
+19 oy
4 yorum 165 okuma
+13 oy
2 yorum 264 okuma
Üstat_Simuy_Alaca 23 Eylül 2020 Paranormal kategorisinde Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)   yazdı
+10 oy
1 yorum 149 okuma
magdalena 31 Temmuz 2019 Durugörü kategorisinde magdalena Rüya Görüşmecisi (43.5k puan)   yazdı
+3 oy
3 yorum 113 okuma
vetre 23 Aralık 2020 Analiz kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı
+11 oy
27 yorum 943 okuma


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

362 Aktif
2 Üye ve 360 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 3798
Dün : 21898
Toplam : 48083987
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...