Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+6 oy
161 okuma
Likya Rüya kategorisinde Profesyonel Yorumcu (463k puan)  
Merhaba,

Rüyamda bilmediğim bir evdeyim. Çok eski işerinden 3 tane iş arkadaşım var. Ablam ve eniştemde yanımda. Ablam bana 2 tane elbise veriyor.1 tanesi yeşil ve1 tanesi beyaz çiçekli elbise.Elbiseler uzun. Sonra iş arkadaşlarımla sohbet ediyorum. Ablamlar beni bilmediğim bir evde yalnız bırakıyor. Tanımadığım insanlar var. Eve dönmek istiyorum. Sonra çok eskiden tanıdığım bir kadın beni alıyor. Bir kafeye götürüyor. Bir sanat galerisi gibi bir yerden geçiyoruz. Sonra bir kafe de kahvaltı yapıyoruz. Sonra tanıdığım kadın Fal, Tarot yazan bir kafeye giriyor. Ben de içinden diyorum ki benim param yok. Çantamı açıyorum ve içinde Eurolar çıkıyor. Burada uyandım.

Sevgiler,

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

1 yorum

+2 oy
Ruyadede Astral Gezgini (190k puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Merhaba Likya,

    Rüyanın mesajının, kendinizin değişen his ve duygusal durumlarınıza karşılık  yeni bir kimlik(1) oluşturma sürecine girmeniz olduğunu düşünüyorum.Bana göre sizin hisleriniz değiştikçe(2) kimliğiniz de değişiyor.Şu an diğer tüm insanlardan farklı olduğunuzu ve sonuç olarak hiç kimsenin sizi tam olarak anlayamadığını(3) ya da yeterince sevemediğini (4)düşünüyorsunuz sanırım.

    Ablanızın 2 çeşit elbise vermesini biraz açmak istiyorum.Muhtemelen uzun elbiseyi sevmiyorsunuz,ablanız hem 2 çeşit yani sizi anlayamamış hem de uzun elbise veriyor ki anlayamamanın anlayamaması gibi şeddeli,iki kat bir anlayamama.Buradaki elbise renkleri uzun yeşil,ablanız&eniştenizin size giymeniz için yani onların istedikleri kimlik modelinin dini  esaslı bir kimlik modeli olduğunu ve bunun daha çok aile içi yapıda istedikleri bir değişim olduğunu,diğerinin ise daha dışa yönelik  bir kimlik modeli önermesi olduğunu beyaz-çiçekli kombini ile yeni bir başlangıç-bahar,mutlu,heyecanlı vs gibi bir görüntüye bir kimliğe bürünmenizi istediklerinden dolayı olduğunu sanıyorum.Yani dışarıya karşı başka,içeriye karşı başka.Bu durum sizin hayatta en nefret ettiğiniz,en olmaması,yapılmaması yönünde ısrar ettiğiniz "iki yüzlülük"konusunda o kadar atıfta bulunuyor ki,bir sonra ki sahnede ikiside sizi yalnız bırakıyor.Çünkü onların istedikleri iki yüzlü,iki kimlikli gibi olmak sizin asla ve asla yapamayacağınız bir şey.Siz zaten eski iş yerinden arkadaşlarınız ile gördüğünüz geçmişe dair olası yapıları tekilliğe tek bir kimliğe ulaştırmak isterken onların istedikleri çift yapıya asla tahammül edemiyorsunuz. Siz kendinize karşı bu kadar dürüstken dışarıya karşı nasıl iki yüzlü olabilirsiniz ki?Rüyanızda gördüğünüz eski işyerinden 3 arkadaş sembolleri ile aslında yaptığınız şey tüm duygularınıza sahip çıkmanız ,onların nedenlerini, çelişkilerini ve duygusal çatışmalarınızı inkar etmeden veya onları herhangi bir aklamaya maruz bırakmadan  bakabilmenizden dolayı.Yani ne yaşadıysanız ne hissettiyseniz bütün bunlar size ait ve neden oldukları,nasıl oldukları konusunda da o kadar eleştirisel bakabiliyorsunu ki,birilerinin size elbise biçmeleri,renk tayin etmeleri,uzunluk kısalık gibi formal şekiller vermelerine hiç ihtiyacınız yok.Yani eğer bir değişim olacaksa bunu kendiniz yapabilirsiniz,başkalarının size nasıl olacağınızı söylemelerine zerre ihtiyacınız yok.Siz kendiniz hakkında son derece kişisel ve potansiyel olarak utanç verici şeyleri açığa çıkarabilir öünkü bunun yani geçmiş deneyimlerinin gerçekliğini anlamak ile böylece kim olduğunuzu keşfedebileceğinizi  düşünürsünüz.Eğer yapmanız gerekirse de duygusal geçmişiniz ile  uzlaşabilirsiniz.(5)Buraya kadar ki kısım  "iş arkadaşlarımla sohbet ediyorum"cümlesi ile biten bölüm.

    İkinci bölümde ablanız&enişteniz sizi bilmediğiniz evde yani oluşturmaya çalıştığınız yeni kimlik modelinizde yalnız bırakıyorlar.Aslında bu durum hem onlar  sizi yalnız bırakıyorlar evet ama zaten kalsalarda yapabilecekleri bir yardımları yok.Siz içinizde bir şeylerin eksik olduğunu düşünyor, ancak bu şeyin ne olduğunu tam olarak tanımlamakta zorluk çekiyorsunuz.Rüyanız zaten bu eksililiği arıyor. Ne arıyorsunuz,nedir o eksiklik?Güçlü olmak mı,sosyal olamk mı,özgüvenli olmak mı,duygusal huzur mu? Eski kimliğiniz ile rahat değilsiniz.Bundan sonra rahat hissedeceğiniz bir sosyal kimlik arayışındasınız ve bunu adım adım oluşturuyorsunuz.Tamımadığınız insanlar dediğiniz işte bu sosyal kimlik arayışında,yeni bir sosyal çevrede ki kişiler.Bu kişileri görünce bu değişimden dolayı kafanız karışıyor.Her ne kadar kendizi eski sosyal çevrenizden farklı hissetsenizde ve bu  doğru da olsa, ama gerçekte yalnız kalmak istemiyorsunuz.Eve dönmek istemeniz işte bu yüzden.İş'te tam bu noktada,eskiden tanığım kadın(6) dediğiniz aslıda tüm rüyanız boyunca değiştirmeye çalıştığınız(2)kimliğinizin aslında olmasını istediğiniz vücut bulmuş hali geliyor.Rüyanızın eskiye mi yeniye mi kararında tam bir denge noktasıydı bu an ve siz yeniye doğru yöneldiniz.Bundan sonrası kısımların hepsi artık yeni kimlik ile ilgili.Bu durum sizin artık yeni dünyanızda,yeni kimliğiniz ile birilerinin hayatınıza girmesini ve bu yeni dünyaya özel olarak  geliştirdiğiniz ,aslında bir anda olmayan zaman içinde oluşturduğunuz ama eski dünyanızdan gizlediğiniz  bu yeni benliği takdir etmesini istiyorsunuz.Artık yeni bir stiliniz var.Bu arada bunu da belirteyim bu durum bir son değil,şimdiye kadar belki defalarca değiştiniz bu durum yeni bir değişim ve son olmayacak.Siz sürekli değişen ve gelişen birisiniz.Bu durum bir karaktersizlik veya kişiliksizlik değil tam tersine sizin  "insan doğası hakkında dinamik ve sürekli değişen bir gerçeği doğru bir şekilde algılamanızdan(A)" dolayı.Elbette bu durum sizin için asla kolay olmuyor.Sizin için en büyük zorluklardan biri, geçmişten gelen duyguları bırakmayı öğrenmek.Hatırlayın ,neredeyse eski eve geri dönüyordunuz.

    Rol modeliniz ile kafeye gitmeniz,kafeye giderken sanat galerisi gibi bir yerden geçmeniz muhtemelen sanat eserlerinde anlatılmak istenen  santsal manada "kişisel ve evrensel olanı ifade etmek" ise,sizin bu değişim sürecinde yaşadıklarınızı en iyi biçimde ifade edebilecek bir sembol.Sizin durumunuzda, sanatçı sizseniz,eserinizde yeni benliğiniz.Galeri ise şimdiye kadar yaptığınız tüm değişikliler.Hepsi size göre birer sanat eseri idi.Tamamen kişiye özel,son derece yaratıcı,sizin için ve başkaları için ilham veren, ve esas en önemlisi sürekli kendini yenileyen, yenileyici vir sanatkar olarak eserlerinizi görüyorsunuz.Galeri şimdiye kadar tecrübe ettiğini  tüm deneyimlerinizi,sizin için değerli bir şeye dönüştürebilir olmanın görsel gösterimi.Şu an bulunduğunuz seviye kendi karakter tipinizin en üst noktası.Ortalaması vs değil,en üst noktasındasınız.

    Son bölüm de,artık değişimin tamamlandığı  rol modelinizin benzeri bir yapı ile yeni sosyal çevre ve yeni kimliğiniz ile kendinizi görüyorsunuz.Fal-tarot vs yazan kafeye girmek ilk bölümde ablanızın size veridiği "yeşil uzun elbisenin" zıddı.Bu durum aslında terk ettiğiniz,istemediğinizi ablanızın düşüncesine karşılık bir cevap.O kadın kim olmak istediğini bilmiş ama,gelecekte ne olacağını bilemiyor.Bir anlık tereddüt içinde sizde,evet kim olduğuma karar verdim ama ne yapacağım gelecekte ne olacak gibi sorular için rol modeliniz gibi davranıyorsunuz.Bir an için rol modelin parası var,falcıya gidiyor benim param yok diyorsunuz.Paranızın olmaması ilk bölümde ki "abla&enişte-eski ev-eski işyeri(2)" desteğinden mahrum kalmanızdan dolayı bir an korku yaşıyorsunuz ve tüm bu olaylardan sonra rüyanız size asli mesajını ulaştıryor.

    Size lazım olan güç sizin elinizin altında,içinizde.Çanta sembolü bu yaşınıza gelene kadar o sanat galerisinden geçerken gördüğünüz tüm eserler gibi her defasında inacınız gereği mecburen  kendinizi değiştirmek zorunda kaldığınız (A)için şimdiye kadar her değişim ve dönüşümden çantanıza attığınız tecrübeleriniz,iyi-kötü anılarınız ve esas olarak bütün bunları iyi-kötü demenden eleştirebilem kabiliyetiniz.Eğer para lazım olacaksa zaten çantanızda var.Hemde diğer sıradan insanların  para( 7)larına göre güncel kur paritesi ile 7-8 kat daha fazla.Aynı sanat galerisinde ki tablolar gibi.

Yeni kimlik,yeni sosyal çevre.Bir sonra ki değişime kadar ....

DAB,
Selamlar.

Dipnotlar:
-------------------------------------
(1)Bilmediğiniz ev
(2)Eski işyerinden tanıdığınız 3 arkadaş.3 rakamı kesretten kinaye.
(3)Ablanızın 2 çeşit elbise vermesi
(4)Abla&Enişte'nizin sizi yeni kimilik oluşturuken yalnız bırakmaları
(5)İş arkadaşlarımla sohbet ediyorum.
(6)Rol model
(7)Tecrübe
Likya Profesyonel Yorumcu (463k puan)  
Çok teşekkür ederim, gerçekten güzel bir anlatımdı. Emeğinize sağlık.

Selamlar
Ruyadede Astral Gezgini (190k puan)  
Bakalım @Karga ne diyecek?

İlgili rüyalar

+12 oy
1 yorum 227 okuma
8 Ekim 2017 Rüya kategorisinde Bbb   yazdı
+6 oy
7 yorum 481 okuma
+7 oy
1 yorum 189 okuma
29 Mart 2019 Rüya kategorisinde ŞAHAN   yazdı
+15 oy
2 yorum 114 okuma
magdalena 18 Eylül 2020 Durugörü kategorisinde magdalena Rüya Görüşmecisi (43.5k puan)   yazdı
+5 oy
2 yorum 226 okuma
+9 oy
3 yorum 192 okuma
asiya 7 Ocak 2020 Rüya kategorisinde asiya Rüya Yorumcusu (15.2k puan)   yazdı
+8 oy
2 yorum 183 okuma
+3 oy
3 yorum 111 okuma
+6 oy
1 yorum 181 okuma
+16 oy
7 yorum 612 okuma
15 Temmuz 2019 Rüya kategorisinde misafir   40 156 278 yazdı
+2 oy
1 yorum 213 okuma
eirene 1 Ocak 2022 Rüya kategorisinde eirene Rüyakar (4.4k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

606 Aktif
1 Üye ve 605 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 10919
Dün : 21898
Toplam : 48091083
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...