Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+4 oy
804 okuma
mustafaharputi Tabir kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Rüyada görülen şeylerin gerçek hayatta pek çok farklı şeyin habercisi olduğuna inanılır. Bu yüzden insanlar rüyada gördüklerin şeylerin anlamını öğrenmek için rüya tabirlerine başvururlar. Merak edilen konulardan biri de rüyada uçmaktır. Rüyada uçmak ile ilgili rüya tabirlerini sizin için derledik. Rüyada uçmak, rüyada araba, helikopter, balon vb. Ile uçmak; denizin üstünde, evin içinde, alçaktan, uçurumdan vb. uçmak ne anlama gelir derledik.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

41 Yorum

+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
 
En İyi Yorum
RÜYADA UÇMAK

Rüyalarla ilgili sık merak edilen konulardan biri uçmaktır. Yalın olarak genellikle uçmak olumlu anlamlar taşır. Rüyada uçmak iş hayatında başarıya ve bu başarılardan dolayı yükselmeye işaret eder. Bunun yanında uçmanın yol ile de ilişkisi vardır. Tabii uçmak ile ilgili bazı olumsuz rüya tabirleri de vardır. Örneğin kişi rüyasında bulutlara doğru uçtuğunu görürse ve yere indiğini göremezse bu vefat olarak yorumlanır. Ayrıca yerden havaya kalkıp uçmak maddi zarara delalettir.
RÜYADA UÇAKLA UÇMAK

Rüyasında uçağa binerek uçtuğunu gören kişi sevineceği şeyler yaşayacak demektir. Bu rüya, kişinin mutlu olacağı ve duymayı beklediği şeyleri duyacağı anlamına gelirken aynı zamanda rüya sahibin hayatında meydana gelecek olan radikal değişikliklere de işaret eder.
RÜYADA ARABAYLA UÇMAK

Rüyada arabayla havada uçmak eline geçen fırsatları çok iyi bir şekilde değerlendireceğine, sevdiği kişiler ile çok büyük mutluluklar yaşayacağına, hayırlı olaylar ile karşılaşacağına, yaşadığı sıkıntılı durumların son bulacağına, arzu ettiği şeylere ulaşmaktan duyduğu büyük huzur ile yardıma muhtaç ve kimsesiz insanlara yardım edeceğine ve büyük bir gönül ferahlığı duyacağına, onlar tarafından aklının çelinmeye çalışılacağına, kötü kişilerin kendisinden uzak duracağına ve kafasının rahat edeceği şekilde bir hayat süreceğine, kötü günlerin izlerini silmeyi başaracağına, bir sebeple insanlara küsüp kendi başına bir hayat yaşamayı seçeceğine alamet etmektedir.
RÜYADA HELİKOPTERLE UÇMAK

Rüyada helikopterle uçmak, yepyeni bir değişimin, kişiye heyecan verici gelişmelerin habercisidir. Genellikle mevcut olan hayatın çok dışında bambaşka bir hayat standardına ulaşmaya işaret eder. Hizmetçiler, bakıcılar, özel şoförler gibi yardımcılara sahip olunacak bir yaşama, mevkiye ve üne alamettir. Rüyasında helikopterle uçan kişiler mesleklerinde hedefledikleri zirveye ulaşır ve çok uzun zaman da zirvede kalmaya devam ederler. Toplumsal olarak pek çok kişinin hayranlığını kazanmak, büyük firmalara danışmanlık yapmak veya kitleleri yönetmek gibi anlamlara da gelir. Hayırlı ve kişi için çok sevindirici bir rüyadır.
RÜYADA DENİZİN ÜSTÜNDE UÇMAK

Rüyada deniz üzerinde uçmak, yaşamınızda değişikler yapmanız gerektiğini anlatır. Artık eski olan her şeyden kurtulmalısınız. İş hayatında biraz daha yol kat etmeniz gerekir bu dilimini geçtikten sonra çok iyi yerlere geleceğinize rivayet eder. Rüyada deniz üzerinde uçmak, kişinin daha önce yaşadığı olumsuz aşk hayatı anlamına gelir. Artık bunlardan kurtulup yeni aşk hayatına yelken açmalıdır. Onu güzel şeyler beklemektedir. Rüyada deniz üzerinde uçmak, bazende ferahlamak sıkıntılarından kurtulmak manasındadır. Rüyada balonla uçmak, bu rüya kişinin geleceğiyle de alakalıdır. Rüya sahibinin beklediği bir haberden olumlu cevap geleceğine de tabir edilir. Rüyada deniz üzerinde uçmak gören kişi erkek ise iş anlamında yeri ve mevkisi olan bir bayan ile dünya evine gireceğine delalettir.
RÜYADA BALONLA UÇMAK

Rüyasında balonla uçtuğunu gören kişinin ikili ilişkileri daimi kuvvetli olacağına, yapacağı işlerin takipçisi olarak iş hayatında başarıyı aradığına ya da zamanla arayacağı şeklinde yorumlanmaktadır. Kişinin yakın zaman içerisinde seyahate çıkacağına, çıkacağı seyahat iş gezisi veya keyfi olabileceği şeklinde rivayet edilmektedir. Yapışan geziler kişilerin ikili ilişkilerini kuvvetlendireceğin, yeni başlangıçlara adım atmasına faydası olacağı şeklinde yorumlanmaktadır.
RÜYADA EVİN İÇİNDE UÇMAK

Rüyada evin içinde uçmak dualarının ve dileklerinin karşılık bulacağına, prestij sahibi olunacağına, hayal ettiği şeylere kısa bir zaman içinde kavuşacağına, aile bireyleri ile çok mutlu olacağına ve aile içinde büyük sevinç yaşayacağına, kazancını birkaç kat arttıracağına, sağlık ve huzur dolu bir döneme gireceğine, maddi ve manevi olarak büyük kazanç elde edeceğine, maddi anlamda çok ileri gidileceğine, yeni işlere girip daha büyük kazançlara sahip olmak için kendi işini kuracağına, uğursuz ve olumsuz olayların unutulacağına, sosyal hayat içinde çok sevilen bir kişi olunacağına, kazanılacak başarılar sayesinde üst yönetimin dikkatinin çekileceğine alamet etmektedir.
RÜYADA KUŞ GİBİ UÇMAK

Rüyada kuş gibi uçmak çok güzeldir, mevkii değişikliğine delalet eder. Rüya sahibi kendini rüyasında kuş gibi uçarken görürse bu o kişinin kısa bir zamanda bulunduğu mevkiden daha iyi bir mevkiye ulaşacağı anlamına gelir. Örneğin kazancı artabilir, rütbesi yükselebilir ya da işleri açılabilir.
RÜYADA BİR YERDEN BİR YERE UÇMAK

Rüyada bir yerden başka bir yere uçtuğunu gören kişiye bir yol görünmüş demektir. Bu kişinin kendisini bekleyenlerin olduğu bir yere gideceğine işaret eder. Rüya sahibi kişinin, uzun ya da kısa olan bir yola gideceğine delalet ederken, rüyasında ne kadar yükseğe uçarsa gideceği yerde o kadar hürmet ve sevgi göreceği anlamına gelir.
RÜYADA UÇARAK GÖĞE YÜKSELMEK

Rüyada uçarak göğe yükseldiğini gören kimsenin itibarı çok olur ve insanlar arasında daima güzel bir isimle anılır. Bazı alimlere göre bu rüyanın bazı anlamları vardır. Şöyle ki: rüyada uçarak göğe yükselmek kişinin yüksek bir mevkiye gelmesine, bir topluluğa lider olmasına, yakında Hacca gitmesine, yükselmesine, günahlarından kurtulmasına veya hatalarını tekrar etmemesine yorulabilmektedir.
RÜYADA UÇARAK BİR AĞACA KONMAK

Rüyada uçup uçup sonra da bir ağaca konan kimse uzun bir yolculuğa çıkar ve bu yolculuğu esnasında herkes tarafından sevilip takdir gören, oldukça büyük ve değerli bir insanla karşılaşarak onunla arkadaş olur. Bazen de bu rüya bazı nimetleri elde edebilmek için muhakkak mekan değişikliği yapmanız gerektiğini gösteren ve bu değişiklik sonrasında hayatınızda olumlu gelişmelerin yaşanacağını haber veren bir rüyadır.
RÜYADA GÖĞE UÇUP DÖNMEMEK

Rüyada göğe doğru uçan ve bir daha dönemeyen kişi mühim bir hastalığa yakalanır. Bazen de bu rüya kişi için hayırsız girişimlerde bulunup bunun sonucunda da oldukça üzüleceği durumlar içine girmeye işarettir. Eğer göğe doğru uçup geri dönseniz, hastalıktan şifa bulmaya veya sıkıntılardan kurtulmaya işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Danyal aleyhisselama göre: Rüyada uçtugunu görmek, hayirdir. Rüyada bir yerden baska bir yere kus gibi uçtugunu gören, yola çikar ve büyük bir mevkie ulasir. Gökyüzüne dogru uçtugunu gören zarara ugrar. Gökyüzüne uçup bir daha yere inmedigini gören dünyadan göçer.

Ibni Sirin e göre; rüyasinda kanadi olmadigi halde uçtugunu gören bulundugu durumdan baska bir duruma girer. Bir evin damindan baska bir evin damina uçtugunu gören, esinden bosanarak baska biriyle evlenir. Kirmani ye göre; göge dogru uçtugunu görmek hacca gitmege; evinden tanimadigi bir eve uçtugunu görmek, ölümüne; kus kanadina benzeyen kanatlari oldugunu görmek, halkin hayretini çekecek bir halin olduguna; göge dogru uçup sonra yere indigini görmek, ölüm derecesinde hasta olup sonra iyilesecegine delalet eder.

Ebu Sait El Vaiz'e göre; rüyasinda bir dagin tepesine uçtugunu gören büyük bir mekana erisir. Uçarken bir seyin üzerine düstügünü gören, öyle bir seyin sahibi olur. Eger Rüya sahibi bir ise layik degilse, ölüm derecesinde hastalanir. Kanat takarak uçtugunu görmek, yolculuga; kanatsiz olarak uçtugunu görmek, bir durumdan baska bir duruma geçecegine; uçtugu vakit niyetlendigi yere ulasirsa yolculugunda hayra nail olacagina; bir tarladan baska bir tarlaya uçtugunu görmek, kuvvet ve serefe delalet eder. Alçaktan yüksek bir yere kanatsiz olarak uçtugunu gören, meramina ulasir. Güvercin gibi uçtugunu gören yükselir. Havada kaybolacak derecede uçtugunu gören ölür.

Bir baska rivayete görede: Rüyada uçmak, yolculuk, basasagi uçmak ise, rahatlikla yapilacak yolculuktur. Yolcu olmayan kimsenin rüyada uçmasi, onun issiz kalmasina isarettir. Rüyada damdan dama uçtugunu gören kimse, ünlü bir zat tarafindan ünlü bir zat taratma geçer.Bir kadin rüyada tanidigi bir erkegin evine uçtugunu gören kimse, o erkekevlenir. Rüyada bildigi bir evden bilmedigi uzak bir eve uçtugunu görenkimse, ölür.Hapsedilmis bir kimse rüyada uçtugunu görse, hapisten çikar.

Bazi tabirciler, rüyada uçmak eger kanatla olursa, yolculuga çikmaya,kanatsiz olursa, bir durumdan diger bir duruma geçer veya bir yerden digerbir yere nakleder, dediler.Yabanci olan bir kimse, uçtugunu görse, memleketine döner.

Bazi tabircilerde, o yabanci çok yolculuk yapar, dediler.Rüyada kuslarla beraber uçtugunu gören kimse, yabanci kimselerle görüsür.

Bir kimse rüyada bir adamla yarissa ve uçup o adami geçse, o adamakahreder. Uçtugundan dolayi da o kimsenin kadri yüce olur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Uçarken gökte kayboldugunu ve geri dönmedigini gören kimse

Rüyada evinden tanimadigi bir eve uçtugunu gören kimse, evinden kabreintikal eder. Havaya dogru uçtugunu gören kimse, ölecek derecede hasta olur, sonra bu hastaliktan kurtulur. Alçak bir yerden yüksek bir yere kanatsiz uçtugunu gören kimse, arzusunanail olur ve yükseldigi nispette sani yücelir.

Havada güvercinler gibi uçtugunu ve yeryüzünde bulunanlardan diledigine zarar vermeye ve diledigine de fayda temin etmeye muktedir oldugunugören bir kimse, saltanat, izzet ve serefe nail olur.

Zenginlerin ve devlet memurlarinin rüyada uçtuklarim görmeleri ilerlemelerine, gurbette olan bir kimsenin görmesi ise, memleketinedönmesine isarettir. Bazen de bu rüya memleketine hiç dönemeyecegineisarettir. Bir kimse iki kanadiyla uçtugunu görse, bu rüya bütün insanlarhakkinda hayirlidir. Kanatsiz uçtugunu ve göge dogru yükseldigini görse,siddetli bir korkuya ve rüyayi görene isabet edecek bir belaya isarettir. Ev ve sokaklar üzerinde uçtugunu görse, yine onun çekecegi izdirap vesahsi islerinin de ilerleyememesine isarettir.

Kuslarla beraber uçtugunu gören kimse, yakinda yabanci bir kavminarasinda bulunur. Rüyada havaya fazla kalmayarak yalniz yerin üzerindeoldugu bilinecegi kadar yükseklikte uçtugunu görse, yolculuga çikmaya vetekrar dönüp gelmeye isarettir. Bir kimse, istedigi zaman uçtugunu ve istemedigi zaman da uçmadigimgörse, büyük bir hayra ve rüyayi görenin islerinin kolayligina isarettir.

Evinden uçarak çiktigini gören kimsenin, ölecegine isarettir.

Bir kimse iyi bir sekilde uçamadigini veya basasagi uçtugunu görse, o kimseye isabet edecek büyük bir kötülüge isarettir.

Hasta bir kimsenin, uçtugunu görmesi, ölecegine isarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse sedir veya baska bir sey üzerinde uyudugu halde mahfe içindeuçtugunu görse, rüya sahibinin basma geçecegi bir belaya yahut ölecegineya da dizlerinde veya baldirlannda meydana gelecek bir hastalik ve afeteisarettir. Yerle gök arasinda uçtugunu gören kimsenin, arzu ve istegi çokolur. Rüyada bir yerden diger bir yere gögün genisligine dogru uçtugunugören kimse, gitmeye söz verdigi bir yere yaya olarak veya bir seye binerekgider, ya da bir yere yolculuga çikar ve uçtugunda yerden yükseldigimiktarca da o yerde izzet ve ikram görür. Fazlaca uçtugunu görmesi, arzu ve isteklerinin fazla olduguna isarettir.

Bazen de uçmak, talebe için ilim ögrenmeye, kötü kimseler için, günah Islemeye veya önceden çalismis oldugu bir seyi istemeye ya da rüyasahibinin kizma aninda yapacagi basit hareketlere isarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kanatsiz uçtugunu görmek ise, mesakkatli bir yolculuk yapacagina yahut Bilhassa güzel bir yerden kötü bir yere uçtugunu görmek fazla müsrif bir kisi olduguna isarettir. Eger kötü bir yerden uçup denize ve manzarasi güzel bir daga yahut çimenlik bir yere ya da camiye indigini görse, yukaridaki rüyanin aksine tabir edilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada uçmak ferahlık ve sevince, bir yerden başka bir yere uçtuğunu görmek hayırlı, bereketli ve sağlıklı bir yolculuk yapmaya işaret eder. Birinin Rüyada uçtuğunu görmesi yolculuğa çıkmaya ve rüyada yükseldiğiniz ölçüde saygınlık kazanmaya işarettir. Rüyada uçmak hac ve büyüklük demektir. Birini uçarken görmek; kıskançlığa işaret etmektedir. Aynı zamanda bu rüya hacca gideceğinize de yorulur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında kendisinin uçtuğunu gören insanın hayatında olumlu ve güzel gelişmeler olacaktır. Ama uçarken korkmak bu gelişmeler için daha zaman olduğuna işaret eder.

Çok yükseklere, hatta uzayda uçtuğunuzu gördüyseniz, evlilik sorunları yaşayacaksınız demektir. Alçaktan uçmak ise geçici sıkıntı ve hastalığa işarettir.

Rüyada birinin uçtuğunu görmek; bir yolculuğa çıkacağınıza ya da mevki olarak yükseleceğini anlamına gelmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada havada uçtuğunu görmek

Bir kimse için rüyada havada uçulması rahatlıkla yapılacak yolculuktur. Rüyada damdan dama havada uçtuğunu gören kimse, ünlü bir zat tarafından eline mal geçer. Bir kadın rüyada tanıdığı bir erkeğin evine havada uçtuğunu görse o erkekle evlenir. Hapsedilmiş bir kimsenin rüyasında havada uçması, hapisten çıkmasına işaret eder.

Bazı tabirciler, rüyada uçmak eğer kanatla olursa, yolculuğa çıkmaya, kanatsız olursa, bir durumdan diğer bir duruma geçer veya bir yerden diğer bir yere nakleder, dediler.

Yabancı olan bir kimse, uçtuğunu görse, memleketine döner. Bazı tabircilerde, o yabancı çok yolculuk yapar, dediler. Rüyada kuşlarla beraber uçtuğunu gören kimse, yabancı kimselerle görüşür.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada uçarak yarışmak

Bir kimse rüyada bir adamla yarışsa ve uçup o adamı geçse, o adama kahreder. Uçtuğundan dolayı da o kimsenin kadri yüce olur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güvercinler gibi uçmak

Havada güvercinler gibi uçtuğunu ve yeryüzünde bulunanlardan dilediğine zarar vermeye ve dilediğine de fayda temin etmeye muktedir olduğunu gören bir kimse, saltanat, izzet ve şerefe nail olur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Çalışanlar için rüyada uçmak

Zenginlerin ve devlet memurlarının rüyada uçtuklarını görmeleri ilerlemelerine, gurbette olan bir kimsenin görmesi ise, memleketine dönmesine işarettir. Bazen de bu rüya memleketine hiç dönemeyeceğine işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada iki kanatla uçmak

Bir kimse iki kanadıyla uçtuğunu görse, bu rüya bütün insanlar hakkında hayırlıdır.
Rüyada kuşlarla beraber uçmak

Kuşlarla beraber uçtuğunu gören kimse, yakında yabancı bir kavmin arasında bulunur. Rüyada havaya fazla kalmayarak yalnız yerin üzerinde olduğu bilineceği kadar yükseklikte uçtuğunu görse, yolculuğa çıkmaya ve tekrar dönüp gelmeye işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada istediği zaman uçtuğunu görmek

Bir kimse, istediği zaman uçtuğunu ve istemediği zaman da uçmadığını görse, büyük bir hayra ve rüyayı görenin islerinin kolaylığına işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada yerle gök arasında uçmak

Yerle gök arasında uçtuğunu gören kimsenin, arzu ve isteği çok olur. Rüyada bir yerden diğer bir yere göğün genişliğine doğru uçtuğunu gören kimse, gitmeye söz verdiği bir yere yaya olarak veya bir şeye binerek gider, ya da bir yere yolculuğa çıkar ve uçtuğunda yerden yükseldiği miktarca da o yerde izzet ve ikram görür.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada çok fazla uçmak

Fazlaca uçtuğunu görmesi, arzu ve isteklerinin fazla olduğuna işarettir. Bazen de uçmak, talebe için ilim öğrenmeye, kötü kimseler için, günah İşlemeye veya önceden çalışmış olduğu bir şeyi istemeye ya da rüya sahibinin kızma anında yapacağı basit hareketlere işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada deniz üzerinde uçmak

Eğer kötü bir yerden uçup denize ve manzarası güzel bir dağa yahut çimenlik bir yere ya da camiye indiğini görse, yukarıdaki rüyanın aksine tabir edilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Baş aşağı uçmak demek yolculukta rahat etmeye,
    Kanatsız uçmak bir durumdan başka bir duruma geçmeye
    Kuşlarla birlikte uçmak yabancılarla görüşmeye,
    Gururlu birinin uçtuğunu görmesi rüyanın batıl olmasına,
    Damdan dama uçmak şöhretli bir kimseden diğer ünlü birine yaklaşmaya yahut bir kadından başka bir kadına geçmeye;
    Bilinen bir evden başka bir malum eve uçmak evlenmeye,
    Alçak bir yerden yüksek bir yere kanatsız uçmak arzu ettiği şeye kavuşmaya, itibar kazanmaya,
    Uçarken gökyüzünde kaybolmak sıkıntıya,
    Dağın uçtuğunu görmek saltanata nail olmaya,
    Bir yerden bir yere uçmak mal biriktirme arzusuna,
    İki kanadı ile uçtuğunu görmek hayır ve iyiliğe,
    Gökyüzünde durmaksızın uçmak aşırı istek ve arzulara delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada uçmak görmek, sevinç, huzur, ferahlama, yolculuk ve mevki gibi manalara yorulur. Rüyasında uçtuğunu gören kimse için rüya yorumu, hayatında olumlu gelişmeler olacağı şeklindedir. Rüya sahibi için isteklerini yerine gelmesi ve olumlu yönde değişen hayattan bahsedeceğine delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kanatsız Uçtuğunu Görmek

Rüyada kanatsız uçtuğunu görmek, rüya sahibinin yaşadığınız yeri değiştireceğinize işaret eder. Rüyada kanatsız uçtuğunu görmek, rüyayı gören kişinin uğraşmak zorunda kalacağına delalet eder.



Rüyada uçmak, rüya sahibinin iş hayatında çok iyi yerlere geleceği demektir. Kişinin bekarsa kısmetinin açılacağına, evliyse hayırlı eş ve evlat sahibi olacağı, hanesinde mutluluğun ve huzurun eksik olmayacağı anlamına gelmektedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kanatlı Uçtuğunu Görmek

Rüyada kanatları olduğunu görmek hayırlıdır. İyilik yapmaya ve iyilik görmeye işaret eder. Rüyada kanatlı uçtuğunu görmek, rüya sahibinin daha fazla gelire kavuşacağına delalet etmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kuşlar İle Birlikte Uçtuğunu Görmek

Rüyada kuş sürüsü ile birlikte uçmak hayırlıdır. Kimse yeni insanlarla tanışır. Rüyada kuşlar ile birlikte uçmak, rüyayı gören rüya sahibinin çok büyük zenginliğe kavuşmasına rivayet etmektedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bir Evden Diğerine Uçtuğunu Görmek

Rüyada bir evden diğerine uçmanın anlamı sevgili demektir. Evliliğe yaklaşıldığı manasına gelmektedir. Rüyada bir evden diğerine uçmak, rüya sahibinin zararlarının hızlı bir şekilde telafi edileceğine yorulur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Uçarken Kaybolduğunu Görmek

Uçarken kaybolduğunuzu görüyorsanız bu rüya hayırlı değildir. Hastalık manasına gelir. Rüyada uçarken kaybolduğunu görmek, kişinin kötü günler yaşayacağına eline geçen paranın bir kısmı ile iyi yerlere geleceğine işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Hasta Kimsenin Uçtuğunu Görmek

Rüya hasta kimsenin uçtuğunu görmesi iyiye yorumlanmaz. Kimi yorumculara göre iyileşme işaretiyken kimisine göre ölüm manasına gelir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Alçaktan Uçtuğunu Görmek

Yükselmek istediğini halde yükselememek hastalık demektir. Küçük sıkıntı manasına gelir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Uzaya Doğru Uçtuğunu Görmek

Rüyada uzaya doğru uçtuğunu görmek, sorun ve sıkıntılara yorulur. Eşler arasında sorunlara işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Tanımadığı Yere Uçtuğunu Görmek

Tanımadığı bir eve ya da şehre uçtuğunu gören için hastalık demektir. Hatta bir ölüme yorulmaktadır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Dağın Zirvesine Uçtuğunu Görmek

Makam demektir. İtibar ve mülk sahibi olmak manasına gelir.Rüyada Kontrolsüz Uçtuğunu Görmek

Uçtuğu halde bir türlü kontrol edemeyen ve baş aşağı şekilde uçan kişi için başına musibet gelecek anlamına gelmektedir. Kötü durumlara düşme tehlikesini engellemeye çalıştığına alamet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada İyi Yerden Kötü Yere Uçtuğunu Görmek

Rüya hiç iyiye yorulmaz. Uçulan yer kötü ve fena bir yer ise o kimse için müsrif olduğu söylenir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Uçarken Düştüğünü Görmek

Uçarken düşmek kötüdür. Düşerken uyanılırsa sorun yoktur fakat düştüğünü görmek ölüm manasına gelir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Alçaktan Uçtuğunu Görmek

Rüyasında alçaktan uçtuğunu gören rüya sahibinin, iyi ve bol kazançlı giden hayata sahip olduğu anlamına gelmektedir. Yaptığı hatalar yüzünden tam tersine döneceğine işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Denizin Üstünde Uçtuğunu Görmek

Rüyasında denizin üstünde uçtuğunu gören kişinin, macerayı çok sevdiğine yorulmaktadır. Çılgınca hareketler yaptığına, içindeki çocuğu hala öldürmediğine delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Yerden Yükseldiğini Görmek

Rüyada yerden yükseldiğini gören kişinin, sebebi bilinmez ama korku dolu anlar yaşayacağına delalet etmektedir. Psikolojisinin bozulacağı rivayet edilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada uçmak: bilhassa bir dağın tepesine veyâ kıble tarafma uçmak hayırdır. Yolculuk ve makâmdır. Evinden meçhûl bir yere uçan, yâhut semâya uçtuktan sonra inemeyen, vefât eder. Semâya doğru çok uçan, ağır hasta olur; ama iyileşir. Bir evin damından, başka bir dama uçan, karısını boşayıp yeni bir evlilik yapar. Yolculuk anlamına gelir. Bir evden başka bir eve uçtuğunuzu görmek: Başka bir kadınla beraber olacağınıza işarettir. Yerden havaya doğru uçtuğunuzu görmek: İleride hacca gideceğinize işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Havada Uçmak Nedir – Diyanet

Rüyada havada uçmak, hapiste olan kimse uçtuğunu görürse, hapisten çıkar. Gurbette olan bir kimse, uçtuğunu görürse memleketine döner. Bir kadın rüyada tanıdığı bir erkeğin evine uçtuğunu görürse, o erkekle evlenir. Havada uçarken arkadaşınızı geçtiğinizi görmek, rakibinizi alt edeceğinize, onun sizi geçtiğini görmek ise; bu yorumun aksine işaret sayılır. Rüyada kuşlarla birlikte uçtuğunu gören kimse, yabancı kimselerle görüşür.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
DİYANET RÜYA TABİRLERİ: RUYADA UCMAK NE DEMEK?

    Alçaktan yükseğe doğru kanatsız olarak uçtuğunu gören: istediğini elde eder, kadir ve kıymet sahibi olur. Güvercin gibi uçtuğunu gören şöhret sahibi olur, gökyüzünde gözden kaybolacak kadar yükseldiğini gören, ölür.
    Salimi’ye göre ruyada uctugunu gormek: ise bir yerden başka bir yere uçtuğunu gören yapmış olduğu yolculukta istediğini elde ederek ve kıymet sahibi olur.
    Uçtuğunu görmek: iyi insanlar için ilim sahibi olmaya, kötü insanlar için ise kötülüğe, bunların dışında kalanlar içinse arzularının gerçekleşmesine delalet eder. Bir başka rivayete göre, uçtuğunu görmek şuursuzca davranmaya öfkeye ya da olağanüstü bir sevinç ve mutluluğa işarettir.
    Gökyüzüne doğru beli bir çizgide yükseldiğini görmek yüksekliği ölçüsünde zarara uğramaya, uçarken havada durduğunu görmek o zarardan kurtulmaya, durduğu yerde uçtuğunu görmek hayra delalet eder. En güzel ve hayırlı uçuş kıbleye doğru yapılan uçuştur.
    Uçtuğunu ve belli bir yerde durduğunu gören: yolculuğunu yarıda keser. Yolda değilse yola çıkar ve bir yere gider. Makam sahibi birinin hayvana binmiş olarak uçtuğunu görmesi makamından ayrılacağı anlamına gelir. Mevki ve makam sahibi değilse sahip olduğu iyi halini ve rahatını kaybeder. Üzerinde bulunduğu hayvanın da kendisiyle beraber uçtuğunu gören mevki ve makam sahibi olur. Kendisiyle birlikte binmiş olduğu hayvanın da bir yerde durduğunu gören şöhret ve servet sahibi olur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Havalanmak Veya Havada Uçmak

Göğe doğru uçtuğunu gören kimse, kurtulacağı ve az hasarla atlatacağı bir kazaya uğrar. evinizin çatısının uçarak başka bir evin çatısına konduğunu görmek, evinizden bir kimsenin karşı komşunun oğlu ile evleneceğine, bir kimsenin penceresinden uçarak başka bir evin çatısına veya penceresine konduğunu görmesi, konduğu ev sahibi tarafından bir yardım göreceğine, cezaevinde bulunan bir kimsenin kendisini uçarak havada dolaşır görmesi, onun cezaevinden ya başka bir ceza evine nakledileceğine veya cezasını tamamlayarak oradan tahliye edileceğine yorumlanır. Kendisini kuşlarla birlikte havada uçuyor görmek, gurbette bulunacağına ve yalnızlığa düşeceğine işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Denizin Üstünde Uçmak Ne Demek?

Kendinizi denizin üstünde uçtuğunuzu görmek; büyük bir makama sahip olacağınıza işarettir. Denizin üstünde uçmak veya gökyüzüne doğru uçtuğunu gören fayda görür. Gökyüzüne uçup bir daha yere inmediğini gören dünya malından zarara uğrar.
Yerden Yükselmek – Büyük Rüya Tabirleri

Bir yerden başka bir yere uçtuğunu gören kimse, rütbe ve mevki sahibi olur. Rüyada bir yerden başka bir yere kuş gibi uçtuğunu gören, yola çıkar ve büyük bir mevkiye ulaşır. Göklere doğru uçan kimse ise hacca gider. Gökten uçarak yere düşen kimse, evli ise eşinden ayrılır, diğer bir eşle nikahlanır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Başkasının Uçtuğunu Görmek

Rüyada başkasının uçtuğunu görmek, kabristan ziyareti yapar. Başka birinin uçtuğunu  görmek; büyük bir makama sahip olacağınız anlamına gelir.
Uçakla Uçmak Neye İşarettir

Rüyada uçakla uçmak sosyal hayatınızda rakiplerinizi alt edeceğinize delalettir. İş hayatınızda size düşmanlık besleyenleri yeneceğinize onların size saygı duymasına sebep olacağınıza işarettir. Uçakla havada başkalarıyla uçarak yarış yaptığını görmek, hayatta rakiplerinizle olan münasebetlerinizde birbirlerinizle olan rekabetinizin durumunu gösterir.


Rüyada kanatsız havalanmak ve uçtuğunu görmek, sıkıntılı bir yolculuğa işaret eder. Rüyada aniden havalandığınızı gördüyseniz, bu rüya da kulun tasavvufî yönden ruh makamında olduğuna işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Uçmak Görmek

Ferahlık ve sevince; Uçmak yolculuğa, baş aşağı uçmak yolculukta rahat etmeye, işsiz kalmaya, kanatsız olarak uçmak bir durumdan başka bir duruma geçmeye yahut yer değiştirmeye, Kuşlarla birlikte uçmak yabancılarla görüşmeye, Gururlu birinin uçtuğunu görmesi rüyanın batıl olmasına, Damdan dama uçmak şöhretli bir kimseden diğer ünlü birine yaklaşmaya yahut bir kadından başka bir kadına geçmeye; Bilinen bir evden başka bir malum eve uçmak evlenmeye, bilinmeyen eve uçmak vefat etmeye, Alçak bir yerden yüksek bir yere kanatsız olarak uçmak arzu ettiği şeye kavuşmaya, itibar kazanmaya, Uçarken gökyüzünde kaybolup gitmek ölmeye, Dağın uçtuğunu görmek saltanata nail olmaya, Bir yerden bir yere uçmak mal biriktirme arzusuna, İki kanadı ile uçtuğunu görmek hayır ve iyiliğe, Hastanın uçması vefat etmesine, Gökyüzünde durmaksızın uçmak aşırı istek ve arzulara delalet eder. (Ayrıca Bakınız; Sıçramak.)

Çok yükseklerde, hatta uzayda uçtuğunuzu gördüyseniz, evlilik sorunları yaşayacaksınız.

Alçaktan uçmak ise geçici sıkıntı ve hastalığa işarettir.

Rüyasında uçtuğunu gören insanın hayatında olumlu ve güzel gelişmeler olacak demektir. Ama uçarken korkmak bu gelişmeler için daha zaman olduğuna işaret eder.

Danyal aleyhisselama göre: rüyada uçtuğunu görmek, hayırdır. Rüyada bir yerden başka bir yere kuş gibi uçtuğunu gören, yola çıkar ve büyük bir mevkie ulaşır. Gökyüzüne doğru uçtuğunu gören zarara uğrar. Gökyüzüne uçup bir daha yere inmediğini gören dünyadan göçer.

Ibni Şirine göre; rüyasında kanadı olmadığı halde uçtuğunu gören bulunduğu durumdan başka bir duruma girer. Bir evin damından başka bir evin damına uçtuğunu gören, esinden boşanarak başka biriyle evlenir.

Kirmaniye göre; göğe doğru uçtuğunu görmek hacca gitmeğe, evinden tanımadığı bir eve uçtuğunu görmek, ölümüne; kus kanadına benzeyen kanatları olduğunu görmek, halkın hayretini çekecek bir halin olduğuna; göğe doğru uçup sonra yere indiğini görmek, ölüm derecesinde hasta olup sonra iyileşeceğine delalet eder.

Ebu Sait El-Vaiz’e göre; rüyasında bir dağın tepesine uçtuğunu gören büyük bir mekana erişir. Uçarken bir şeyin üzerine düştüğünü gören, öyle bir şeyin sahibi olur. Eğer rüya sahibi bir ise layık değilse, ölüm derecesinde hastalanır. Kanat takarak uçtuğunu görmek, yolculuğa; kanatsız olarak uçtuğunu görmek, bir durumdan başka bir duruma geçeceğine; uçtuğu vakit niyetlendiği yere ulaşırsa yolculuğunda hayra nail olacağına; bir tarladan başka bir tarlaya uçtuğunu görmek, kuvvet ve şerefe delalet eder. Alçaktan yüksek bir yere kanatsız olarak uçtuğunu gören, meramına ulaşır.

Güvercin gibi uçtuğunu gören yükselir. Havada kaybolacak derecede uçtuğunu gören ölür. Bir başka rivayete göre de: Rüyada uçmak, yolculuk, basacağı uçmak ise, rahatlıkla yapılacak yolculuktur. Yolcu olmayan kimsenin rüyada uçması, onun issiz kalmasına işarettir.

Rüyada damdan dama uçtuğunu gören kimse, ünlü bir zat tarafından ünlü bir zat taratma geçer. Bir kadın rüyada tanıdığı bir erkeğin evine uçtuğunu gören kimse, o erkek evlenir.

Rüyada bildiği bir evden bilmediği uzak bir eve uçtuğunu gören kimse, ölür. Hapsedilmiş bir kimse rüyada uçtuğunu görse, hapisten çıkar. Bazı tabirciler, rüyada uçmak eğer kanatla olursa, yolculuğa çıkmaya, kanatsız olursa, bir durumdan diğer bir duruma geçer veya bir yerden diğer bir yere nakleder, dediler. Yabancı olan bir kimse, uçtuğunu görse, memleketine döner. Bazı tabircilerde, o yabancı çok yolculuk yapar, dediler.

Rüyada kuşlarla beraber uçtuğunu gören kimse, yabancı kimselerle görüşür. Bir kimse rüyada bir adamla yarışsa ve uçup o adamı geçse, o adamı kahreder. Uçtuğundan dolayı da o kimsenin kadri yüce olur. Uçarken gökte kaybolduğunu ve geri dönmediğini gören kimse ölür.

Rüyada evinden tanımadığı bir eve uçtuğunu gören kimse, evinden kabre intikal eder. Havaya doğru uçtuğunu gören kimse, ölecek derecede hasta olur, sonra bu hastalıktan kurtulur. Alçak bir yerden yüksek bir yere kanatsız uçtuğunu gören kimse, arzusuna nail olur ve yükseldiği nispette şanı yücelir. Havada güvercinler gibi uçtuğunu ve yeryüzünde bulunanlardan dilediğine zarar vermeye ve dilediğine de fayda temin etmeye muktedir olduğunu gören bir kimse, saltanat, izzet ve şerefe nail olur. Zenginlerin ve devlet memurlarının rüyada uçtuklarını görmeleri ilerlemelerine, gurbette olan bir kimsenin görmesi ise, memleketine dönmesine işarettir. Bazen de bu rüya memleketine hiç dönemeyeceğine işarettir. Bir kimse iki kanadıyla uçtuğunu görse, bu rüya bütün insanlar hakkında hayırlıdır.

Kanatsız uçtuğunu ve göğe doğru yükseldiğini görse, şiddetli bir korkuya ve rüyayı görene isabet edecek bir belaya işarettir. Ev ve sokaklar üzerinde uçtuğunu görse, yine onun çekeceği ızdırap ve şahsi islerinin de ilerleyememesine işarettir. Kuşlarla beraber uçtuğunu gören kimse, yakında yabancı bir kavmin arasında bulunur.

Rüyada havaya fazla kalmayarak yalnız yerin üzerinde olduğu bilineceği kadar yükseklikte uçtuğunu görse, yolculuğa çıkmaya ve tekrar dönüp gelmeye işarettir. Bir kimse, istediği zaman uçtuğunu ve istemediği zaman da uçmadığını görse, büyük bir hayra ve rüyayı görenin islerinin kolaylığına işarettir.

Evinden uçarak çektiğini gören kimsenin, öleceğine işarettir. Bir kimse iyi bir şekilde uçamadığını veya basacağı uçtuğunu görse, o kimseye isabet edecek büyük bir kötülüğe işarettir. Hasta bir kimsenin, uçtuğunu görmesi, öleceğine işarettir. Bir kimse sedir veya başka bir şey üzerinde uyuduğu halde mahfe içinde uçtuğunu görse, rüya sahibinin basma geçeceği bir belaya yahut öleceğine ya da dizlerinde veya baldırında meydana gelecek bir hastalık ve afete işarettir.

Yerle gök arasında uçtuğunu gören kimsenin, arzu ve isteği çok olur. Rüyada bir yerden diğer bir yere göğün genişliğine doğru uçtuğunu gören kimse, gitmeye söz verdiği bir yere yaya olarak veya bir şeye binerek gider, ya da bir yere yolculuğa çıkar ve uçtuğunda yerden yükseldiği miktarca da o yerde izzet ve ikram görür. Fazlaca uçtuğunu görmesi, arzu ve isteklerinin fazla olduğuna işarettir. Bazen de uçmak, talebe için ilim öğrenmeye, kötü kimseler için, günah İşlemeye veya önceden çelişmiş olduğu bir şeyi istemeye ya da rüya sahibinin kızma anında yapacağı basit hareketlere işarettir. Kanatsız uçtuğunu görmek ise, meşakkatli bir yolculuk yapacağına yahut Bilhassa güzel bir yerden kötü bir yere uçtuğunu görmek fazla müsrif bir kişi olduğuna işarettir. Eğer kötü bir yerden uçup denize ve manzarası güzel bir dağa yahut çimenlik bir yere ya da camiye indiğini görse, yukarıdaki rüyanın aksine tabir edilir.

Rüyada uçtuğunu görmek; bir yolculuğa çıkacağınıza ya da mevki olarak yükseleceğinize işarettir.
0 oy
Akkgoz Rüyazede (1.1k puan)  
Ben rüyamda önce toplu halde insanlarla kostugumu hatirliyorum ve insanların hepsi spor kıyafetler giymiş ve sonra birdenbire ben tek kaldım kimse yok ellerimi ters bükülü halde yerden 20 30 cm yukseldigimi gördüm ve yukseldigim zaman kendimi çok güçlü hissediyordum
Akkgoz Rüyazede (1.1k puan)  
Lütfen bakar mısınız merakla bekliyorum

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

457 Aktif
0 Üye ve 457 misafir
Bugün : 10661
Dün : 23857
Toplam : 48068998
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...