Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+5 oy
237 okuma
Hypnos Lusid kategorisinde Astral Gezgini (173k puan)  
İnsanlar sürekli olarak rüya görür ve çoğu insan, en azından hayatında bir kez rüya gördüğü sırada, aslında rüyada olduğunun farkına varır. Bu tarz rüyalar oldukça keyif verici ve duygu yüklü olabilir. Görülen rüya keyifli olmasa dahi, örneğin kâbus görürken de bunun bir rüya, beynin yarattığı sanal bir ortam olduğunun farkına varan kişiler olabilir. O an bilinci yerinde olan kişiler kendisini rahatlıkla ve bilinçli olarak uyandırabilir. Rüya görmenin farkında olunmasına ve bilincin yerinde olmasına "bilinçli rüya" (lucid dreaming) adı verilmektedir.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

3 Yorum

+5 oy
Hypnos Astral Gezgini (173k puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Bu tarz rüyaları bilinçli, yani isteyerek yaşamak tam olarak mümkün değildir. Bir kişi her istediğinde bilinçli rüya göremez. Bilinçli rüya sırasında yaşanan bir diğer önemli olaysa aslında kişinin uyandığını sanıp, uyanmıyor olmasıdır. Bu duruma "yanlış uyanma" adı verilmiştir. Rüya gören kişi uyandığını sanıyor, bir süre sonra rüya tekrar devam ediyor ve kişi rüyada olduğunu tekrar fark ediyor. Bu süreç gerçekten uyanmaya kadar devam edebilecek bir durumdur. Rüyaların maksimum uzunluğunu düşünürsek bu durum fazla sürmez ancak beynin sanal dünyasında süreler çok hızlı işliyor ve bize saatler, hatta günler gibi gelebilir.

Bilinçli rüya görmek, sadece rüyada olduğumuzun farkında olmak mı? Hayır. Bilinçli rüya aslında, rüyada olduğumuzu fark etmek ve onu kontrol etmektir. Bilinçli rüya kavramı ilk olarak 1900'lü yıllarda ortaya çıkmıştır ancak ilk somut ve bilimsel dayanakları 80'li yıllarda görülmüştür. "Oneironot", rüya gördüğünün farkında olan ve rüyasını kontrol edebilen kişilere verilen addır. Bilinçli rüyaların insan ruhunu olumsuz etkilediği düşünülebilir ancak bu durum aslında tam tersidir. Bu tür rüyalar insanların kendisini anlaması açısından önemli bir yere sahiptir.
+5 oy
Hypnos Astral Gezgini (173k puan)  
Bilinçli rüya görmenin faydası ve amacı tam olarak bilinmese de ve hala üzerinde araştırmalar yapılsa da bu konuda bize eğitimler veren kurumlar bulunmaktadır. Rüyada olduğunuzu anlamanın çözümlerini ve yollarını gösteriyorlar. Kontrol etmenizi sağlıyorlar. Bu konuda bize yardımcı olacak en büyük etkense, gördüğümüz rüyaları hatırlıyor olmamız. Yani rüya belleğimiz. Rüya belleğinizin daha gelişmiş olması için özellikle REM uykusu sırasında uyanmalısınız. REM uykusu 90 dakikada bir tekrarlanır, bu aşamada düzenli ve programlı bir alarm kurarak yardım alınabilir. Düzenli olarak yapıldığında rüya belleğinde artış sağlanır ve bilinçli rüya konusunda ilk adımlar atılmış olur.
+5 oy
Hypnos Astral Gezgini (173k puan)  
Bilinçli rüya görmenin ve onu kontrol etmenin bir diğer basamağıysa, gerçeklik testidir. Rüyada veya gerçek hayatta olunduğunu anlamanın birkaç yöntemi bulunmaktadır. Rüya sırasında ya da size çok garip gelen bir ortam da, rüya da olduğunuzu anlamak için burnunuzu ve ağzınızı kapatmalısınız. Bunun devamında hala nefes alabiliyorsak kesin olarak rüyada olduğumuzu anlayabiliriz. Yerden yükseğe zıplayın, yere düşmeniz bir hayli zaman alıyorsa bu da bir kanıttır. Peki, bunları rüya içerisinde nasıl uygulayacağız? Gün içerisinde 3-5 kere bunu yaparak rüya sırasında da karşınıza çıkmasını sağlayabilirsiniz. Süper güçler ya da kişinin kendisini başka bir kişinin gözünden, dışarıdan görmesi de rüyanın kanıtıdır. Tüm bunları rüya sırasında görmek ya da önümüze getirmek, gerçekten saydıklarımıza odaklanma ve tekrarlama sonrasında gerçekleşir.

Bilinçli rüya, uyumadan önce kitap okuyarak veya belirli bir konu üzerinde yoğun düşünceler de bulunularak görülebilir. Kesin olarak kontrol edilebileceği ve isteyerek bilinçli rüya görmek kolay değildir. Gün içerisinde çok fazla yoğunlaştığınız konular rüya sırasında karşınıza, farklı bir sanal ortamda çıkabilir. Bilinçli rüya görmekte bu yöntemle mümkün olabilir.
B Uzman Yorumcu (23.2k puan)  
Bilgilendirme için teşekkürler

İlgili rüyalar

+9 oy
5 yorum 289 okuma
+16 oy
2 yorum 250 okuma
Karga 19 Eylül 2020 Lusid kategorisinde Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)   yazdı
+15 oy
19 yorum 1.0k okuma
sonsuz 16 Mayıs 2016 Lusid kategorisinde sonsuz Astral Gezgini (163k puan)   yazdı
+15 oy
13 yorum 856 okuma
Karga 29 Mayıs 2019 Lusid kategorisinde Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)   yazdı
+8 oy
30 yorum 541 okuma
Üstat_Simuy_Alaca 10 Aralık 2020 Bilgi kategorisinde Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)   yazdı
+19 oy
11 yorum 419 okuma
RuyAra 3 Nisan 2021 Durugörü kategorisinde RuyAra Astral Gezgini (200k puan)   yazdı
+7 oy
2 yorum 201 okuma
Arşiv 30 Nisan 2016 Rüya kategorisinde Arşiv Rüya Kurucu (78.0k puan)   yazdı
+2 oy
2 yorum 301 okuma
ahsen 3 Ekim 2021 Lusid kategorisinde ahsen Karabasan (790 puan)   yazdı
+8 oy
1 yorum 154 okuma
delimine 19 Temmuz 2020 Lusid kategorisinde delimine Rüyazede (1.1k puan)   yazdı
+7 oy
1 yorum 380 okuma
10 Haziran 2017 Lusid kategorisinde Drop of rain   yazdı
+13 oy
11 yorum 357 okuma
Karga 18 Ağustos 2020 Lusid kategorisinde Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

411 Aktif
1 Üye ve 410 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 13286
Dün : 23857
Toplam : 48071619
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...