Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+3 oy
240 okuma
mustafaharputi Analiz kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Harvard Business School’un yayınladığı bir araştırmaya göre, çiftlerin kendi aralarında sahip oldukları ritüeller ilişkiye olumlu etki ediyor. Ritüelleri olan çiftlerin, olmayanlara göre bağlılık seviyeleri daha yüksek ve her iki taraf da ilişkilerinden daha memnun.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

11 Yorum

+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
 
En İyi Yorum
İlişki ritüellerinin duygusal ve ilişkisel sonuçlarını konu edinen araştırma, basit eylemlerin bile çiftler arasındaki bağı güçlendirdiğini ortaya koyuyor. Her sabah eşi için kahve yapmak gibi sıradan görünen eylemler ilişkilerin adeta vitamini oluyor. İlişkilerine ait ritüelleri düzenli uygulamak için çaba göstermek oldukça etkili sonuçlar veriyor. Çiftler ritüellere bağlı kaldığında, diğer çiftlere göre kendilerini daha mutlu hissediyor ve ilişkilerine olan bağlılıkları artıyor.

Günlük yaşamlarımız sabah erken uyanmak, işe gitmek, akşam yemeği hazırlamak, evi toparlamak gibi rutin işlerle dolu. Gün boyunca yapılması gereken onlarca iş arasında çift olmaya dair özel faaliyetler adeta kaybolup gidiyor. İlişkinin ilk zamanlarında birlikte vakit geçirmek için heyecan duyan çiftler, günlük hayat görevlerini yerine getirmek için uğraşırken ilişkilerini adeta unutuyorlar. Halbuki birlikte yapılacak özel bir aktivite için zaman ve mekân ayırmak ilişkiden alınacak tatmin için oldukça önemli.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ritüeller neden önemli

Ritüellerin iki önemli rolü var; zaman içinde devam eden, tekrarlanan bir aktivite içeriyorlar ve sembolik bir anlam taşıyorlar. Ritüeller aslında her türlü sosyal ilişkide mevcutlar. Dini toplantılardan spor karşılaşmalarına, iş toplantılarından özel gün kutlamalarına kadar birçok ortamın kendine has ritüelleri var. Evlilik, doğum, ölüm gibi hayatın en önemli olaylarında ritüeller aileleri, toplulukları bir araya getiriyor. Ritüeller insanların yası yaşamalarına, sevinçlerini paylaşmalarına, gösteri ve yarışma gibi etkinlikler öncesinde duyulan kaygının azalmasına yardımcı oluyor. Fakat insanlar ritüellere sadece özel günlerde başvurmuyor. Ailenin her akşam yemeğinde aynı saatte bir araya gelmeye gayret etmesi bile ritüel yerini tutabiliyor.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
“Randevu geceleri” en popüler ilişki ritüellerden biri

Çiftler açısından, önceden yapılmış araştırmalar boşanmış çiftlerin evliyken, halen evli olan çiftlere göre daha az ritüele sahip olduğunu göstermiş. Bu sonuçlardan yola çıkarak yeni araştırmayı tasarlayan akademisyenler, ritüellerin romantik ilişkilere olan etkisini daha fazla görmek istemişler. Katılımcıların %70’i, ilişkilerinde ritüellerin olduğunu belirmiş. Sonuçlar, insanlar pek bahsetmeseler de ritüellerin aslında hayatın birçok alanında oldukça yaygın olduğunu göstermiş. Araştırmacılar birçok kişiyle konuşup, hangi tip ritüeller olduğunu ortaya çıkarmış.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Randevulaşmak: %63 oranıyla en sık rastlanan, haftanın belli bir günü için bir aktivite belirlemek ve bunun için bir araya gelmek. Dışarıdan yemek sipariş edip evde film izlemek gibi sıradan görünen faaliyetler bile olsa, çiftlerin günlük rutin dışında ilişkilerine özel olarak bir aktivite organize etmeleri onu zamanla ritüel haline getiriyor.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Sevgi ifadeleri: Araştırmaya katılanların %16’sı, kendi aralarında özel bir sevgi ifadesine sahip olduklarını belirtmiş. Çiftin kendi kendine bulduğu bir sevgi ifadesi, yıllar geçse bile sürdürüldüğü takdirde oldukça anlamlı hale gelebiliyor. Vedalaşırken 3 kere öpmek gibi…
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Düşünceli jestler: Katılımcıların %11’i partnerleri için düşünceli bir davranışta bulunmaya dikkat çekmiş. Birçok özenli davranışın unutulabildiği uzun süreli ilişkilerde örneğin “Günaydın güzelim” diyerek eşini uyandırmak bile romantik bir sabah ritüeli sayılabiliyor.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Gündelik işleri paylaşmak: Angarya olarak görülebilecek bir faaliyet, çift tarafından birlikte yapıldığında anlamlı hale gelebiliyor. Ev için yapılacak işlerin bir düzen dahilinde birlikte yapılması bazen çiftin ritüeli yerine geçebiliyor. Her Cumartesi sabah 9:00’da alışveriş için pazara gitmek gibi…
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Manevi deneyimler: Araştırmaya katılanların %2’lik bir kısmı için birlikte düzenli olarak yapılan manevi ve ruhani faaliyetler ile kültürel paylaşımlar da çiftlerin birlikteliklerini güçlendiren ritüeller arasında.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Birlikte yaptıkları ritüelleri olan çiftlerin çoğu, aktivitenin ne olduğunun fazla önemi olmadığına dikkat çekmiş. İlişkisine heyecan katmak isteyen her çift kendileri için anlamlı bir aktivite bulabiliyor ve bu aktivitelerin sıra dışı olması veya maddi harcama gerektirmesi şart olmuyor.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İlişki ritüellerinin faydaları, ancak çiftin her iki üyesi de katılmak için özen gösterdiğinde ortaya çıkıyor. Ritüelleri olduğunu söyleyen çiftler, ritüelleri olmayan veya olup olmadığı konusunda emin olamayan çiftlere göre daha mutlular. Araştırmada soru yöneltilen çiftler, düzenli olarak yaptıkları bir aktiviteyi, mecburi olan bir faaliyet veya alışkanlıktan ziyade sembolik olarak önemli ve eğlenceli bulduklarını söylemişler. Yani ritüelleri olan çiftler bunlara bağlılık duyguları besliyor. Araştırmacılar bunun kilit bir nokta olduğunu belirtiyor. Ritüelin olumlu etkisinin olması için her iki kişinin de onun önemi konusunda hemfikir olması gerekiyor.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İlişki ritüellerinin, önceden üzerinde konuşulmuş olması şart değil. Ritüeller bazen özel olarak tasarlanırken bazen de kendiliğinden gelişiyor. Her iki şekilde de önemli olan şu ki, uygulayan çiftler kaliteli zaman geçirme konusunu asla ihmal etmiyor.

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

456 Aktif
0 Üye ve 456 misafir
Bugün : 10473
Dün : 23857
Toplam : 48068811
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...