Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+6 oy
246 okuma
mustafaharputi Analiz kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Kalp Sutra'da Budist felsefesinin en derin, en yakın gerçekleri bulunur. Elmas Sutra ile birlikte, bu metin Budist yazıları arasındaki en bilge yazılardan biri olarak değerlendirilir ve bizlere uyanışın boşluğundan ve bu kavramın getirdiği aydınlanmadan bahseder.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

15 Yorum

+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
 
En İyi Yorum
Kalp Sutra Budist düşünce okulunda son derece popüler bir yazıdır. Diğer herhangi bir Budist yazıdan daha fazla çalışılmış, ve araştırılmıştır. Kısalığı ve Budist bakış açısını düzgün bir şekilde özetlemesi nedeniyle felsefeye birçok takipçi çekmektedir
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bu kadar kısa bir metnin hem Budistler tarafından bu kadar kapsamlı bir şekilde araştırılmış olması, hem de gerçekten anlaşılması için bir ömür gerektiren bir öğreti olarak tanımlanması ilgi çekicidir. Kalp Sutra sadece 14 mısradan oluşur ve orijinalde Sanskristçe yazılmıştır. Budizm’de en güçlü mantralardan biri olarak kabul edilen bir dize ile biter.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kalp Sutra milattan önce birinci yüzyıla kadar uzanır ve bazı kişiler daha da yaşlı olabileceğine inanmaktadır. Budizm’in boşluk, bağsızlık, merhamet, biçim, irade ve bilinç gibi çeşitli merkezi kavramlarından bahseder.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Boşluk ve Kalp Sutra
Kalp Sutra’nın neredeyse tamamı boşluk kavramı üzerine odaklanır. Ancak, bu Batılıların anladığının aksine sadece “hiçlik”ten farklı bir anlama sahiptir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Boşluk, bir yokluk ya da eksiklik ile aynı değildir, çünkü mevcut olmayan şey ya da kişilerin boşluğu bu boşluk ile doldurulur. Aynı şey eksiklik kavramı için de geçerlidir: bu boş değildir, ancak eksik olan şeyin hayali varlığı ile doludur.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Budistler boşluk hakkında konuştuklarında var olan hiçbir şeyin hakiki bir gerçekliğe sahip olmadığını söylemeye çalışırlar. Bu, her şeyin değiştiği ve sonsuza kadar mutasyon halinde olduğu anlamına gelir. Diğer bir deyişle, bu, var olmak ve bir şeylerin var olmasına izin vermek anlamına gelir. Duyularımız ile algıladığımız şeyler, sadece o şeylerin görüntüsüdür. Bundan dolayı, öyle olmasa da, gerçekliğin “dolu” olduğunu düşünürüz.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Boşluk, var olan her şeyin sürekli değişebilirliği ile ilgilidir. Hiçbir şey kendisini diğer her şeyden tamamen ayıramaz ya da farklılaştıramaz, saf veya saf olmayan bir şey değildir, tam ya da eksik değildir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Var olanlar, bizleri algıladığımız gerçekliğe götüren zihinsel oluşumlardır. Ancak, bu zihinsel oluşumlar gerçeklik değildir. Gerçeklik bağımsızdır ve biz algılamasak dahi her an değişmektedir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Gizemli Mantra
Aksine işaret eden bazı düşüncelere rağmen, mantralar iyi şans getiren ya da belirli hedeflere ulaşmanızı sağlayan sihirli sözcükler değildir. Budizm’de mantralar belirli meditasyon seviyelerine ulaşmanın bir yoludur. İşlevleri, bilinci uyandırmaya yardım etmektir
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kalp Sutra’nın sonundaki mantra şudur:  Gate gate Pāragate Pārasaṃgate’ Bodhi svāhā.

Dili Sanskritçedir ve şu da çevirisidir: “Git, git, git yükselen, en yüksek uyanışa git. Öyle olsun.” Diğerleri ise bunu şu şekilde çevirmiştir: “Gitti, gitti, ötesine gitti. Tamamen açıkta, terk edildi. Uyanıyorum. Kurtuluş!”
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bu bizi Sanskritçe gate kelimesine götürüyor, ki bu kelime de tam olarak boşluğa işaret ediyor ancak bunu kişisel düzlemde yapıyor ve “ben olmayan” kavramına eşdeğer. Giden şey, bu “ben”dir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bundan dolayı, mantra “ben”in ayrılışını gerektirir, ki bu da hataların ve ıstırabın kaynağı olarak kabul edilir. Bu durumdaki “ben” ego ile eş anlamlıdır. Hedef egonun dağılmasıdır, ki böylece boşluk ortaya çıkabilsin.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kalp Sutra’nın Öğretileri
Kalp Sutra çok karmaşık olmasına rağmen kökünde uyanış ya da kurtuluşa giden bir yol gösterir. Bu egoyu terk etmeyi ve boşluğu bulmayı, bu şekilde de gerçekliğin derin algısını ve anlayışını kabul etmeyi içerir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Diğer bir deyişle zihinleri ile olduğu gibi gözleri, kulakları ve elleri ile yönlendirilen kişi gerçeği bilmemeye ve anlamamaya mahkumdur. Aynı şekilde, kendilerini duyularından ve kendi zihinlerinin düşünce şeklinden kurtarmayı başaran kişiler gerçeklik ile kaynaşmayı ve gerçekliği anlamayı başarır, bu entelektüel bir şekilde değil de transandant bir deneyim olarak gerçekleşir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Uyanış, dünyayı, duyularınız ya da kendi zihniniz gibi sınırlı yollar ile algılamayı bıraktığınız durumdur. Aydınlanma, beraberinde iki büyük Budist erdem getiren tam bir kavrayışa eşdeğerdir: Bağsızlık ve merhamet.

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

413 Aktif
1 Üye ve 412 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 13252
Dün : 23857
Toplam : 48071585
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...