Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+8 oy
268 okuma
Simge Analiz kategorisinde Astral Gezgini (184k puan)  
yeniden etikenlendirildi
Rüyada görülen bir mezar ölüm için bir metafordur sıklıkla. Uyanık hayatta ölümün varlığını hatırlatacak şeyleri; yakın zamanlarda ölen birini veya ölümcül bir hastalığı olan bunu da bilen birini yansıtabilir. Bunların tamamen dışında gerçek hayatta "yaşamı dönüştüren" bir değişim veya ayrılık yansıtan sembol de olabilir.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

8 Yorum

+4 oy
Kahin Lusid Rüyacı (76.0k puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Rüyada mezar taşı aynı zamanda “kalıcılık” ya da “ölümsüzlük” kavramlarıyla ilgilidir. Rüya sahibinin hayatında bitmiş ve son bulmuş bazı durumların bugüne yansıyan etkileri, hatıraları ya da bıraktığı miraslarla ilgilidir. Bazıları için bilinçaltına yerleşmiş eskiden kalma düşünceler, eskiye ve geleneklere bağlılık ya da eskiden gelenin asla değişmesi anlamı ile yüklüdür. Rüyada mezar taşının hangi maddeden yapıldığı ve tam olarak nerede yerleşik olduğu da önemlidir. Baş ucundaki mezar taşı genellikle vücudun “kafa” kısmıyla alakalıdır ve yerleşik düşüncelerden bahseder.


Rüyada mezar taşı her zaman geçmiş, hatıralar ve eskilerle ilgili bilgi sunar. Tıpkı mezarın içinde yatan kişinin vefat etmiş olması gibi kişinin hayatında da bazı şeyler bitmiş fakat bu bitişin ardından rüya sahibi ya bir yas tutmaktadır ya da eskiyi hala hatırlamaktadır. Mezar taşı işte bu hatıraların sonsuzluğu ve ölümsüzlüğüyle ilgili bilgi içerir. Yok olmuş, eskimiş ve yitirilmiş her ne var ise kişi için hatıraları hala tazeliğini korur.


Rüyada mezar taşı bazen kasvetli düşüncelere kapılmak, negatif düşüncelerle çevrelenmek ya da geçmişin yasını tutmayla ilgilidir. Bu rüyayı yorumlamak için rüyanın renk tonuna bakmak da gerekir. Gri ya da siyah tonlarında bir mezarlıkta mezar taşı görmek rüya sahibinin geçmişteki bazı acı tecrübeleriyle ilgili anılarının canlanması ihtimali mümkündür. Daha açık renklerde görülen rüyada ise rüya sahibi sadece geçmişteki hatalarını hatırlar ve tekrarlamaz.
+6 oy
Simge Astral Gezgini (184k puan)  
Mezar taşı

Eğer rüyanızda kendi mezar taşınızı gördüyseniz hayatınızda büyük bir geçiş için hazırlanın. Bu iş olabilir, ilişki olabilir, taşınma olabilir. Bir arkadaşınızın veya akrabanızın mezar taşını gördüyseniz o kişiden neden ayrılmış hissettiğinizi düşünün. Hangi olaylardan sonra biraz ayrı veya uzak kaldınız bunu değerlendirin.
+4 oy
Kahin Lusid Rüyacı (76.0k puan)  
Rüyada mezar taşının üstündeki yazılar yitirilmiş ya da veda ettiğimiz geçmişimizle ilgili mesajlar içerir. Rüyada mezar taşının üzerindeki yazılar bazıları için pişmanlığın ya da geçmişten gelen mesajların göstergesidir. Mezar taşı üzerinde bir isim yazması aslında geçmişte hayatımızda var olup bugün olmayan bu isimdeki bir kişi ile ilgili mesajdır. Bazen bu kişinin ansızın karşımıza çıkması ya da o isimdeki kişiyle ilgili hatıraların canlanması olanağı bulunur.


Rüyada mezar taşı üzerindeki yazılar bazen eski konuların tekrar gündeme gelmesi ya da kapatıldığı sanılan bir konunun tekrar açılmasına delalettir. Bu yazıların içeriği tekrar gündeme gelecek onunun içeriğiyle hemen hemen aynıdır. Hayatımızdan çıkmış birinin ismini bir mezar taşında görüyor isek bu kişiyle ya da onunla aynı ismi taşıyan biriyle ilgili geçmişten kalan bir meselenin tekrar gündeme gelmesine delalettir. Mezar taşı üzerinde sayı ya da rakamlar var ise bazen eski borçlar ya da hesap kitap işlerinin tekrar gündeme gelmesi olasıdır. Kısacası bu rüyayı gören için eski hesapların görülmesi ya da kapandığı sanılan bazı konuların tekrar açılması ihtimali vardır. açılması ihtimali vardır.
+4 oy
Kahin Lusid Rüyacı (76.0k puan)  
Rüyada mezar sembolik ölüm, yok oluş ve eski olanla vedalaşmayla ilgilidir.  Bu rüyayı gören kişi geçmişe set çekmekle beraber artık bir bitişi tam anlamıyla kabullenmiştir. Bu rüya kişi için kullanılmaz hale gelmiş, eskimiş ya da demode olmuş her şeyle vedalaşma anlamına gelebilir. Eski çalışma yöntemleri, stratejiler ya da düşünce sistemleri demode olmuş ve bunların çöpe atılıp yeniliklerin benimsenmesi gerekmektedir. Bir işveren rüyasında mezar görmüş ise iş yerinde radikal değişimler yapmaya ve bazı yenilikleri getirmeye artık mecburdur. Bu rüya bazıları için eski dünya düzeninin sona erip yeni dünya düzeninin geldiğinin hatırlatıcısıdır.


Rüyada bazen geçmişte kalmış ya da geçmişte bırakılması gereken her şey bize mezar olarak görülürler. Bu rüyayı daha iyi yorumlamak için mezarın nasıl olduğu ya da içinde kimin bulunduğuna bakılmalı. İçinde tanıdığımız biri var ise bazen bu kişiyle ayrılık ya da  onunla ilgili bir konuda bazı şeylerin artık geçmişte kaldığına işaret edebilir. İçi boş mezar ise bazı durumların ya da korkuların artık geçmişte kaldığından haber verir.


Rüyada mezar bazıları için pişmanlıktır. Rüyasında bir mezara bakan aslında kendisi tarafından sonu getirilmiş bir esere bakmaktadır. Bu durumda rüya sahibi öyle bir eylem yapmıştır ki geriye dönüp bazı şeyleri onarmasının imkanı yoktur ve bilinçaltı bunu bir cinayet olarak algılamaktadır. Belki de rüya sahibi öfkeyle kalkıp ziyanla oturmuş ve bu yüzden ya kendisi ya da biri zarar görmüştür fakat bu rüyayı görmüş ise durumu telafi etmek mümkün olmayacaktır.


Mezarla ilgili rüyalar bazen bir sonun yaklaşması ya da kaçınılmaz sonun kişi için hazırlanması anlamı taşır. İçinde henüz bir ölü bulunmayan mezar çok yakında rüya sahibinin hayatında bir sayfanın kapanması için bütün koşulların artık oluştuğunun habercisidir. İçinde bir ölü olan mezar ise bize “olan olmuş, ölen ölmüş” diyen rüyadır. Bu kişi geçmişe takılı kalmaktansa sadece geleceğe odaklanmalıdır. Bu rüyayı gören için geçmişle bağları tamamen koparma ve sadece geleceğe odaklanma vakti gelmiştir.



Rüyada mezar hareket alanının kısıtlanması, dar bir alana hapsolma, esaret, tutsaklık ya da geçim darlığının simgesi de olabilir. Bu rüyayı gören kişi büyük bir ihtimalle kendini özgür hissedememekte, istediklerini yapamamakta ya da çok dar bir yaşam alanı içerisinde yaşamını sürmektedir. Bu rüyayı gören kişi kendisini çevreleyen ve hareket alanını daraltan kuralların baskısı altında kalır ya da ihtiyaç duyduğu özgürlüğe şimdilik kavuşması mümkün değildir.
+4 oy
Kahin Lusid Rüyacı (76.0k puan)  
Rüyada mezar kazmak bir son için hazırlık yapmaktır. Rüyasında kendi mezarını kazdığını gören aslında ya kendi için yeni bir son hazırlar ya da bir bitiş çizgisine yaklaşmakta ve son rötuşları yapmaktadır. Bu kişi için yakın gelecekte bir sayfa bir daha asla açılmamak üzere kapanır akabinde yeni bir sayfa açılacaktır. Bir başkasının mezarını kazmak bazıları için o kişiye yönelik pişmanlık duygusu bazen intikam planları yapmaktır.
+4 oy
Kahin Lusid Rüyacı (76.0k puan)  
Rüyada mezara gömmek:
Rüyada birini ya da bir şeyi mezara gömmek rüya sahibinin gömdüğü şeyden kurtulması, onu yok etmesi ya da çöpe atmasıyla ilgilidir. Bir şeyi mezara gömen onu yok eder, ortadan kaldırır ya da aklından çıkarır. Daha doğrusu mezara gömmek aslında öldürmek ya da yok etmekle eş değerdir. Kişi gerçekleştirmiş olduğu sembolik öldürme yani yok etme eyleminden sonra kendi yok ettiği eserin kalıntısından ya da hatıralarından kurtulmaya çalışmakta ve onu mezara gömmektedir. Bazıları için mezara gömmek pişmanlık ve suçluluk duygusundan kurtulma çabasıdır.



Rüyada mezara gömmek bazen saklamak ya da ortadan kaldırmaktır. Bu rüya bazen başkalarından gizlediğimiz sırlar ya da kimsenin duymasını istemediğimiz bazı şeyleri duyulmadan yok etme çabasını gösterir. Rüyasında sevdiği birini diri diri mezara gömen aslında farkında olmadan o kişinin hayatında bir şeyleri sonlandırmaktadır. Mezara çok sevdiği bir eşyayı gömen o eşyayı kaybetme korkusu yaşar. Mezara para gömen ise bir yerden ettiği geliri birilerine söylemez.
+4 oy
Kahin Lusid Rüyacı (76.0k puan)  
Rüyada mezara gömülmek:
Rüyada mezara gömülmek hareket alanının kısıtlanması, baskıya maruz kalmak ya da özgürlük alanının daralmasıyla alakalıdır. Bu rüyayı gören kendini olmak istediğinden daha dar bir yaşam alanında bulabilir ya da kapasitesini zorlayacak kadar baskı altında kalabilir. Bazıları için mezara gömülmek yaşamakta zorlanacağı ve gönülsüz taşınacağı ufak bir eve ya da bazıları için geliri çok az bir işe girerek zora girmeye delalet eder. Bazen de mezara gömülmek geçimin daralması ya da sıkıntıya girmeye delalettir. Rüya sahibi biri tarafından mezara gömülüyor ise kendisini gömen kişi ya da o kişiyle aynı adı taşıyan bir şahıs onu zora sokar.
+3 oy
Kahin Lusid Rüyacı (76.0k puan)  
Rüyada diri diri mezara gömülmek:
Rüyada diri diri mezara gömülmek hazırlıksız olduğumuz değişimlerin aniden bizi bulmasıyla ilgilidir. Diri diri mezara gömülenin hayatında aslında bir sayfa henüz kapanmamıştır ya da rüya sahibi bu sayfayı kapatmaya hazır değildir. Rüyasında birini diri diri mezara gömen farkında olmasa da gömdüğü kişiye psikolojik işkence ya da zulüm yapmaktadır. Bu rüyayı çocuğunu bir karar vermeye zorlayan bir anne baba görmüş ise bir an önce bu karara karşı baskı yapmaktan vazgeçmelidir. Rüyasında diri diri gömülen kişi ani bir değişime ve bir sayfayı ansızın kapatmaya hazır olmalıdır.

İlgili rüyalar

+4 oy
1 yorum 643 okuma
21 Haziran 2019 Rüya kategorisinde sahara   1 4 13 yazdı
+8 oy
5 yorum 360 okuma
Simge 14 Ağustos 2017 Analiz kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+13 oy
6 yorum 226 okuma
Simge 3 Temmuz 2019 Analiz kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+11 oy
1 yorum 186 okuma
+4 oy
1 yorum 175 okuma
duru bulut 2 Eylül 2021 Rüya kategorisinde duru bulut Karabasan (87 puan)   yazdı
+4 oy
1 yorum 137 okuma
danpungdila 18 Mart 2020 Rüya kategorisinde danpungdila Rüyazede (1.4k puan)   yazdı
+1 oy
1 yorum 111 okuma
2 Mart 2019 Rüya kategorisinde misafir   40 156 278 yazdı
+12 oy
5 yorum 283 okuma
Simge 7 Haziran 2017 Analiz kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+13 oy
1 yorum 332 okuma
Simge 6 Haziran 2017 Analiz kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+5 oy
1 yorum 165 okuma
9 Aralık 2018 Rüya kategorisinde misafir   40 156 278 yazdı
+6 oy
1 yorum 129 okuma
Ahmetsalih 9 Ocak 2021 Rüya kategorisinde Ahmetsalih Rüyazede (1.2k puan)   yazdı
+10 oy
1 yorum 285 okuma
Simge 4 Temmuz 2017 Analiz kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+13 oy
1 yorum 176 okuma
Aleynaarslanargun 3 Eylül 2019 Rüya kategorisinde Aleynaarslanargun Rüyazede (1.4k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

399 Aktif
0 Üye ve 399 misafir
Bugün : 20563
Dün : 23857
Toplam : 48078870
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...