Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+13 oy
459 okuma
sonsuz Lusid kategorisinde Astral Gezgini (163k puan)  
RÜYA GÖRME SANATI

Rüya görme sanatı, kişinin sıradan rüyalarını kullanıp, onları, rüya görme dikkati denilen özel olarak geliştirilmiş bir dikkat biçimi aracılığıyla kontrollü farkındalığa dönüştürme yetisidir.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

4 Yorum

+8 oy
sonsuz Astral Gezgini (163k puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
RÜYA GÖRME SANATININ KEŞFİ

Eski görücüler, insanların rüya esnasında, insanda algının birleştiği yer olan ve sağ kürek kemiğinden bir kol uzaklıkta yer alan birleşim noktasının gevşediğinin ve kendiliğinden hafifçe sol yana doğru kaydığını; rüya görücüleri uyurken izlediklerinde ise, bazı rüyalarda birleşim noktalarının, diğer rüyalara oranla sol yanın çok daha derinine sürüklendiğini görmüşler. Bu izlenim, rüyanın içeriğinin mi birleşim noktasını oynattığı, yoksa birleşim noktasının hareketinin mi rüyanın içeriğinin kullanılmayan yayılımlarını harekete geçirerek ürettiği sorusunu doğurmuş.

Kısa zamanda, birleşim noktasının sol yana kayışının rüyalara sebep olduğunun ayırtına varmışlar. Hareket ne denli uzağaysa, rüya o denli canlı ve garipmiş. Böylece birleşim noktasının kaymasını kontrol alana dek uğraşmışlar. Bu kontrole rüya görme demişler ya da rüya gören bedenin idare edilmesi sanatı…

Böylelikle, birleşim noktalarını sol yanın derinlerine oynatmayı amaçlayarak rüyalarına hâkim olmayı denemişler. Denemeleri sonucunda, rüyalar bilinçli ya da yarı-bilinçli olarak yönlendirildiğinde, birleşim noktasının aniden her zamanki yerine döndüğünü keşfetmişler. İstedikleri, o noktanın oynaması olduğundan, rüyalara müdahale etmenin, birleşim noktasının kayışına müdahale etmek olduğu sonucuna, kaçınılmaz bir şekilde varmışlar.

Birleşim noktasının rüyalarda oynadığı yere rüya görme konumu demişler. Eski görücüler, rüya görme konumlarını sabitlemede öylesine ustalaşmışlar ki, birleşim noktalan orada demirliyken uyanabiliyorlarmış bile… Eski görücüler bu durumda uyanmayı, rüya gören beden olarak adlandırmışlar, çünkü bunu her seferinde yeni bir rüya görme konumunda uyandıklarında geçici bir yeni beden yaratacak denli denetleyebilmişler.

Yeni görücüler, önceleri rüya görmeyi kullanma konusunda duraksamışlar. Çünkü eski görücüler tüm çabalarını, rüya gören bedenin keşfi ve istismarı üzerinde yoğunlaştırmışlar. Ve onu, uygulayıcı bir beden olarak o kadar iyi kullanmayı başarmışlar ki, kendilerini gittikçe daha garip yollarla yaratmaya başlamışlar.

Nagual Juan, sürüyle eski büyücünün, sevdikleri bir rüya gören bedende uyandıktan sonra geri dönmediğinin, yeni görücüler arasında çok duyulmuş bilgilerden olduğunu söyler. Şu anda büyük olasılıkla, kavranamaz o dünyalarda ölmüş ya da davranış ve biçimlerini kimsenin bilemeyeceği çarpıklıkta değiştirmiş olarak, hala hayatta olabilirlermiş.

Bu nedenle yeni görücüler, rüya görmenin, savaşçıları güçlendireceği yerde zayıf, takınaklı davranışlı ve kaprisli yaptığına inanmışlar. Eski görücülerin hepsi böyleymiş. Yeni görücüler, rüya görmenin —onu kullanmaktan başka seçenekleri olmadığından— şeytansı etkisini alt etmek için, karmaşık ve zengin bir davranış düzencesi geliştirip buna savaşçının yürüdüğü yol veya savaşçının yolu demişler.

Yeni görücüler, eski görücülerin çok değer verdikleri mükemmel bir vücut suretini hiç umursamamış, hatta vücudu kopya etmekle ilgilenmemişler.  Bu ismi, rüya gören bedeni, sadece birleşim noktasının devinimiyle bu dünyanın herhangi bir yerine veya insana açık diğer yedi dünyadan birine taşıyan büyük bir enerji dalgasını, bir duyumu ifade etmek için kullanmaya devam etmişler.
+8 oy
sonsuz Astral Gezgini (163k puan)  
RÜYA GÖRME SANATININ İLKELERİ

Özet olarak, eski büyücüler, rüya görme sanatını, insanların enerji akışında gördükleri beş koşula bağladılar:

İlk olarak, sadece birleşim noktasından doğrudan geçen enerji liflerinin uygun algılama için birleşebileceğini görmüşlerdi.
İkinci olarak, birleşim noktası başka bir konuma geçtiğinde yer değiştirmenin ölçüsü ne denli küçük olursa olsun, farklı ve alışılmadık enerji liflerinin bunun içinden geçmeye başladığını, bilinçliliği ayarladığını, ve bu alışılmadık enerji alanlarını sabit ve uygun bir algılama için zorladığını gördüler.

Üçüncü olarak, sıradan rüyalar esnasında, birleşim noktasının kendiliğinden ışıltılı kürenin yüzeyinde ya da içindeki bir başka noktaya yer değiştirebileceğini gördüler.

Dördüncü olarak, birleşim noktasının, ışıltılı kürenin dışındaki konumlara; evrenin serbest enerji lifleri arasına doğru hareket ettirilebileceğini gördüler.

Ve beşinci olarak, uyku ve sıradan rüyalar esnasında birleşim noktasının dizgesel olarak yer değiştirmesini geliştirip gerçekleştirmenin, disiplin yoluyla mümkün olduğunu gördüler.
+7 oy
sonsuz Astral Gezgini (163k puan)  
RÜYA GÖRME AŞAMALARI

Rüya görmenin ortaya çıkmasında ilk adım, zihinsel dinginliğin sağlanması, içsel söyleşinin sona erdirilmesi ya da kendi kendine konuşmanın “yapmaması” dır.

Bu durum üzerinde ustalık kazanmak için, birinci dikkatte, yani uyanıkken, gözler, ufuk çizgisinin hemen üzerinde bir noktada sabit tutturup odaklanmadan bakarak millerce yol yürümek; yapraklara gözünü kırpmadan uzun süre bakmak; veya savaşçı Pablito’nun yaptığı gibi “geri geri yürümek” türünden kendi yaratıcılığımızın ürünü olan edimler,  dikkati tek bir etkinlik üzerinde yoğunlaştırabilme yeteneğini geliştirerek, rüya görme dikkatini eğitirler.


1. Aşama: Dingin Uyanıklık: Kişinin algıları uyku durumuna geçtiği  ama kendisinin henüz farkındalığını koruduğu aşamadır. Kişisel deneyimlere bağlı olarak, bu aşamadaki algılar değişkenlik gösterir (N.Castaneda, kişisel deneyimlerinde bu aşamaya her girişinde, tıpkı göz kapaklan sıkı sıkıya kapalı birinin güneşe baktığında gördüğü gibi, kırmızımsı bir ışık seli algıladığını söyler.

N. Castaneda’nın rüya görme eğitmeni Zuleica, bir rüya görücünün ilk aşamada bir renk noktasından yola çıkması gerektiğini belirtir.  Ona göre, yoğun ışık ya da zifiri karanlık, ilk hamlede bir rüya görücü için yararsızdır. Buna karşın, mor, açık yeşil ya da koyu sarı gibi renkler, kusursuz başlama noktalarıdır. Kendisi, turuncumsu kırmızıyı tercih ediyormuş, zira deneyimleri ona, en kusursuz rahatlama duygusunu bu rengin sağladığını göstermiş. Bir kez turuncumsu kırmızı renge girme başarılabilirse, fiziksel olayların ard arda seyrinin farkında olmak kaydıyla, ikinci dikkatin sürekli olarak toparlanabileceğini garanti etmiştir.   

2. Aşama: Dinamik Uyanıklık:  Bu aşamada, durağan bir görünüm algılanır. Kişi, üç boyutlu bir resim, donuk bir görüntü, bir manzara, bir yol, bir ev, bir kişi veya herhangi bir şey görebilir.

3. Aşama: Edilgen Tanıklık: Bu aşamada rüya görücü dünyanın durağan bir görüntüsünü algılamak yerine, bir olayı gerçekleşirken gözlemler, ona tanıklık eder.

4. Aşama: Dinamik İnisiyatif: Bu aşama, rüya görücünün, edimde bulunmaya sürüklendiği aşamadır.  Etkin olmaya, girişimlerde bulunmaya, zamanını iyi kullanmaya zorlanır.

Erkeklerde rüya görmeye girmenin en iyi yolu,  göğüs kafesinin ucunda, karnın üstündeki bölgeye yoğunlaşmaktır (solar pleksus/ güneş sinirağı). Rüyaya doğru ilerleme ve arayış için gerekli olan enerji, göbek deliğinin dört beş santim üzerinde yer alan bölgeden gelir.

Kadınlarda ise, rahim kadının merkezi olduğu için, bir kadının rüyaları da rahminden gelir.  Bir rüyaya başlamak ya da onu sona erdirmek için kadının yapması gereken tek şey, dikkatini rahmi üzerine odaklamaktır.
+7 oy
sonsuz Astral Gezgini (163k puan)  
SONUÇ

Nagual Juan’ın dediği gibi: “her savaşçının kendine özgü bir rüya görmesi vardır”. Rüya görmenin ilkeleri değişmez ama kişiye bağlı olarak izlenen yöntemler ve deneyimler değişir. Yeni görücüler, bu nedenle, rüya görmenin, doğal ve yerleşmiş olan birleşim noktasının kayması ile oluştuğundan dolayı, bize yardım edecek kimseye gereksinim duymamamız gerektiğine; rüya görmeyi kendiliğimizden, yalnız başımıza yapabileceğimize inanmışlar ve rüya gören bedeni meydana getirmenin yönteminin, sadece günlük hayatımızda kusursuzluğu sağlamak olduğunu vurgulamışlardır.

Kaynakça:
Carlos Castaneda, Rüya Görme Sanatı
Carlos Castaneda, Kartalın Armağanı
Carlos Castaneda, İçten Gelen Ateş
Carlos Castaneda, Erk Öyküleri

İlgili rüyalar

+13 oy
11 yorum 357 okuma
Karga 18 Ağustos 2020 Lusid kategorisinde Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)   yazdı
+15 oy
7 yorum 704 okuma
sonsuz 2 Haziran 2017 Lusid kategorisinde sonsuz Astral Gezgini (163k puan)   yazdı
+13 oy
4 yorum 354 okuma
sonsuz 8 Haziran 2017 Lusid kategorisinde sonsuz Astral Gezgini (163k puan)   yazdı
+12 oy
26 yorum 516 okuma
Karga 16 Ağustos 2020 Lusid kategorisinde Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)   yazdı
+9 oy
5 yorum 289 okuma
+12 oy
5 yorum 411 okuma
Arkturus 9 Temmuz 2017 Lusid kategorisinde Arkturus Rüya Tabircisi (6.2k puan)   yazdı
+16 oy
2 yorum 250 okuma
Karga 19 Eylül 2020 Lusid kategorisinde Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)   yazdı
+5 oy
3 yorum 237 okuma
Hypnos 29 Haziran 2020 Lusid kategorisinde Hypnos Astral Gezgini (173k puan)   yazdı
+6 oy
17 yorum 495 okuma
+7 oy
1 yorum 271 okuma
coyote 15 Temmuz 2017 Lusid kategorisinde coyote Rüya Tabircisi (8.6k puan)   yazdı
+13 oy
1 yorum 395 okuma
KayıpRüyacı 19 Ekim 2016 Lusid kategorisinde KayıpRüyacı Rüyazede (1.5k puan)   yazdı
+15 oy
19 yorum 1.0k okuma
sonsuz 16 Mayıs 2016 Lusid kategorisinde sonsuz Astral Gezgini (163k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

609 Aktif
0 Üye ve 609 misafir
Bugün : 10752
Dün : 21898
Toplam : 48090916
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...