Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+20 oy
21.7k okuma
sonsuz Rüya kategorisinde Astral Gezgini (163k puan)  
Sık rüya görmek kalitesiz uykunun en önemli habercisi

Uzmanlar geceleri beş-yedi kez rüya gördüğümüzü söylüyor. Ancak, rüyayı görmek ve hatırlamak farklı yorumlanıyor. Çünkü, rüyanın hatırlanması için rüya döneminde uyanmak gerekiyor. Bu nedenle, kalitesiz uyuyup, sık uyananlar gördükleri tüm rüyaları hatırlıyor



--------------------------

ben 20 yaşında hayata yeni başlamıs bi gencım ben yaklaşık her gun rüyalar görüyorum ve kalktıgımda çok ama çok yorgun hısediyorum.Sanki hiç uyumamısım gibi oluyorum gun boyu yorgun oluyorum rüyalarım ise sanki ben baska bir alemde aynı vücut içinde yaşıyormusum gibi uyandıgımda yasa rüyalarımı kesik kesik hatırlıyorum ben artık ruya gormek istemiyorum lütfen yardım edin lütfen bana yardım edin çünkü dayana mıyorum artık,,,
Her uyuduğumda rüya görüyorum.

Sinan -- 21.05.2010 - 02:26

Aynı problemi bende yaşıyorum. Her uyuduğumda rüya görüyorum.Bu rüyalar saçma sapan veya gerçekşeylerde olabiliyor herkes rüya görmek ister bende artık görmek istemiyorum. Tüm psikolojim bozulmak üzere. Lütfen biri yardım etsin.
:S böle düşünmenize

Misafir -- 17.08.2010 - 21:39

:S böle düşünmenize üzüldüm :S bn de her qün rüya qörüyorum we bnmkiler de qayet deqişik bi qün uçurudan atlıycakken bi qün bi anmasyonda domuz oluyorum bi qün bi korku filminde qerçek hayatımdan tamamen farklı haldeyken bi qün bi büyücü tarafından bi maqaraya kapatılıyorum ama bn memnunum rüyalarımla ne olursa olsun bni etrafımdakilerden farklı kılıyo işte bu rüyalar... rüyalarımı anlattııqım herkes film qibi rüyaların dese de bn memnunum rüyalarımla nam-ı deqer filmlerimle :)
arkadaşlar bende aynı

gökhan -- 05.10.2010 - 12:35

arkadaşlar bende aynı şekilde sürekli rüya görüyorum sanki günü iki kere yaşamış gibiyim gündüz yorulduğum yetmiyor gibi gecede sürekli koşturuyorum(rüyada) sabah uyandığımda kendimi yorgun hissediyorum birde kalktığımda rüyalarımın hepsini hatırlıyorum uzun metraj film gibi. çok yorucu oluyor neden acaba
arkadaşlar bnm düşüncem

xxroxck -- 05.10.2010 - 16:34

arkadaşlar bnm düşüncem bu rüyalar bilinç altınızın sürekli birşeylerle mesgul olmasından kaynaklanıyor yani bi zamanlar bende böyleydim bir sürü rüya görürdüm ama bunlar manasız karmakarışık saçma rüyalardı gecmisteki olaylarla ilgili birilerinden hesap sorardım falan sizinkilerde böyle olabilirmi acaba ??

kısacası psikolojiniz bozuk oldugundan mı böyle rüylar görüyorsunuz yoksa böyle rüyalar gördügünüz icinmi psikolojiniz bozuluyor? bu önemli bir nokta
rüyalar

Misafir -- 05.11.2010 - 08:34

benimde bi sorum olcak cevaplarsanız sevinirim bende hergün rüya görüyorum işte yoruldugum yetmez gibi bide rüyada çırpınıp duruyorum bunu nedenini ögrenecektim hiç dinlenemiyorum rüyalar çok yoruyo cevqaplarsanız sevinirim tşklerr
yaklaşık her gun rüyalar

lusid -- 11.11.2010 - 18:26



yaklaşık her gun rüyalar görüyorum ve kalktıgımda çok ama çok yorgun hısediyorum.Sanki hiç uyumamısım gibi oluyorum gun boyu yorgun oluyorum rüyalarım ise sanki ben baska bir alemde aynı vücut içinde yaşıyormusum gibi uyandıgımda yasa rüyalarımı kesik kesik hatırlıyorum



bu sekilde uyanan arkadaslar siz gece astral cıkıs yapıyorsunuz.diger boyutta koşunmalardan yorgun oldugunuz icin sabah bitkin kalkıyorsunuz.
bilincli bir sekilde olmasada astral cıkışlardasınız.

astral yolculuklarda yorgunluk olusması enerji frekansınız yetersizliginden olmaktadır.belirli bir calısma programı ve destek almanız iyi olur..

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

14 Yorum

+10 oy
sonsuz Astral Gezgini (163k puan)  
 
En İyi Yorum
Türk Uyku Araştırmaları Derneği Başkanı ve Cerrahpaşa Uyku Bozuklukları Birimi Yöneticisi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Kaynak, iyi bir uykunun nasıl olması gerektiği ile ilgili sorularımızı yanıtladı...

* İyi bir uyku nasıl anlaşılır? Uykularını almış olarak dört-beş saat uyuyup uyananlara da, çok daha uzun süre uyuduğu halde dinlenmemiş, uykusundan tatmin olmamış olarak uyananlara da sıklıkla rastlanır. Dolayısıyla, iyi bir uyku ile uyku süresi arasında bir doğru orantıdan söz etmek mümkün değildir. Kimi başını yastığa koyar koymaz uykuya daldığı halde, kimi yastığa başını koyduğu andan itibaren gün içinde yaşadıklarını, ertesi gün olabilecek problemleri düşünmeye başlar. Uykuya ancak sıkıntılı saatler sonunda dalabilir. Uykuya dalmak için geçen sürenin uzunluğu ve bu sıradaki sıkıntının düzeyi, uykudan memnun uyanmayı etkileyen önemli etkenlerden biridir. Uykudan dinlenmiş bir biçimde uyanmayı etkileyen ikinci etken ise, gece içindeki uyanma sayısıdır. Araştırmalar göstermiştir ki, gece içinde 'elektriksel' veya 'davranışsal' olarak adlandırılan, kısa veya uzun süreli uyanıklıklar devamlılığı bozulmuş bir uykuya neden olur. Bu durum uykunun tatmin edici olmasını engeller.

* Uykusuzların tümü uyku laboratuvarında incelenmeli mi? Geçici veya uzun süreli uykusuzluk çeken bir hastaya uyku tetkiki yapılması zorunlu değildir. Bu hastaların tamamına yakını ilaç veya davranışsal tedaviyle uyku laboratuvarlarında incelenmelerine gerek kalmadan iyileşebilir. Hastaların solunum bozukluğu veya uykuda periyodik kol bacak hareketleri gibi sorunları varsa, uyku tetkiki yapılmadır.

* Geceleri uyuyamayanlar, gündüz uyuyabilir mi? Uykusuzluk çeken hastalar gündüz de uyuyamaz. Ancak, bu uyanıklık durumu hastaların performansının normal olacağı anlamına gelmez. Gündüzleri de uyuyamayan hastalar, hayatlarını bitkin ve verimsiz olarak sürdürür.

* Her gece rüya görüyor muyuz? Çeşitli uyku evreleri, gece boyunca 90 dakikalık dönemlerle tekrarlanır. Gece içinde beş-yedi kez rüya görürüz. Ancak, rüya görmek ve rüya hatırlamak ayrı şeylerdir. Rüyanın hatırlanması için rüya döneminde uyanmak gereklidir.

* Rüya görmek sağlıklı bir uykusunun belirtisi mi? Gece içinde defalarca REM dönemine girildiği halde, çoğunlukla sabah kalkıldığında rüya görülmediği veya bir kez rüya görüldüğü düşünülür. Buna, rüyaların ancak rüya görülen dönemde uyanıldığında hatırlanması neden olur. Eğer REM evresinde uyanmadan başka bir uyku evresine geçiliyorsa, görülen rüyalar sabah kalkıldığında hatırlanmayacaktır. Dolayısıyla, halk arasında 'çok sık rüya görüyorum, öyleyse sağlıklı bir uykum var' biçimindeki yanlış inanış aslında REM döneminden sık sık uyanmanın veya REM dönemlerinin sık sık uyanıklıklarla bölünmesinin bir göstergesi, kötü kalitede bir uykunun belirtisidir.

* Gece yürüyüşleri iyi bir uyku uyumamıza yardım eder mi? Haftanın belirli günlerinde gerçekleştirilen yürüyüş, koşma, tenis veya yüzme gibi fiziksel etkinlikler gevşemeye, dolayısıyla iyi bir uykuya zemin hazırlar. Ancak, fiziksel etkinliklerin özellikle de ağır jimnastik gibi otonom sinir sistemini uyaran etkinliklerin uykunun hemen öncesinde veya akşam geç saatlerde yapılması, uykunun kalitesini bozduğundan önerilmez. Spor aktiviteleri daha erken saatlere çekilmelidir.
+10 oy
sonsuz Astral Gezgini (163k puan)  
nefertiti93 -- 14.01.2011 - 19:49

günlük yoğun stresler bu tür rüyalar görülmesini sağlar..Mesela ateşli hastalıklarda bu türlü rüyalar sık görülür..Yoksa rüya görmek dinlendirici de olabilir..ayrıca rüya görmek insanı yormaz..
Rüya

Misafir -- 20.01.2011 - 11:51

Ben 13 aşındayım Her gece en az 4 tane Bunlarda Bazıları Saçma Bazıları Gerçekten Korkutcu Örneğin Br Arkadaşımı Görüorm işte Tam o Anda bir Anda Titremeye Bşlıorm Ve uyanıyorm Garip Garip Şekiller görüorm Sonra ışığı Açıyorm Ve Kapatıyorm Düzelyr Korktupumda oluyor :(
rüyasızlık özlemi

Misafir -- 18.04.2011 - 08:07

Sürekli Rüya durumu bende de var ve ben gece, sabaha karşı, sabah ne zaman uyanırsam uyanayım, saçma sapan bir rüya veya benzeri birşeyin içinden uyanmış oluyorum.
Birde merak ettiğim birşey var, cevap verirseniz sevinirim.
Benimki sadece rüya değil, dalmak için gözümü kapattığım an birşeyin içine giriyorum, bu bazen rüya benzeri, çoğunlukla da içinde benim olmadığım anlamsız bir şekil,bir ortam,bir konuşma, günlük yaşamda kullandığımız kelime yada kurallardan alakasız mantıksız durumlar oluyor. İşin tuhafı dalmak için uğraşırken girdiğim bu saçma şeylerin o an farkına varamıyorum, farkettiğim zaman, birşey düşünmemeye çalışıyorum, çalışıyorum... ama o an başka bir şeyin içindeyim.
Otobüste,arabada, TV karşısında... belki yorgunluktan daldığım an yukarıda saydığım saçmalıkların içindeyim, üstelik bu daldığım zaman dilimi çok kısa saniyelik bir an ve bu gördüğüm neydi şimdi dedirten ve asla tamamını hatırlayamadığım şeyler tekrarlıyor, uykuya dalmamı engelliyor. o an mesela uykusuzluktan gözümü açamamama rağmen uyuyamıyorum çünkü dalmamla uyanmam bir oluyor ve o uyandığım an yine birşeyin içindesin
Şu, benim hayatımda hiç yok, mesela otobüste dalıcam, beş dakika olsa, anlık olsa bile sonra uyanıcam ve şöyle diyeceğim. aa uyuya kalmışım(birşeylerin içinden çıkmadan, rüyasız bir şekilde).
Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama ne kadar karmaşık bir durumda olduğumu görün. Benim durumum çok rüya görmekten daha beter.Acaba benzer durumda olan varmı?
bende anlamadım:)

seda -- 26.05.2011 - 20:37

merhaba arkadaslar bende aynı durum içindeyım nasılmı .. uykuya gecer gecmez benım seruven baslıyor ruyasız gecen bı uykum yok . bu son bır senedır var. geçen gun "II.Vahdettin" tahta otrmusum kavuk basımda uyandgımda kendıme ınanamıyrm cunku bılınç altı oalmaz hanı o gun içinde o hafta ıcınde gordgum ruyayla ılgılı hıc bırsey yasamıyrmizlemıyrm duymuyrm . dun aksamda nija kaplumbaga olmusdum .kardesım ve erkk arkdsım oyle bı dınlıyrlar kı benı sankı fılm anltyrm bıde cok net hatrlıyrm . aslına bakılırsa güzel farklı hıssedyrsnz kedınıızı
cok ruya gormek IQ sevıyenızın yuksek oldgunu gosteryrmus arstrma yaptım da:) kotu yanıda kabus nıtelıgınde oalnların etkısınde kalabılıyrsunuz cunku cok sık gryrsunuz sacma sapan mantıksız
erkek
Rüya mı? değil mi?

Misafir -- 13.06.2011 - 15:19

Ben kendimi bildim bileli hemen hemen hergün çok sayıda rüya görürüm.(24 yaşındayım)Son 2 aydır hergün yatıyorum ve bir an geliyor gözlerim kapalı ama etrafı odayı görüyorum yataktan kalkmaya çalışıyorum zor kalkıyorum ve ellerime bakıyorum, göremiyorum sonra aynaya bakıyorum beyaz ışıklar içinde zar zor görüyorum kendimi ve evde dolaşıyorum yataktaki benide hissedebilioyorum istediğim zaman da uyanabiliyorum,(haftasonu) öğle uykusuna yattığım zaman da annemler içerideyseler gidiyorum yanlarına beni göremiyorlar ama bir terslik var sanırım tamam herşey göründüğü gibi ama sanki başka boyuttaki benim evindeyim birisi bu durumumu açıklayabilir mi?
sıkıldım artık

bıktım -- 02.08.2011 - 16:18

ark. bnde hergün 3-4 tane rüya görüyorum her rüyanın ardından uyanıyor gibi oluyorum sabah kaltıgımda başım agrıyor ve sanki bütün gün koşturmuşumda yeni yatmaya geldim asla erken kalkamam ve bütün gün yorgun oluyorum bu dertten sadece bn ızdırap degilmişim ve uyurken konuşuyormuşum öle diyolar rüyalar saçma ama sabah kesit kesit hatırlıyom we bazen bi olay oluyo o anı rüyamda görmüşüm gibi bir rüya mesala bir iki sene rüya oluyor bütün olarak düşünmeyin 10-15 saniye bi an aklıma geliyor o rüyada gördügüm o olayı yaşarken
+8 oy
sonsuz Astral Gezgini (163k puan)  
rüyalarım

didem -- 08.08.2011 - 16:35

her gece rüya görüyorum bazı rüyalarım gerçek hayattada çıkıyor bazıları ise anlamsız ve her sabah çok yorgun kalkıyorum artık rüyalarımdan bıktım . rüya görmemenin bir yolu var mı ??
lusid'in dediği doğru

Diablesse -- 08.08.2011 - 20:02

lusid'in dediği doğru farkında olmadan astral seyahat yapıyor olabilirsiniz. Buda sizi yorgun hissettir. Enerjinizin tükendiğini hissedersiniz. Meditasyon yoluyla yoğunlaşıp enerjinizi kontrol altına alabilirsiniz...Çalışmalar yapmanız şart :) Ben rüyalar gereksizliğine inanmıyorum... Rüyalar çeşit çeşit bunu sizde biliyorsunuz bazıları haberci niteliği taşıyor.
ben her gece bir önceki

Misafirdeniz -- 23.08.2011 - 17:01

ben her gece bir önceki gün ne yaşamışsam, beni ne etkilemişse onu görüyorum. gün içindeki koşuşturmacamda bi kaç olay mı beni etkiledi gece rüyamda bu iki konuyu da barındıran olaylar görüyorum ve her sabah kalkışımda "yine mi" diyorum. bazen gün içinde etkilendiğim bir olayı kesin rüyamda görürüm bunu diyip gördüğüm bile oluyo... yaşadığım önceki günü tekrar yaşamak gibi birşey bu.. kendimi özel mi hissetmeliyim tüzel mi :P :)))
olayları gelişmeleri çok kafama takmamdan kaynaklı sanırım.
rüya görmemek için

Misafir -- 26.08.2011 - 00:45

rüya görmemek için yapabileceğimiz birşeyler var mı ..? hergün rüya görmekten çok sıkıldım.. rüya gördüğümde ara sıra uyanıyorum sanki film izliyormuşum gibi uyandığımda devammını görmek istiyorum ve tekrar uyuyorum buda çok uyumama neden oluyor.. ltfen yardm edn bundan kurtlmak istiyorum..
hergün rüya görüyorum

rukiye -- 10.09.2011 - 12:54

arkadaşlar bnde hergün rüya görüyorum ve bu rüyalarda bni çok etkilio artık gecelerden korkar oldum geceler yine rüya görürüm korkusuyla uyumak istemiorum artık önceleri hep uyumak isterdim şimdi ise uyumaktan nefret eder oldum lütfen banada yardım edin bunun açıklamasını istiyorum sizlerden artık gecelerden korkmak istemiorum daha da doğrusu hergün hergün rüya görmek istemiorum ...
HERGÜN RÜYA GÖRÜYORUM

OKTAY -- 15.09.2011 - 21:59

saçma belki amaaa ben 13 yaşındayım hergün saçma rüyalar görüyorum tamam halimden memnunum ne oluyor biliyormusunuz rüya görürken rüyanın içindeyim ben diyorumki rüya görürken güzel bi rüyaysa gözümü açmıyorum kötü bir rüyaysa gözümü açıyorum yani rüyanın içindeyim nasıl olsa rüya görüyorum diyorum rüyadayken sadece para bulursam rüyamda gerçek sanıyorum saçma değilmi ? korkuyorum ya !
Cok ruya gorme ne ıle alakalı bır durum?

Mert -- 12.11.2011 - 05:50

Arkadaslar ben de cok ruya gormekteyım. Yukarıda bır arkadasın dedıgı gıbı anı bır dalma bıle farklı bır aleme seyahate cıkmanın nedenı olabılır. Bunu kalıtesız uykuya dayandıranlar var, bilimsel acıklamaları olduğundan şüphem yok, yalnız kendi yorumum şu şekilde. Fıtrat olarak çok düşünen, her konuda en az üç farklı hayat tarzı sahibinin yapabileceği yorumlar yapmaktayım(bazen kararsızlığa götürür, sıkan bir durumdur, bazen iş hayatında çok yardımcı olabiliyor) Sanırım bu çok düşünme meselesi aynı şekilde çok rüya görmeme sebep oluyor. Çünkü rüyalar genellikle karar verme ağırlıklı oluyor. Örneğin bir insanın antreman esnasında kalp atışı, nabzı, metabolizması yükseliyorsa,ve aktif sporcunun metabolizması normal hayat yaşayanbir insanınkiden ne kadar farklı ise sanırım bu rüya meselesi de öyle bir durum.

Arkadaşlar arasında balık ve yengeç burcu olanlar var mı? Bu burçlar çok düşünme olayına oldukça yatkındırlar.
ruya

Misafir -- 13.11.2011 - 14:36

yaa bende rüya gürmeden gece geçirmiyorum hatta bazen oluyo ki rüya ve gerçeği karıştırıyorum bana yardım edin
rüya görmediğim gün yok

Misafir -- 17.11.2011 - 23:32

benimde derdim aynı:(hergün rüya görüyorum ve en ince ayrıntısına kadar hatırlıyorum yıllar önce anlattığım rüyayı sorsanız gene hatrlar söylerim ve bazen öyle oluyoki rüyamda 1 hafta aynı yere gidip farklı olaylr bile yaşıyorum enteresan rüylr görüyorum hep dualar balıklar denizler gelinler uynıncada kafama takılıyo bi anlam veremiyorum sizden net bi cevap istiyorum hergün rüya görmemin sebebi ne olabilir ve bukadr ayrıntılı hatırlamam sıkça rüya görmem neden?..
yeter artık dünyadan koptum rüya alemine daldım

Misafir -- 28.11.2011 - 13:12

hergün rüya görmekten bıktımm saçma sapan gerçekle hiç alakası olmayan ve çok etkili. lütfen yardımm edinnn
bende uyku problemı

Misafir -- 12.12.2011 - 22:34

bende uyku problemı yasıyorum bir gecede 5 kez uyandıgım oluyo nasıl duzelir bu durum
her gün rüya görmek

Misafirdamla -- 07.01.2012 - 11:06

bende her gün rüya görüyorum ve sabah kalktıgımda çok yorgun hissediyorum kafam kazan gibi oluyor acaba bir rahatsızlıktanmı dolayı her gün rüya görüyorum bununla ilgili baktım ama bir şey bulamadım
her gün rüya görmek

masum34 -- 12.02.2012 - 00:51

selamun aleyküm eskiden çok nadir rüya görürdüm 1 yıl önce rüyalar başladı yaklaşık 5 aydır her uyuduğumda rüya görüyorum bazen günde 4 veya 5 kez görüyorum galiba nedenini buldum size tavsiyem önce insan olarak sonra müslüman olarak durumunuzu düzeltmeniz yanlış anlamayın lütfen rüyada tıpkı RABBİMİZİN bizlere verdiği diğer nimetler gibi bi nimet şu dünyada hiç bişi gereksiz olarak yaratıl mamış tesadüf diye bişi de yok uyku anında vücudun kontrolü bizden çıkıyo vücudu teslim ediyoruz rüyalar bizim kontrolümüzde değil yaşarken RABBİMİZE ne kadar teslim olmuşsak rüyalarda ona göre boyut kazanıyo güzelleşiyo huzur veriyo mutlu ediyo vesaire ben mutluyum bi KURAN meali alın okumaya başlayın hem gündüzünüz hem geceniz size huzur verir hepinize hayırlı rüyalar
Arkadasim ayni sekilde bende

Misafir -- 07.03.2012 - 12:36

Arkadasim ayni sekilde bende senin bu cektigin cileyi cekiyorum sebebini anlayamiyorum artik ruya gormek istemiyorum buyuzden okulda derslerime devamsizlik yapiyorum uyandigimda ruyalarimin devamini gormek istiyorum uyanmami cok zorluyor ruyanin etkisinden kalkamiyorum bazen ruyamda gorduklerimi gozlerimi acmis olsamda gercektende olmus saniyorum ve belli bir sure o ruyanin etkisinde kaliyorum.ve butun gun yorgunluk cekiyorum eger bisekilde bunun sebebini ogrenebilirsen mutlaka benide bilgilendir artik sadece uyuyan ve yorgun gezen bi asalak gibi hissediyorum kendimi yapicak cok isim varken butun islerimi aksatiyorum
Selam, ben 16 yaşındayım

Ada -- 08.03.2012 - 00:04

Selam, ben 16 yaşındayım son bi haftadır sürekli rüya görüyorum aslında küçüklüğümden beri korkarım böyle şeylerden son 2 3 gündür gece rahatm bilmiorm rüya görp grmediğimi ama sabah uyandığımda yarım saat daha uyumak istesem gözümü kapattğımda başka bi yerdeyim ve uyuyamıorm sanki bölünüyo sürekli rüyam ama rüya görceğimide biliorum bana yardım edermisiniz sabahları en az 10 kere faln uyanıormdur belki ve bu aralarda sürekli kısa gelen rüyalar görüyorum :(
+9 oy
sonsuz Astral Gezgini (163k puan)  
rüya ve gerçeklik

malibu -- 11.03.2012 - 16:03

bende aynısını yaşıyorum sürekli farklı yerlerde hissediyorum kendimi bazen rüyalarımla gerçekleri ayırt edemiyorum kendimi psikolojik hasta olarak görmeye başladım ama insanların delirdiğimi düşünmemesi için birşey söliyemiyorum kimseye dün bi ara yemek yediğimi gördüm ve bütün gün yemek yediğimi sanarak derse gittim daha sonra şekerim düştü ve nerdeyse bayılıyodum rüyayla gerçeği nasıl ayırııcağmı bilmiyorum çünkü ben sadece uyurken değil bazen daldığımda bile birşeyler görmeye başladım bazen çok ilginç şeyler yaşıyorum bu yüzden kafayı yemek üzereyim nerden yardım alıcağımıda bilmiyorum :((
yeterrr

berrn -- 21.03.2012 - 07:59

Kesinlikle arkadaşlar sizlere katılılıyorum. ayy gerçekten yeter yani yokmu bunun bir çözümü yaaa.. şuan iş yerindeyim ve acayip uykuzuz oysa saat 21.00 de uyudum uykumu alşmak için ama yok yok saatte bir uyanıorum.. sölediğiniz gibi atla kaç koş sıçra acaip yoruluorum :(( ve çoğuda çıkıor kesinlikle haberci rüyalar boş değil.. saçma ama 2 kara böcek gördüm geizniolar süreklirüyamda ve çok korkarım ben.. bu sbah kalttım tam su içiçem denk geldim çıldırıdım :(:( psikoloğa gitmeyi düşünüorum kısa zamanda.. değişceği yok. belki yardımcı olabilirler paylaşırım sizlerle... Herkese iyi uykular dileklerim:)



BİLİNÇ ALTI UZMANINDAN MADDE MADDE SEMPTOMLAR

Misafir -- 15.04.2012 - 22:42

Sık rüya görme olayı psikolojinizin bozuk olmasından kaynaklanır.
Şimdi aramızdan bazı arkadaşlar benim psikolojim iyi hiç alakasız şeyler görüyorum.Bilinç altımda bunlar olamaz.Bir arkadaşımız yazmış vahdettinin kavuğunu giyiyorum diye pekala her şey olabilir.Zaten rüyalar istediğimiz gibi olmaz.Çünkü beyin uyku halinde kendini dinlendirme moduna alır.Geçici bellek dediğimiz bilinç altımız açığa çıkar.Beynimizin normalde çözemediği sorunları çözmeye çalışır ve bu karışıklık meydana gelir.Uyandığınızda yorgun hissetmeniz aslında zihninizin fake durumdan normal duruma geçişinin verdiği şoktur.Semptomlarına gelince;
1-Çözemediğiniz olayları bir düşünün
a. Tacize uğradınız mı ?
B. Tecavüze uğradınız mı ?
c. Taciz ve tecavüz uyguladınız mı?
d. Sevdiğiniz insan tarafından terk edildiniz mi?
e. Planlamasını yaptığınız işte başarısızlığa uğradınız mı?
f. Hiç ihtimal vermediğiniz şeyler başınıza geldi mi?
g. Yaptığınız veya yapmadığınız şeylerden pişmanlık duyduğunuz oldumu.?

Bu liste uzayıp gidebilir.Ama en önemlisi kabullenemediğimiz sorunların uzantılarıdır bunlar ve geçici bir sorundur.Maneviyatınızı düzeltip kültürel aktivitelere yoğunluk kazandırın.Kesinlikle psikolojik bir sorundur.

Saygılarla

Ua.Lnp.Dr.Keskin KILIÇ
bendee her gece rüya görüyrmm

Misafir -- 16.04.2012 - 08:35

her gece rüya görmeyee bıktım doğrusu nezaman uyusam 3 4 tane rüya görüyormu ve sabahları bu rüyaları kısa kısa hatırlıyorum ve öbür gün hiçbişey kalmıyor aklımda .. tabirlerine baktığımdaysa hep anlamsız şeyler ..ve gece nekadar rüya görürsem göreyim sabah uyanmama yakın yine rüya görüyorum.. rüya görmek istemiyorm artık uyumaya korkuyorm ..
İsyeeeaaağğnn :D

zeyneeeeeeep -- 30.04.2012 - 21:39

14 yaşındayım. Eskiden de rüya görürdüm ama bu sene o kadar çok fazla ki .. Her gece 3-4 hatta bazen 5-6 kere bile rüya görüyorum. Gördüklerim bazen çok saçma şeyler bazende mantıklı. Kalktığımda ilk en son gördüğümü biraz hatırlıyorum, günün ortalarına doğru gördüklerimi kesik kesik de olsa hatırlıyorum. Ertesi gün ise çoğunu unutuyorum. Ama her gün rüya görmek bazen çok sıkıcı bir durum olabiliyor. Bir gecede uykum çok fazla bölünüyor ve uyku düzenim gerçekten altüst oluyor. Napıcağımı bilmiyorum. :(
Kendim bildim bileli hergece

psikolog -- 03.05.2012 - 11:49

Kendim bildim bileli hergece sürekli rüyalar görüyor ve rüya gördüğünün bilincinde oluyorum . Son on yıldır gordugum rüyalar sabahları daha yorgun uyanmama neden oluyor. Çocukluk döneminde uyumak için sabirsizlanir ve çok güzel ruyalar görürdüm. O dönem çok fazla rüya görmenin nedeni psikolojik bir travma vb durum değildi. Bu yüzden Su an gördüğüm rüyaları da tramvayla açıklayamam oldum olası çok rüya görüyorum. Ben bu durumun psikolojik bir açıklaması olduğunu düşünmüyorum psikolog olmama rağmen. En azından kendi yaşadığım durumun açıklaması bu değil. bazen çok spesifik rüyalar bile gerçekte çıkıyor. Bunu geçmiş yasantilarla ya da bilincaltiyla açıklamak kılıf uydurmaktan öteye gitmez. Meditasyon ise iyi bir alternatif denemenizi tavsiye ederim
Son 7 yıldır her gece rüya görüyorum

BRAVEHEART -- 05.05.2012 - 14:43

Merhaba,
Ben 34 yaşındayım.Son 7 yıldır sürekli rüya görüyorum.Rüyalarda çok nadirde olsa üzücü şeyler görüyorum ama genellikle hayatıma dair sıradan konular.Yani bir günü iki farklı gün olarak yaşıyorum.Bu rüyalardan dolayı sabah çok çok zor uyanıyorum , bir türlü rüyadan çıkamıyorum , çok yorgun oluyorum , kendimi banyoya atıp yıkandıktan sonra kendime geliyorum.Bu rüyalar nedeni ile her sabah ağız içimde ve vücudumun çeşitli yerlerinde aftlar sivilceler çıkıyor ve 3-5 gün içerisinde iyileşiyor.Bu durumu son 7 yıldır aralıksız hergece yaşıyorum.Sırf bu yüzden araba kullanamıyorum.Araba kullanırken bir türlü yola odaklanamıyorum , her an kaza yapacağım dikkatli olmam gerekiyor düşüncesi nedeni ile bazen şerit değiştirirken bakmam gereken yere doğru bakmadığımı fark ediyorum.Rüya sebei ile uyku merkezinde 1 gece kaldım.Bu sonuçlara göre gece boyunca en az 30 kez beynim uyanmış ama uyku merkezi bunun nedenini bulamadı.Şu anda tek istediğim bir gece dahi olsa tekbir rüya görmeden sabaha kadar deliksiz bir uyku çekmek.Rüyaların hayatımın kalitesini vücudumun çeşitli yerlerinde çıkan aftlar ile sosyal ilşkilerimi etkileyerek bozması artık dayanılmaz bir hal aldı.Bu konuda yorumu olan var mı ? Teşekkürler.
paradoksal rüyalar

Misafir -- 20.05.2012 - 23:33

merhaba ben 19 yaşındaym her gece başından sabaha kadar rüyalar görüyorum uyanıkken kurgulasam bu kadar orjinal olmazlar bazı insanlar bunun nedeninin çok film izleme kitap okumama bağlıyolar ama hiç bi benzerlikleri yok ve gerçekten çok yorucular zihnimi dinlendirmek istiyorm o kadr ki bedenim 2.planda ve küçük çocukken gördüğüm rüyaların bile çoğu hafızamda bazen rüya içinde rüya görüyorum uyanıkken bi olay hatırlıyorum belirsizce gerçekmi rüya mi ayırt edemiyorum çok zor.
sizin elinizde

can keskin -- 19.06.2012 - 10:23

rkadaşlar son 3 senedir bu rüyaları bende görüyorum bu rüyalar insanı o kadar yoruyorki sabah kalktığınızda sanki hiç uyumamış gibi ve kafanız kazan gibi kalkıyorsunuz gerçekten çok yorucu ama bir çözüm buldum gibi
şimdi büyük olasılıkla sizinde benim gibi odaklanma sorunnuz ve dikkat eksiklğiniz var ve gün içinde kafanız çok dalgın ve hayallere dalıyorsunuz arkadaşalar bu durumdan kurtulmak için gün içinde odaklanma kapasitenizi zorlayıp odaklanamaya çalışın ve hayel kurmaktan uzak durun kafanızı uyuyuncaya kadar yorun ve geç yatıp erken kalkın yani az uyuyun görüceksiz sabah nerdeyse hiç rüya görmemiş ve dinç uyunakcaksınız
+8 oy
sonsuz Astral Gezgini (163k puan)  
Bir rüya defteri edinin

merter -- 15.07.2012 - 12:57

Merhaba,

Yaklaşık 3 aydır ben de açma sapan rüyalar görmeye başladım bunun üzerine bir defter aldım. Rüya defteri. ve yazmaya başladım ileride okuduğumda gülmek için, çünkü hepsi saçma sapan :)

Size bir rüya defteri almanızı önereceğim.
rüyalarımda

vipera -- 14.08.2012 - 08:32

son zamanlarda bende çok sık rüya görüyorum. bunuda daha alışamadığım iş temposunun vermiş olduğu yorgunluğa bağlıyordum ancak son bir kaç haftadır neredeyse her gün rüyalarımda canım yandığında hemen uyanıyorum ve gerçektende canımın yandığı hissediyorum. şöyle anlatmaya çalışayım daha dün gece başıma geldi rüyamda sol kolumdan kan alıyorlardı birden acıyla uyandım hemen koluma baktım kolumdada iğne deliği vardı. aklım bana oyunlarmı oynuyor acaba
rüya

Misafir -- 19.08.2012 - 17:42

Bn 13 yaşındayım hergün rüyamda havuz görüyorm çok saçma
aynen ben de sürekli rüya

Misafir -- 04.09.2012 - 19:09

aynen ben de sürekli rüya görüyordum rüya görmesem bile konuşuyor ya da yatakta çok sık hareket ediyorum. 4 kişilik yurt odasında kalırken uyuyor olmama rağmen odaya biri girse hemen dönüp bakıyormuşum. geceleri sürekli uyanıp saate bakıyorum. 10 dk sonra yine uyanıp saate bakıyorum.. ve acayip yorgun uyanıyorum öyle ki uyumasam daha az yorulurum.

önce uykuda nefesimin kesildiğini düşünerek uyku apnesi olabileceğini düşündük. uyku labratuarına da yattım ama uyku apnesi çıkmadı zaten 2 saat uyumuştum labaratuarda ama bir şey çıkmamıştı. sonra burun eğriymiş, ameliyatla düzelttirdim, hatta küçük dil uzunmuş kısattırdım ve gırtlağın üstündeki etler de sarkmış onları da düzelttiler şimdi burundan iyi nefes alıyorum ama uykuda sürekli uyanma ve rüya görme sıkıntısı geçmedi. burun ameliyatını yapan doktora baskı yaptım "geceleri sürekli haraket edip uyanıyorum, konuşuyorum ve çok rüya görüyorum ve çok yorgun uyanıyorum" diye, adam nörolojiste gönderdi. kadın uyku terörü olabilir dedi.

gyrex ve adı mo* ile başlayan iki ilaç verdi. adını unuttum şimdi.

beyin gün içinde çok fazla çalıştığı için geceleri de çalışmaya devam edebiliyormuş ve bu zamanla alışkanlık haline gelebiliyormuş. uykuda bile normal gün içinde çalıştığı gibi çalışabiliyormuş. gyrex şizofrenlere verilen bir ilaç, beyindeki fazla dopamin salgısını engelliyor hatırladığım kadarıyla. şizofrenler 400-600 mg alıyorlar bir kerede ki günde 2 kere alsalar 1000mg eder. doktor bana 25mg lik dozajın yarısını vermişti yani her gece 12.5mg alıyordum bu gyrex'ten. başlarda daha büyük bir işkence gibiydi. hem uyumaya çalışıyordum çünkü gyrex beyni durdurmaya çalışıyordu ama benim beyin de çalışmaya çalıştığından bir yandan deliler gibi uykım olmsına rağmen diğer yandan kendimi bir şeyler düşünmek zorunda hissediyordum. gecenin bir saati kalkıp deliriyordum. ilaç işe yaramıyor diye bıraktım. doktor 15 gün sonra gel dedi ama gitmedim.

sonra yurt odasında sorun oluyordu konuşmam. kendimi bu ilacı almaya hazırladım bir kaç gün ve ilaca tekrar başladım ve işe yaradı bu sefer. ilacı içtikten sonra derin bir uyku uyumaya başladım. bazen tam bir hap içiyordum 25mg lik. o daha iyi uyutuyordu ama sonuçta sabahları yorgunluk olmasa da ilacın verdiği sıkıntı yani beyini çok aktif kullanamama sıkıntısı oluyordu.


ama kademeli olarak bunu da aşmaya çalışıyorum. doktora gitmye korkuyorum çünkü doktor şizofrensin diyebilir, ya da nevroz vs teşhisi rahatlıkla koyabilir hele 2 yıl önce yaşadıklarımı anlatsam kesin şizofrensin diyecek. kendi kendime Allah'ın yardımıyla daha iyiye görürebildğime inandığım için şimdilik kendim çalışıyorum. normal zamanda ilaç kullanmıyorum kendimi gün içinde az düşünmeye beynimi çok zormamaya çalışıyorum. böylece geceleri de daha rahat uyuyabiliyorum ama bazen ipin ucu kaçıyor ve rüyalar ve uyanmalar geri geliyor. o zaman tekrar gücümü toplayasaya kadar ilaca başlıyorum ve gücümü toplayınca ara veriyorum. inşallah düzelir bu beyin. en güzel ya da en verimli uyuduğum zaman okulun kütüphanesinde ders çalışırken, yani derse konsantre olmuşken saatte bir kere uyku bastıyor ve kafamı koyuyorum 5 dakika uyusam bile o bana yetiyor. uyandığım zaman acayip dinlenmiş oluyorum bazen kütüphaneye sırf bunun için gidiyorum ama ayni şeyi evde ders çalışırken denedim mi olmuyor çünkü insan evde tam uyumdan bir sürü şeyi düşünmek zorunda kalıyor ya da odaya biri gelebilir stresi veya kapıyı kapadım mı stresi var ya da kendini yatağa atabiliyorsunuz o zaman da bir sonra ki gün uyanabilmek için saat kurma stresi giriyor vs...

ilaçları doktor kontrolünde almanızı tavsiye ederim. kafanıza göre almayın bana doktor yazmıştı reçeteye..
rüyalar

buse -- 07.09.2012 - 05:43

bende bir süredir gözümü kapattıktan açıncaya kadar rüya görüyorum, çok yorgunum ve hepsini hatırlıyorum nerdeyse son gördüğümü hatırlıyorum en net . bazen gece hatta bir süredir sürekli gece uyanıyorum bir vakitte ve rüyadan uyanıyorum yine
bende aynı dertten

Misafir -- 09.09.2012 - 12:16

bende aynı dertten muzdaribim gerçekten bu durum iyice sıkmaya başladı beni her uyuduğumda 8 9 rüya görüyorum 2 3 tanesini de hatırlıyorum gördüğüm rüyaları birilerine anlatmaya kalktığımda dalga geçiyolar beyninde dvd mi takılı film gibi ne bu böyle hergün hergün diyolar off rüyasız 1 gece istiyorum artık!!!
yardımcı olabilir misiniz?

asya -- 15.09.2012 - 14:07

artık gün geçtikçe zorlaşıyor her gün sürekli rüya görmek çok zor olmaya başladı önceleri keyif veriyordu ama artık bazen dayanılmaz hale geliyor.ben belkide dünyanın en hızlı uyuyan insanıyım
kafamı yastığa koymam ve uyumam arasında belki 15 saniye geçmiyordur.sabaha kadar uyanmıyorum.fakat sabah kadar çok fazla rüya görüyorum.çocukluğumdan beri bir çoğunu kontrol edebiliyorum.bu bazen güzel oluyor.rüyalarımda önce yaşadığım günü komple bir kere daha yaşıyorum. sonra farklı serüvenler başlıyor. dizi halinde devam edenleri var. rüya içinde rüyalar var. uyandığımda yorgun uyanıyorum.kafam dopdolu vücudum kasılmalardan bitkin.en kötüsü rüyalar sonucunda hislerim ve düşüncelerim reel zamana taşınıyor. rüyanın etkileri günlük hayatımı düşüncelerimi etkiliyor.kötü bir rüya gördüysem o gün bittiğim gündür. bütün gün berbat geçer. lütfen birisi yardım etsin. 27 yaşındayım ve nasıl bir tedavi görmem gerektiğini bilmiyorum.
+7 oy
sonsuz Astral Gezgini (163k puan)  
Misafir -- 21.09.2012 - 21:26

bende de aynısı oluyor özellikle uyandığımda illa bir rüyadan çıkmış oluyorum tekrar yatınca devam edebiliyorum bazen de...
ama ben rüya falan görmek istemiyorum rajat uyumak itiyorum ne mümkün gözlerimi açtığımda saçmalığın ortasındayım .s
sevgilimle kaldığımda.

yeter -- 04.11.2012 - 16:32

normalde ben de film gibi rüyalar gören birisiyimdir. ve bu rüyalarımı kalkar kalkmaz en sondan rüyanın başına doğru gözlerim kapalı hatırlayıp sonra bilgisayar a sayfalarca yazarım. bir nevi kısa öykülerden oluşuyomuş gibi düşünün. ama bunun dışında, istinasız her seferinde olan bir durum var ki, sebebini bir türlü anlayamadık. ne zaman sevgilimle birlikte uyusam ( ama her seferinde ) geceleyin aynı anda uyanıp çok fazla rüya gördüğümüzü söylüyoruz. ve bu durum sabah saatlerine kadar 2-3 kez tekrarlanıyor.hadi sadece ben görsem neyse de aynı anda bu rüyaları görmemiz çok tatlı oluyo. ama bi yere kadar abi. tak etti canıma ne iş bu açıklığa kavuştursun birisi.
bende aynı dertlerden

Misafir -- 18.11.2012 - 02:11

bende aynı dertlerden muzdaribim. bu sayfada bir arkadaşın tavsiye ettiği gyrex adlı ilacı almak için eczaneye gittim eczacı aynı özellikdeki ketilept adlı ilacı verdi. uykuya dalmada yardımcı olsada rüyaları daha net görmeme sebep oluyor. uykumu almam için daha uzun süre uyumam gerekiyor. bir gece 2 tane kullandım rahatsız edici bir sarhoşluk hissi verdi. yatıp gözlerimi kapayınca nefesim kesilecekmiş gibi hissettim, kendimi zorlayıp kusarak ilacın etkisinden kurtuldum. bu sıkıntılarımıza çare bulabilecek arkadaşlar sizlerden yardım bekliyorum.
Asral

Misafir -- 27.11.2012 - 22:11

Ben sürekli kabus görüyorum. Bazen cinler rahatsız ediyor diyorum geçiyorum, bazen de çok farklı oluyor. Şu an bir firma da mühendislik yapıyorum. Uyku problemi işte olmuyor. Akşam yattıktan sonra eğer kabus görürsem sanki ora da gibi oluyorum ve bitmiyor sanki rüya. İnceptionı sürekli yaşıyorum sanki kabuslarım da. bazen uykumu iyi almış olsam bile akşam yemeğinden sonra uykum geliyor. Uyursam o saatte direk kabus görüyorum. ve saat 12 civarı kalktığımda adeta enerjim emilmiş halde anlatamam size yoğun bir baş ağrısı çekiyorum.Bu zamanlarda da artmaya başladı iyice. herhangi bir depresyonum yok. Rutine indirdim hayatımı da karmaşa da olmuyor pek. Sizce problemimin çözümü nedir. Çünkü rüya değil kabus görüyorum ben. Azalmasını istiyorum.

Çok Rüya görmek

Alper -- 03.01.2013 - 21:03

Ben bukardar bu sorunu yasayanı görünce ağzım açık kaldı.
Bende hergün ama hergün en az 2-3rüya görüyorum. Bir kere 6 tane rüya hatırlıyordum. Akşama doğru unuttum. Bir kere 9 tane gördümğümü hatırlıyorum.

Bir süre sonra çok çok yorgun uyandığımı fark ettim. Hatta okulda sabah zombi gibi uyanıyorum diyiyordum. Artık işin boku çıkmaya basladı iyi uyanmak istiyorum.

He birde çoğunlukla günledik rüyalar görüyorum. Bazende fantastik bunlar zombi mafya gibi.
Mafya demişken birkeresinde 10dk lik rüya gördüm. Yani gerçekten uzundu film olarak izletsem 10dk sürer. Dedemi öldürüyorlar iste dedemi bir daha görüyorum mafyaymıs polis geliyor para saklıyor vb :D
rüyalarım kabusum oldu..

yasemin -- 21.02.2013 - 00:26

her gece uyduğumda farklı yerlerde görüyorum rüyamda kendimi çok yürüyorum çok yol kat ediyorum.. sabahları yorgun bitkin bir halde uyanıyorum her yerim ağrıyor bazen ertesi gün olacak şeyleri görüyorum.. misal rüyamda 5 senedir beni aramayan sormayan arkadaşım arıyor telefon ediyor sana ihtayacım var diyor.. sabah oluyor aynı telefon gerçekte geliyor.. korkutmaya başladı bu rüyalar beni görmemek için uyumak istemiyorum artık geceleri çok geç yatıyorum.. yatıyorum uyanıyorum tekrar yatıyorum devamını görüyorum yok böyle bişi..
ruya

maana -- 26.02.2013 - 18:51

arkadaşlar bende aynı durumdan sıkıntılıyım sabaha kadar bi sürü ruya görüyorum uyanıyorum uyuyorum aynı rüyaya devam ediyorum dün aksam bi rüya gördüm kuzuların sessizliği filmi yanında halt etsin :D ya rüyamda hindistana gittim ben :) bi köpek arkamdan saldırdı yilanla cebelleştim oo daha bi sürü şey AMA ABDESTLİ UYUMANIN FAYDALI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM.
abi yeter yaaaa en korkunç

rüya görmek istemiyorumm -- 19.06.2013 - 22:53

abi yeter yaaaa en korkunç rüyaları ben gördüm fakat artık görmek istemiyorum geçen kahve içtim sırf uyumamak için... 13 yaşındayım yeter yaniiii..
+9 oy
sonsuz Astral Gezgini (163k puan)  
ya hakketten bakın yeter

Misafir -- 19.06.2013 - 22:55

ya hakketten bakın yeter artık bende 13 yaşındayım ama bıktım artık kahve yöntemini bende denedim ama olmadı... rüya görmek istemiyorum geçen eski sevgilimi gördm yeteer !
bende hiperaktivite ve

tugbanur -- 05.07.2013 - 12:47

bende hiperaktivite ve dikkat eksikliği bozukluğu var.gece üçte yatıp sabah yedide kalkıyorum,sürekli saçma sapan rüyalar görüyorum.rüyada gördüklerim birkaç gün sonra gerçekleşiyor. rüyadayken sürekli bir boşluğa düşüyorum,canımın çok yandığını gerçekten hissediyorum .gözlerimin altı uyumamaktan mosmor oldu.ruhsal sistemim çöktü.doktora gitsem şizofren der.en azından yalnız değilmişim bunu öğrendim.
aynı ben

Misafir -- 05.07.2013 - 12:50

aynı ben
Bu konuda bu kadar çok

Misafir -- 08.07.2013 - 16:00

Bu konuda bu kadar çok rahatsızlık çekenler olduğunu bilmiyordum,gerçekten şaşırdım..Ben son 2-3 gündür aynı sıkıntı içerisindeyim,sanırım bu bir başlangıç :/ Yaklaşık 1 haftadır çoğu zamanım evde geçiyor ve daha iki gün önce başlamasına rağmen canımı sıkmaya başladı..Her gün sabah 4-5-6-7 saatlerinden birinde uyuyorum öğlen 2-3-4 civarlarında uyanıyorum,rüyamda sürekli gerçek hayatta olabilecek şeyler görüyorum,saçma olan bir iki şey var( mesela bugünkü rüyamın bir parçasında klimadan bir mesajlaşmayı okudum :D )Tanıdıklarımı görüyorum,şuan bulunduğum mekanları bir değişik biçimde görüyorum ve rüyamda hayal kırıklığına uğruyorum sürekli,beni üzen şeyler oluyor,uyuduğum süre boyunca iki-üç kez uyanıyorum,tekrar uyuyorum,tam olarak uyandığımdaysa çok dinç uyanıyorum sanki hiç uyumamış gibi..Uyandıktan sonra da kesik kesik hatırlıyorum olanları,gün boyu etkisinde kalıyorum..ve 1 gündür de kafatasımın sol bölümü ağrıyor,beynimimi zorluyorum n'apıyorum anlayamadım bir türlü,kesin bir cevabı olan biri lütfen yardımcı olsun,çare bulamazsanız da nörolojiste gidin bence ben de öyle düşünüyorum,ciddiye alınması gereken şeyler bunlar..
ruya

Misafir -- 28.07.2013 - 12:39

Bende cok sık rüya görüyorum ve çogunlukla kabus oluyor heppsindede ruyada olduumun farkinda oluyorum (lucid ruya ) bu yuzden mesela ruyada tam bicaklanacakken farkina variyorum ve ellerimi gozlerime goturerek kendimi uyandiriyorum cok ilginc bir durum bir keresinde de ruyamda arkadasimi ve babami uyandirdim orada da kotu bir durum olacagini anlamistim.Zaten ruyalarim sıkıcı ve siradan degil kehanet turunde guzel deneyimler cikarilacak ruyalar ornegin ayın ve goktaslarinin dunyaya carptigini gormustum o zaman uyanmak istemedim baya eglenceliydi animasyonlar grafikler filmlerdekinden daha cekici :) Canim sıkıldıgında uyuyup ruya goruyorum diyebilirim bence bu kadar takmayın rahatlamaya umursamamaya calisin.
yorgunuum

aynı sorun -- 11.11.2013 - 20:13

Rüya görmekten bıktım sabah kalkamıyorum bunlar yüzünden sürekli yorgunum çaresi yok mu bunun ???


hergün rüya görmek

hale -- 20.11.2013 - 09:29

Bende her gün rüya görüyorum. uyandığımda çok yorgun hissediyorum. 2 sene önce psikoloğa gittim anksiyete bozukluğu teshişi konuldu. ilaçlar falan aldım çok uyku ve kilo yaptı. sonra bıraktım. rüyalara devam ediyorum. çoğu rüyalarım çıkıyor. ve bunlar çok rahatsiz edici. bir ara fal bakıyordum çıkıyordu dediklerim sonra rahatsız olmaya basladım daha çok geceleri rüyalarım kabuslarım arttı. son bakmama kararı aldım. rüyalarımda sanki baska boyutta geziyor ruhum ve inanılmaz yorgun oluyorum. bunun çaresi nedir bulamadım. iki seçenek var ya gerçekten psikolojik sorunlarım var yada bu altıncı hissimin kuvvetli olması rüyaların çıkması vs. baska sebepler var. bilemiyorum. :(
Yardim edin lutfen

Gulsen -- 22.11.2013 - 07:41

Az once resmen kabus gordum..

Ruyamda esim ile hastanedeyiz ama neden bilmiyorum..hasta felan degiliz orda bir gorevliyle konusuyoruz. Bu arada babamin sevmedigi bir arkadasi ile karsilasiyoruz ve arabasi bozuk oldugu icin esim bizim arabanin anahtarini veriyor. Esim birden sigara almaya karar verir ama hastanedeyken bana soguk davraniyordu. Ben pesinden kosturdum ve taninmadik bir araca bindi. Araba calismadi ilk denemesinde, bu sebeble bende binebildim o arabayla.. Tekrar denedi ama calismadi ama nasil olduysa araba hareket haline geldi. Cok korkunc bir yoldatiz daracik her taraf ve karsida arabalar geliyor ayrica esimin kullandigi araba daglik yolda ine cika calisiyor gaz yapmiyor.. Dagdan inerken harzaman yaptigi gibi bana bakip saka yapti bana bende yola bak neolur diyene kadar cok hizli bir sekilde belkide binkerce metre derin bir ucurumdan dusuyorduk..arabada dusmeden elini tutuyorum ve onu herzaman cok sevdigimi ve herzaman sevecegimi soyluyorum. Allaha emanet ol diyorum ..suya dustugumuz icin esime kemerini coz kurtulucaz burdan sakin dusnce kapiyi hemen acma diyorum felan ve korkuyla uyaniyorum.. Ucurumdan duserken ucurumun altida deniz..mas mavi deniz suyuna dusuyoruz ama suya vurdugumuzu gormuyorum. Suya dusuyoruz ama nasil diyim suyun icine girmiyoruz biturlu ve uyaniyorum jste


Isin garip yonleri: esimle son bi kac gundur aramiz limoni ama sacma sapan seyler..ciddi degil

Bugun kaynanayi hastaneye goturucegiz

Eskiden yasadigim bir hatayi esim biliyor o hatayi biz unutmustuk ve hersey cok guzeldi ta ki bir ay oncesine kadar cirkin bir sekilde hatamin ta kendisi, kendini hatirlattigina kadar. Cok uzgunum o gunden beri ve tekrar pismanlik his efiyorum.

Bu ne korkunc bi ruyadi hayatimda bukadar etkilenmedim ve. Korkmadim ruyadan.

Internette cogu kisi evliligimin bozulucagina felan yorumluyor sizce tek anlami bu mu?
Bazileri de is hayati kotulenicek diye yazmis..issizim zaten?
Mutlaka baska yorumlari da vardiendiye dusunuyorum, yada soyle diyim..olmasini istiyorum

Ayrica baska konuya yorum yazmak istemezdim ama uye olamiyorum biturlu..surekli hata veriyor

Simdiden allah razi olsun
+7 oy
sonsuz Astral Gezgini (163k puan)  
Ne düşündüysem onu görüyorum

Cerenn -- 07.02.2014 - 08:50

Ben yaklaşık 1 haftadır hergün rüye görmeye başladım fakat nedenini anlamıyorum rahatsız olunacak birşey değil belki ama ne düşündüysem gördüm .Örneğin 1 yıl önce kavga ettiğim ve hala küs olduğum bir arkadaşım aklıma geldi ve gece onunlaa paiste sarılarak barıştığımı gördüm yada o gece izledğim filmdeki yakışıklı bulduğum çocuk rüyamda bana yüzük verdii.Çok ilginç hergün böyle bilinçaltı şeyler görmeye başladım.yardımcı olursan şiödiden teşekkürler :)
Rüyalar

Rüyalar -- 06.06.2014 - 16:26

Arkadaşlar bende her gün rüya görüyorum. Çocukken psikolojik sorunlarım vardı. Her gece kabuslarda uyanırdım. Ve gözüme tuhaf tuhaf şeyler görünürdü. O berbat şeylerden kurtulduğum andan her gün rüya görüyorum. Tuhaf şeyler. Ama saçma diyil. Yani bilmiyorum bence bir anlamı var. Mesela bu gün arkadaşlarımın hepsinin hamile olduğunu gördüm. Belki bu birazcık saçma ama neyse. Sonra uçan ayılar gördüm. Bir kaç saat sonra onların uzun kuyruklarını gördüm. Sonra silah taşıdığımı gördüm. Rüya tabirlerine baktığımda hastalıklara savaşma yani ne hastalığın varsa iyileşicek. Tesadüfen Mayıs ayından hastayım. Hiçbir ilaç işe yaramadı. Neyse... Cahil diyilim. Bir ilgisi olduğuna inanmıyorum. Ama saçma olduğuna da inanmıyorum. Bu arada evet bende her kalktığımda kendimi çok ama çok yorğun hiss ediyordum. Bir az dinlenmeden hiçbir yere kalkamıyorum. Artık rüya ve gerçeği tamamen karıştırıyorum. Bazen öyle dalıyorum ki bağıra bağıra geri getiriyorlar. Neden böyle olduğunu bilmiyorum. Ama önceler güçlü fantazisi olan insanlarda böyle olduğunu sanıyordum. Sanırım öyle diyilmiş. Ama yinede şıkayetçi diyilim. Beni farklı kılıyor. Ayrıca rüya görmeyi de çok seviyorum. Rüyanı eline aldığında çok eylenceli oluyor. Çoğu zaman rüyamda zaten rüya gördüyümü biliyorum. Hiç kimse beni anlamıyordu. Benim gibi insanların olduğunu görmek çok güzel.


Hawin -- 25.06.2014 - 10:40

merhaba sürekli rüya görmekten bıktım usandım.uykuyu çok sevdiğim halde artık uyumaktan korkuyorum.saçma sapan anlamsız bazende babamı annemi kaybediyorum rüyamda.gözlerimi açıyorum ama gözlerim açıkken bile rüya devam ediyor.uyandığımda aşırı yorgun halsiz oluyorum ve tüm günüm rezil oluyor.uykuya tam dalacağım sırada sarsıntılı bi şekilde sıçrayarak uyanıyorum.ne yapmam gerkiyor artık yeter yardım edin :(
Aynen :/

F.N.Y -- 10.09.2014 - 15:05

Herkes gibi ben de aşırı rüya görüyorum. Yedi yaşımdan beri yatakta hayal kurarak uyuyorum. Yarım saat sonra uykuya dalıyorum. Rüya başladığı zaman bunun bir rüya olduğunu bariz bir şekilde anlıyorum. İstediğim yönlendirmeleri konuşmaları hep ben yapıyorum. Daha bugün gördüm kendimi uçuyordum. Bir şeylerden kaçıyordum. Hal böyle olunca çok yorgun kalkıyorum ve uzmanların dediği gibi 7-8 saat uyku yetmiyor. en az 11 saat uyuyorum. 12-13 saat uyuduğum da oluyor.

Şu rüyaların bir tuşu yok mu ya? Kapatsak. :/
15 yaşındayım he gün

Ezgi -- 26.10.2014 - 05:52

15 yaşındayım he gün rüya görüyorum bazn rüyalarımı kontrol edebiliyorum. rüyalarımın tabrlerine baktığımda %90 ı gzel anlamlarda çıkyor ama sabah yoruluyorum. açıklar mısınız lütfen :)
ilginç

Misafir -- 20.12.2014 - 20:58

ilginç,insanların böyle dertleri olduğunu bilmezdim..ben de az rüya görmekten şikayet ederdim..benim günde bir rüya olur ve o da uykuma renk getirir,ilginçlik olur..
sacma ruya

yasar -- 08.01.2015 - 08:37

Bende kendimi bildim bileli sacma ruya goruyorum. Bi keresinde teyzeme anlattigimda nefisinle alakali diyordu. Mesela bizim koyde olurmusuz. Ben hastayim doktora gidiyorum. Hastane yabanci doktor yabanci kapidaki guvenlik bana diorki senin On dislerinin uzatilmasi gerek beni kadin doktora teslim edio bende wc gitmem gerek diorum. Kadin elinde igneyle beklio tamam dio . Wc ye gidecem die hastaneden kaciorum cuzdanimmin orda kaldina cok uzuluyorum ama icinde kartlar var kimlik filan genelde hic para olmaz :) markasida diesel pahali almistim icim ona yanior ama olsun adamlardan kurtuldum yenisini alirim diorum her neyse kapida ablam var gorusuruZ diorum otostop cekiorum bi adam duruo station bi araba full beni arkaya alio kaciom. Adamin evine gelioz herkes inio adam gurbetciymis sana para vercem bekle dio. Tavuklari horoslari ayama dolasio sonra Cikario para verio o ara kizi koluma giriyo. Seni az goturuyum dio. Sonra dahaa uzuyoda bende ruyalari kontrol edebiliom kafam cok karisik biri yardima etsin nie hergun ruya goruoz sacma sapan yaaa mail adresim [email protected]
Umarim Dikkate Alirsin...

imran -- 07.02.2015 - 18:44

Astral seyehat. Ruhlar bolgesi filmini izlemeni oneirim. Konumuz bu degil farkidayim ancak anlattigin kesinlikle astral seyehat izledigin zaman aynisini goreceksin. Uykuda baska alemlere gitmeye denir ve bu gercektir. Eger bundan korkmaz seyehat edersen kaybolursan bu senin icin iyi olmaz. Boyle bisey gercek olmasa sana yorum bile yapmazdim srni bilinclendirmek istiyorum. Acilen destek alman gerek.Umarim o filmi izler ve benibanlarsin. ( O filmde yasnanlar gunluk hayatta gerceklesebilen bisey. Son kez soyluyorum bu yorumu ciddiye almalisin.
rüya

emir -- 30.04.2015 - 10:35

aynısı bendede oluyo zombi görüyorum sonra arkadaşlarımın değiştiklerini görüyorum ve bu rüya her 1 saat e değişiyo
kotu ruya

lutfen acil yardim edin -- 09.12.2015 - 18:56

Arkadaslar adim yagmur erkek bi arkadasim icin buny yaziyorum arkadasim 1-2yil oncede surekli kabuslar goruyodu ve bu kadar uzun bir sureden sonra yaklasik bi haftadir tekrar gormeye baslamis anlattiklari soyle fazla ayrintiya giremedik yatiyomus kotu kabuslar goruyomus sonra kurtulmak uyanmak istiyomus annesine bagiriyomus gelip uyandirsin diye ama duymuyomus odalari birbirine uzak kalkip annemin yanina gittim yari uyanik gibiyim ama gercek mi ruya mi ayirt edemiyorum dedi korktugunu soyledi psikologun iyi gelebilecegini soyledim ama bu neden kaynaklaniyor olabilir yada bu yasadigi ney lutfen bildiklerinizi paylasir ve yardim etmeye calisirsaniz cok tesekkue ederim simdiden tesekkur ederim
Her gece gordugum ruyalar

Misafir yoruldum -- 16.12.2015 - 11:12

Her gece gordugum ruyalar artik beni yordu ruya gormek istemiyorum baska bi yasamda hayat suruyo gibiyim bazen oyle ruyalar icindeyimki kalktigimda yazsam oskarlik sinema filmi olur yoruldum ruyalardan cozumu nedir bunu bilmiyorum sabah kaltim mesela sonrasinda birdaha uyiyim yine ruya yani gozum kapandigi anda ruya offf ya ..
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
bende sık rüya görürüm çoğunu hatırlamam . uykum kalitesiz mi kesinlikle evet.
+5 oy
 
Bende de çok olmaya başladı aslında bu rüya hatırlamama durumu ama aslında hatirlamasam şu an daha iyi çünkü daha hatırladıklarımı yazmaya üşenir oldum o kadar çok ki bir de uzun, yazmak istiyorum fakat bir tembellik basıyor zaten geç yazarım normalde alışık değilim pek dokunmatiğe:-):-D
0 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yazması bi zor hatırlaması bi zor senin rüyaların ben mesela çoğunlukla rüyanın sonunu getiremem bir yerde görüntü yarım kalır. mesela evden çıkarım ama gittiğim yeri görmem
+3 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Ben çok rüya görmek isterim aslında enerjik bir yapım olduğundan uykusuz da kalsam değişen bir şey olmuyor. Düşünsenize istediğim birşeyi bilinçaltına yerleştiriyorum rüyada onu görüyorsun rüyayı kontrol elindeyse birde yarım kalan rüyaya devam edebilsem birde uyandırmayın beni rüyaDA yım :)
+2 oy
 
Rüyalarımdan rahatsız değilim ama uyanıp yeniden uyuduğumda rüya görmek bazen çok saçma geliyor. Kabus görmüyorum ama yinede bazı rüyalarda küçük detaylar uyandığımda aklımdan çıkmıyor ve içimde endişe oluyor.
Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
Merak edilecel bir durum yok. Güzel bir şey bu
+1 oy
 
Aynı şeyi ben de yaşıyorum gözümü kapattığım her an rüya görüyorum ve farklı alemlerde uyanıyorum. Oralarda tanıdığım yerler bile oldu. 2 sene önce gördüğüm rüyaları bugünkü hayatımda aynısını yaşıyorum sürekli rüyalarım gerçekleşiyor.Çok yorgun uyanıyorum. Artık rüya görmek istemiyorum. Hiçbir gün yok Rüya görmediğim bunun çözümü yok mu ? Dayanamıyorum.

İlgili rüyalar

+9 oy
5 yorum 330 okuma
+13 oy
4 yorum 496 okuma
Denizmtlu 24 Ağustos 2019 Rüya kategorisinde Denizmtlu Rüyazede (1.2k puan)   yazdı
+16 oy
17 yorum 408 okuma
Simge 15 Temmuz 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+6 oy
15 yorum 329 okuma
Eftelya 17 Haziran 2021 Rüya kategorisinde Eftelya Rüyazede (1.7k puan)   yazdı
+5 oy
2 yorum 266 okuma
Gamze özdek 23 Mayıs 2020 Rüya kategorisinde Gamze özdek Rüyazede (1.5k puan)   yazdı
+5 oy
1 yorum 182 okuma
Denizmtlu 2 Şubat 2020 Rüya kategorisinde Denizmtlu Rüyazede (1.2k puan)   yazdı
+11 oy
3 yorum 194 okuma
Denizmtlu 23 Ağustos 2019 Rüya kategorisinde Denizmtlu Rüyazede (1.2k puan)   yazdı
+4 oy
1 yorum 164 okuma
Arşiv 30 Nisan 2016 Rüya kategorisinde Arşiv Rüya Kurucu (78.0k puan)   yazdı
+2 oy
1 yorum 111 okuma
+7 oy
1 yorum 219 okuma
+7 oy
1 yorum 141 okuma
ruyamdanevar 18 Ocak 2020 Rüya kategorisinde ruyamdanevar Rüyazede (1.4k puan)   yazdı
+9 oy
4 yorum 305 okuma
Yagmur0106 17 Eylül 2019 Rüya kategorisinde Yagmur0106 Rüyazede (1.4k puan)   yazdı
+5 oy
1 yorum 163 okuma
Arşiv 30 Nisan 2016 Rüya kategorisinde Arşiv Rüya Kurucu (78.0k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

614 Aktif
1 Üye ve 613 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 8990
Dün : 21898
Toplam : 48089162
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...