Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+7 oy
228 okuma
Adams Rüya kategorisinde Uzman Yorumcu (27.1k puan)  
Merhaba. Rüyamda çok şık ve modern bir kır restoranına giriyorum. Benim üzerimde de şık bir siyah takım elbise vardı. Girdiğim yerdeki vestiyere elimdeki ayakkabı çekeceği veriyorum. Girdiğim yerde uzun boylu beyaz saçlı ve uzun boylu bir adam beni bekliyordu. Ona doğru yürürken elimde yine bir ayakkabı çekeceği olduğunu fark ediyorum. O ayakkabı çekeceğini orada bir yere asıyorum. Sonra o adamla tokalaşıyorum. O adama “Ben Türkiye’yi temsilen geliyorum” dedim. Oda “biliyorum buyrun içeri” diyor. İçeri girdiğimde bir kaç Avrupa ülkelerinin devlet adamlarını orada görüyorum. Oraya o devlet adamları ile toplantı için gittiğimi anlıyorum. O insanlarla da tokalaşıp, onların oturduğu yerden daha yüksek ve loca gibi bir yere oturuyorum. Sonra o devlet adamlarıda yanıma geliyor ve benim olduğum yerde uzanıyoruz. Sonra yanımıza beyaz elbiseli bir hemşire geliyor ve “gözlerinizi kapatın” diyor. Rüyamda uyuduğumu ve kendimden geçtiğimi görüyorum. Ve o anda o devlet adamları ve benim kafamıza birşey enjekte ettiklerini anlıyorum. O an gerçekmiş gibi az bir ağrı ile uykumdan uyandım

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

3 Yorum

+6 oy
kuzgun Astral Gezgini (153k puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Merhaba, rüyaya sondan başlamak istiyorum iğneyle uyutulmanız işlerinizin hergün daha iyiye gideceğine ve gördüğünüz yer şık ve modern bir yerde olmanız oraya bir görevle gitmeniz ve prestij olarak diğer devlet adamlarından daha yüksek bir yere oturmanız bir işi görev edindiğiniz ve bunun için hakettiğiniz mertebe diye hissediyorum buna yardım edecek ve sizle bunu paylaşacak insanlar olacak etrafınızda , ayakkabı çekeceği de buna işaret diye düşünüyorum ,  hayır olsun ...
Adams Uzman Yorumcu (27.1k puan)  
inşallah. güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.
kuzgun Astral Gezgini (153k puan)  
ben teşekkür ederim
+4 oy
Ruyadede Astral Gezgini (190k puan)  
[Takribi okuma süresi: 4 (dört) dakika ]



Merhaba,

Belli bir zamandır kültürel manada olacak köklü bir değişiklik yolunda bayağı ilerlemişsiniz.Öyleki bu ilerlemenizin sonucunda samimi,gelenekselci,Anadolulu(kır da restaurant)olan mevcut kültürel pozisyonunuzdan daha modern olana doğru bir ilerleme var.(Sakıp Sabancı rüyanızda da vardı benzer bir durum hatırlayın)Bu süreç aslında bile isteye değil ama birazda çağın gereği olarak mecburen olmuş gibi.Ancak ne kadar mecburen de olsa,siz bu değişime çok hazırlıklı ve seviye seviye ilerlediğiniz bu süreçte her merhalede eski kültürden bırakmanız gerekenleri bırakıp ilerliyorsunuz.(Ayakkabı çekecekleri)

Rüyanın gidişatına bakarsanız aslında sembolik olarak şahsınız  ama genel manada Türk modernleşmesini görüyorsunuz.(Kırdan kente,göçebelikten yerleşiğe,yerde yemekten retauranta vb gibi ilerleme).Üstünüzdeki şık takım elbise,cumhuriyetimizin kurulması esnasında TMBB önünde giyilen "frak" lara benziyor.Girdiğiniz restaurantta artık yeni bir dönemin başlangıcı ve bir bakıma muasır medeniyetin sınırı gibi.Siz takım elbise giyerek bu ortama dair ne kadar hazır olduğunuzu görüyorsunuz. Kıyafet, bir maddi kültür öğesi olmaktan öte, toplumsal imgelemin değerleri ile gerçek yaşamın normlarını buluşturur. Bu, gelenek ile değişim arasındaki çatışmanın savaş alanıdır.Geçmişte de gelenek ve değişim arasındaki çatışma alanlarından birini oluşturan kıyafet yeni bir uygarlık alanına uyum sağlama çabasındaki Osmanlı toplumunun tartışma konularından birisiydi.İlk girdiğinizde vestiyere ayakkabı çekeceği vermeniz,normalde fraklar ile giyilen şapkayı henüz giyememenizden.Yani mevsim itibari ile vestiyere bırakabileceğiniz bir şey yok.Şapkayı da henüz giyememişsiniz.Yani başlangıç olarak hazırsınız ama içeri için tam hazır değilsiniz.Dolayısı ile ilk olarak vestiyere Türk kültürü olarak bir yere girerken ayakkabı çıkartmak geleneğimize dair bir sembol olarak artık bu geleneği yapmayacağınız için ilk onu bırakıyorsunuz.Bu gördüğünüz çekecek ile görmediğiniz şapka arasında da bir ilişki var.Yani,duruma dair bir mecburiyet içinde bir kültürel dönüşüme razı olmuşsunuz ama sanki çıkarken de ayakkabı çekeceğini tekrar alacak gibisiniz.Bu durum bir bakıma şartlar gereği bu şekilde davranmak zorunda kaldığınızı retauranttan çıkınca aslınıza geri dönmek istediğinizi gösteriyor.

Vestiyeri geçtikten sonra sizi karşılayan adam sizi bu ortama davet eden,gelmeniz gerektiğini söyleyen kişi olabilir.Örneğin,yabancılarla iş yapacaksanız onların kültürüne haiz olan,onlardan olan ama sizi de çok iyi tanıyan bir arabulucu,komisyoncu gibi düşünebilirisiniz bu kişiyi.Onu görünce ikinci çekeceği de asıyorsunuz çünkü bir ortama daha giriyorsunuz.Bu kültürel ilerlemede derinleşme manasında.İlk giriş vestiyer öncesi idi bir çekecek bıraktınız,şimdi bir iç odaya da ha geçiyorsunuz bir çekecekde burada.Bu çekecekleri "Hans  & Gretel" masallarında çocukların ormana gireken kaybolmamak ve de onları geri izleyerek çıkmak için yerlere ekmek kırıntıları serpmeleri gibi bir durum.Size ait,sizin asli  kültürünüze ait,karşıda olmayan görünce direkt olarak hatırlayacağınız,ne kadar süre orada kalacağınızı bilmediğinizden geçmişimi unutursam diye korkudan dolayı oluşturduğunuz tipik bir sembol bu çekecekler.Bu çekecekler sayesinde" ben Türkiyeyi temsil ediyorum" diyince sizi karşılayan kişi "biliyorum,buyrun içeri " diyor.Sizi karşılayn kişinin uzun boylu,uzun beyaz saçlı olması tecrübesinden,girdiğiniz yeni kültürün kökleri ile ilgili sizin görgünüzden.Yani o adamın boyu uzun(kültürün ilerlemesine istinaden) saçları beyaz(50-60 yıllık)kültürün geçmiş ile ilgisinden.Ama kıyafeti vs çok eski değil.Yani sizin geldiğiniz köklü bir kültür değil.Bir nevi kendi öz kültürünüz ile yeni girdiğiniz bu Batı medeniyeti kültürünü kıyaslıyorsunuz.

İçeri girdiğinizde bir kaç Avrupa ülkesi görmeniz,yeni kültürü oluşturan bir kaç ülke mahiyetinde(Almanya-Fransa-Belçika gbi)Siz her ne kadar içeriye onlar ile birlikte olmaya niyet etmiş gibi girsenizde kendiniz hala onlardan kültürel ve inanç olarak  yüksekte görüyorsunuz. (https://cdn.islamansiklopedisi.org.tr/madde/11/elci-3.jpg) Tıpkı bu resimdeki gibi.Elbette sizin yukarıda oturabilmeniz için restaurantın öncelikle sizin kültürünüzün içinde olması gerekir.Yani sizin kültürünüzün içine inşa edilmiş bir mekan.Hem kapıda,hem içeride ki kişiler ile tokalaşmanız iki çekecek sembolleri ile de ilişkili.Bir kabul etme,onaylama durumunuz var artık.Onlarda sizin seviyenize gelince(bence bir kandırmaca var,aynı masalda ki gibi) modern tıbbın sembolü olan,eskiden tüm hastanelerde bulunan ve sessiz olmamızı söylen hemşire geliyor.Gerçek hayatta" sessiz olun emri" yerine rüyada" gözleriniz kapatın emri" geliyor ve hepinize modernleşmenin tıbbi emaresi olarak zihninizi değiştirecek,sizi geçmişten kopartacak sizin içinde içerideki Avrupalılar içinde yeni bir dönem başlıyor.O enjeksiyonu olduktan sonra geriye dönebilmek için bıraktığınız "çekecekler" artık işe yaramaz,yani "Hans  & Gretel"masalı ile irtibatlı düşünürseniz masaldaki ekmekleri kuşlar yemişti,sizin "çekecekleri" de enjeksiyon ile hafızanızdan sildiler.Artık çekeceklerin yerini değil kendilerini bile hatılayamazsınız.

Bütün bu anlatımlardan sonra baş ağrısı ile uyandığınızda, aynen masaldaki benzetim gibi ormanda yolunuzu kaybettiğinizde(geçmişinizden koptuğunuzda) sizi kim karşılayacak?


DAB,
Selamlar.
0 oy
Adams Uzman Yorumcu (27.1k puan)  
Detaylı ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Zaman ayırıp yorumlarınız içinde ayrıca teşekkür ederim

İlgili rüyalar

+2 oy
1 yorum 106 okuma
FidanT 24 Eylül 2021 Rüya kategorisinde FidanT Karabasan (69 puan)   yazdı
+3 oy
1 yorum 180 okuma
27 Haziran 2019 Rüya kategorisinde Sevgi   8 9 yazdı
+5 oy
1 yorum 170 okuma
1 Şubat 2019 Rüya kategorisinde misafir   40 156 278 yazdı
+11 oy
1 yorum 160 okuma
+8 oy
2 yorum 200 okuma
hzrdfgnk3341 9 Ocak 2020 Rüya kategorisinde hzrdfgnk3341 Rüyazede (2.1k puan)   yazdı
+7 oy
2 yorum 145 okuma
+6 oy
3 yorum 242 okuma
+6 oy
1 yorum 221 okuma
Duru 19 Aralık 2020 Rüya kategorisinde Duru Rüyazede (1.1k puan)   yazdı
+5 oy
2 yorum 244 okuma
Oyuncu038 8 Haziran 2020 Rüya kategorisinde Oyuncu038 Rüyazede (1.4k puan)   yazdı
+3 oy
1 yorum 114 okuma
65murat 18 Mart 2020 Rüya kategorisinde 65murat Rüyakar (3.0k puan)   yazdı
+4 oy
2 yorum 117 okuma
Adams 20 Şubat 2020 Rüya kategorisinde Adams Uzman Yorumcu (27.1k puan)   yazdı
+5 oy
3 yorum 269 okuma
Burchina 3 Temmuz 2019 Rüya kategorisinde Burchina Rüyakar (2.2k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

419 Aktif
2 Üye ve 417 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 9552
Dün : 23857
Toplam : 48067894
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...