Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+8 oy
361 okuma
Karga Bilgi kategorisinde Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
“Benlik (ego) derken kastım, “ben” sözcüğünü söylediğimizde kapsanan şeylerin tümüdür. Peki bu “ben” tam olarak nedir? Pek bilmiyorum ama kafamın içinde, gözlerimin arkasında yer alıyormuş gibi geliyor. Peki ya beden? Bedenin “ben” olmadığını, ama kullanmak için sahip olduğum bir şey olduğunu hissediyorum; ulaşım için, başkalarına gösteriş yapmak için vb. Bu yüzden “benim” bedenim olarak anılıyor…
Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
Sizler de ego ve benlik ile ilgili düşüncelerinizi, yorumlarınızı ekleyiniz.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

11 Yorum

+5 oy
Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Eğer benlik benim değilse, peki nedir? Neden yapılmıştır? Saçma ama doğru yanıt: hiçbir şey. Eğer kuşkusu olan biri varsa buyursun arasın. Eğer insan bedenini açıp incelersek kalp, akciğer, damarlar, kan, bezler, beyin gibi pek çok şey buluruz. Ama benlik bulamayız. Doğrusu yeni doğmuş bir bebekte de benlik bulamazsınız.


Buna mantıklı, normal bir insan pekala şöyle tepki verebilir: “ama bu olanaksız! Benlik hiçbir şey mi? Ben hiçbir şey miyim? Bu var olmadığım anlamına gelir. Ama tabi ki varım.”


Mantıklı olan ama pek normal olmayan bir insanın yanıtı şu olabilir: “Çok iyi. Sanırım varsın. Ama eğer sen bir “ben” (ego) değilsen ve “ben” dediğinde bedeninden söz etmiyorsan, o takdirde neden söz ediyorsun? Sen nesin? Kendine “ben” dedirten sen kimsin? Neden yapıldın?”


Tipik bir insanın yanıtları:


-ben tembelim


-kadınlardan korkarım


-İyi bir kocayım


-Ben samimi bir insanım


-falanım filanım


Doğru. Benlik bunların hepsidir. Benlik bu tanımdır. Kesinlikle. Benlik bir tanımdır. Sözcükler, sadece sözcükler. Belli bir gerçekliği yoktur sözcüklerin. Dahası, benlik belirli bir hiçlik yığınıdır; onun sözde gerçekliği bizim o sanki gerçek imişçesine davranmakta ısrar etmemizden kaynaklanır.


Hepimiz, benliğin bizim tek gerçekliğimiz olduğuna ve sonsuza dek de hep öyle olacağına inanmak üzere eğitildik. Hep öyle olmamış olduğumuzu unuttuk. Bir zamanlar “biçimsiz” olduğumuzu, bunun bizi hayrete düşürdüğünü, her şeyi ve herkesi bir keşif, bir bilinmez olarak hissetmemizi sağladığını unuttuk. Kendimizin ve dünyanın bilinmezliğini unuttuk, zira belirli sınırlarla tanımlanmış bir şey (benlik) olduğumuza inanmaya çalıştık. Aynısını, çağdaş insanın yaşama alanını oluşturan kara büyünün sihrini güçlendirerek çevremizdeki her şey ve herkes için de yaptık: hayal edilemezliği, bilinmeyeni ve yaşıyor olmanın mucizesini bir yığın zırvalığa indirgedik. Üstelik de can sıkıcı bir zırvalık. Kendimizi bir hapishaneye tıkıyor ve buna “ben” diyoruz. Ne harika! İşte karşımızda “şahsiyet” sahibi bir erkek ve kadın var…
+5 oy
kuzgun Astral Gezgini (153k puan)  
Ben egonun aslında muhteşem bir zihnin  fikri olduğunu düşünüyorum çoğu zaman. Kabuk görmek isteyen için bir kabuk BEN , adeta ''bir avatar '' dünya oyununda ki sahnelerinde roller aldığımız  anne ve baba düğmelere basıyor ve kodlarına uygun bir formla dünyaya varış :) Ama değişik ve bunu muhteşem bir fikre dönüştüren bunun canlılığı , ruh dediğimiz tinle örtülü olması aynı olay karşısında farklı tutumları farklı benlikler . Evet unuttuğumuz çok şey var merakın ne kadar büyüleyici olduğu kendimiz dışında ortak bir akla sahip bir bütünün parçası olduğumuz mesela ve burada sadece bir gübre değiliz elbet bir misyonda lazım bir basamağız olmazsa olmaz değildik ama varoluşumuzla artık  biz de gerekliyiz.
+5 oy
Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
Resmi bir ego nedir tanımı da koyalım...

Bu konu belki de psikoloji tarihinin en ses getiren tartışmalarından biridir. Bundan daha önce Freud zihinsel çalışmayı daha iyi anlayabilmek amacıyla zihni bilinç ve bilinçdışı olarak iki bölmede incelemeye çalışmış ancak bu bölmeleme yetersiz kalınca yapısal bir bölmeleme biçimini ileri sürmüştür. Bilinç ve bilinçdışı için önce bölmesel (topoğrafik) deyimini kullanmış, ancak sonradan zihinsel nitelikler tanımını uygun görmüştür. Zihnin yapısal incelenmesinde ise ego (benlik), id (altbenlik), superego (üstbenlik) kavramlarını geliştirmiştir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ego, superego, id zihnin yapılarını, bilinç ve bilinçdışı tanımları da bu bölmelerin nasıl işlemleme yaptığını tanımlamaktadır. Ego daha çok bilinçli bir işlemleme yaparken, id ve süperego daha çok bilinçdışı bir işlemleme yapmaktadır.

Yine dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi de ego, id, süperego kavramlarının beynin herhangi bir beyin bölgesine karşılık olmadığı ve tamamen soyut olduklarıdır. Daha çok kastedilen şey bir türlü işlevler dizgesidir. Yine bu işlevler tamamen kesin sınırlarla birbirlerinden ayrı değil, tersine geçişlidir.


İD
Ruhsal aygıtımızın en eski ve en ilkel parçası olduğu kabul edilmektedir. İçgüdülerimizi ve doğuştan varolan her şeyimizi içermektedir. İşlemleme biçimi tamamen gerçeklik ve mantıkla uyuşumsuzdur. Yani bilinçdışı kuralları (kuralsızlık) işlemektedir. Bu durumda buradaki duygu ve düşünceler zaman, yer, dış dünyaya uyum kavramı tanımazlar. Asıl olan dürtülerin tatmine ulaşmasıdır (haz ilkesi). İd bu dürtülerinin tatmin edilmesinde (boşaltılması) egoyu kullanmaktadır, egoya baskı yapmaktadır.


EGO
Çocuk büyüdükçe dış dünyanın gerçeklikleri hazza ulaşmada bazı kuralların olduğunu öğretir. Bu durumda altbenliğin bir bölümü özel bir evrimleşme göstererek egoyu oluşturur. Egonun asıl görevi düzenlemedir. Bu nedenle "düzenleyici dizge" adını da bazıları uygun görmektedir. Ego insanoğlunun dış dünya ile uyum içerisinde yaşamasını sağlayan zihinsel işlevler bütünüdür. Yani gerçeklik kuralı egoda hakimdir (gerçeklik-reality- ilkesi).

Ego dış dünyanın gerçekleri ve iç dünyanın haz arayışı arasında dengeyi sağlayan araçtır. Bu dengenin sağlanması için ego bazı yetilerle donanmıştır.

Dürtülerin farkına varılması, algılanması (açlık, cinsellik)

Dış dünyadaki koşulların farkına varılması (yiyecek nerede, nasıl ulaşılır)

Dürtülerin üstbenliğin baskısıyla koşullara uyacak niteliğe getirilmesi (ekmek almak için para verilir, çalınmaz)

İstemli ve uyumcul davranışın eyleme geçirilmesi


Benliğin temel işlevi anlaşılacağı üzere dış dünyaya uyumdur. Türkçe'ye yerleşen egoist sözcüğünün bu nedenle yanlış kullanıldığı ileri sürülebilir. Burada anlaşılması gereken bir nokta da egonun Gerçeklik ilkesiyle çalıştığı, ama idin Haz ilkesiyle çalıştığıdır. Ego bu dengeyi sağlarken "savunma mekanizmaları" adı verilen bazı yöntemleri kullanır.


SÜPEREGO (Üstbenlik)
Zaman içerisinde egonun bir parçası toplumsallaşma ve değerlerle ilgili olarak evrimleşir. Bu evrimin sonucunda gelişen parçaya süperego (üstbenlik) adı verilir.


Çocuk doğduğunda ayıp, yasak, günah, başkalarının hakkı, saygı gibi kavramlara sahip değildir. Haz ilkesi yaşamını yönlendirir. Ancak biraz büyüyüp haz ilkesini devam ettirince anne ve baba tarafından sosyal olarak uygunsuz davranışlar gösterdiğinde cezalandırılır. Çocuk artık bir yaramazlık yaptığında anne-babasının davranışını duyup-görüp cezalandırılacağını düşünerek davranışından çekinir. Çocuk biraz daha büyünce anne-baba yanında olmasa bile otomatik olarak uygunsuz davranışı yapmaktan vazgeçer. Çünkü anne-baba artık onun dışında birileri değildir. Artık anne-baba içselleştirilmiş ve çocuğun zihninin bir parçası olmuştur. Nereye giderse gitsin anne-baba zihninin içerisinde onunla gelecektir. Yargılayıcı dizge dediğimiz superegonun insan yaşantısındaki belirtisi "suçluluk duygusu"dur.

Çocukluk döneminde gördüğümüz korku ve utanç duyguları ise superego gelişiminin belirtilerindendir. Superego bilinçdışı ve bilinç süreçleri beraberce barındırır. Vicdan, süperegonun bilinçli kısmında yer alır.

Superegonun (frenleyici, yasaklayıcı) ve idin (haz ilkesi) baskıları altında ego uygun çözüm yolları arar.
+4 oy
kuzgun Astral Gezgini (153k puan)  
İnsan kendi benini toplumda ki rolleriyle tanımlarsa eksik olur mutlaka , bu dünyayla olan bağlarıyla sınırlı olur beden sınırlıdır doğru ama  tek beden olmamak etkileyicidir. Bir çok kişi düşünmüştür üzerinde sıyırıp atanlar olmuştur varlıklarında ki kabukları, mağara alegorisi gibi bilenler hissedenler olmuştur bu kabuğun insanın hapishanesi olduğunu çoğu anlatamamıştır ama diğerlerine. Makrosuyla mikrosuyla varlık sonsuz içinde nokta kadar bile değilken insan neden beninden güç alır acaba diye düşünürüm zaman zaman sonra kendimi anda gördüğümü fark ederim oysa bir tarihi öyküdür tüm kavramlar öyküde ki rollerimiz de benliklerimiz.
+3 oy
kuzgun Astral Gezgini (153k puan)  
düzenledi
Karga evet tanımlamanız yerinde olmuş :)  karıştırıyorum zaman zaman... Soyut kavramları bilim her ne kadar ciddiye almasada  ispatıyla meşgul başka alanlarda var bu kavramları psikoloji dışında.  Benlik burada id, altbenlik, üstbenlik karması aslında hepsi birbiriyle bağlı oldukça komplike bir şey çok küçümseyenlere şaşıyorum :)
+3 oy
kuzgun Astral Gezgini (153k puan)  
Latince bir kelime olan Ego, ben, benlik, kendilik demektir. Ego, egoizm, bencillik, id ve superego kelimeleriyle ilişkilidir.

Egonun, bireyi diğerlerinden ayırt eden göreceli, soyut bir varlığı vardır. Ego insanın hem özne boyutunu tanımlayan irade, bilinç ve vicdanı hem de onun nesne boyutunu tanımlayan, dürtülerini, iç isteklerini, tutkularını, içsel enerji kaynaklarını içine alan çok boyutlu komplekstir.

Yapısı emergent özellikte olduğundan, parçaların bütünleşmesi, etkileşimi ve gelişimi sonucunda görünür hale gelen misali varlıktır.

Göreceli hakikatler üzerinden kıyas yoluyla, mutlak gerçekliği, anlama aracı olan egonun varoluş fonksiyonları, organizmanın kendi sınırlarını bilme kapasitesinden, deneyimlerinden bilgi toplayıp çıkarımlarda bulunmasından, içinde yaşadığı çevreye uyum sağlama kapasitesinden türevlenir.

Bu kapasiteler, içgüdüsel olarak, dürtüler halinde diğer canlılarda değişik seviyelerde bulunur. Ancak insanda bu kapasiteler, dürtüler, istekler, eğilimler, biyopsikososyal gelişim esnasında ego dediğimiz bir yapı şeklinde kristalize olup örgütlenirler.

Ego, hem öznel hem de toplumsal yaşamında, bireyin kendini tanımlayıp, anlamlandırabileceği ve koruyabileceği içsel olarak işleyen bir referans noktası oluşturur.
+3 oy
kuzgun Astral Gezgini (153k puan)  
İnsan benliğinin(kendiliğin) bir bileşeni olan Ego, sosyal çevreye uyumla ve sosyo-kültürel etkilerle modifiye edilip şekillenen kristalize olan(inşa edilmiş) benlik katmanıdır.

Dinamik bir matriks olan ego çevreden gelen uyarıları, bilgileri filtre edip, yapılandıran işlemlerden oluşur. İnsanda arka planda otomatik olarak işleyen algılayıcı, seçici, düzenleyici ego sistemi, gerçekliğin filtresi ve editörüdür.
Çevreden insana gelen uyarılar, ego filtrelerinde süzülüp, kontrolden geçtikten sonra, cevap üretilir.
Egonun kendisi değil, düşünce, duygu ve davranış tarzları şeklinde etkileri gözlenebilir. Egonun şekillendiği sosyokültürel çevrenin inanç sistemleri ve ahlak anlayışı, onun gerçekliği filtre ve kontrol etme fonksiyonlarını etkiler. Bireyi ötekine karşı içsel koruyucu ve düzenleyici olan ego, iç ve dış gerçekleri, ya göz ardı eder ya inkar ya da tahrif eder.
Otomatik olarak işleyen ancak irade ve bilinçle kontrol edilebilir olan bu mekanizmalar, psikolojide ego savunma sistemleri olarak adlandırılır.
İnsanların her biri, farklı ego filtrelerine ve kişilik ekranlarına sahiptir.
+3 oy
kuzgun Astral Gezgini (153k puan)  
Ego ile ilgili yapılmış tanımlarla işe başlıyalım. Genellikle en çok kullanılan tanımlara bakalım.

– Ego sizin düşmanınızdır.
– Egosuz olmak hayatın en üst mertebesidir.
– Sakın egonuzu dinlemeyin.
– Ego kötüdür.
– Egosu ile hareket edeni kimse sevmez.
– Egomdan nefret ediyorum.

Ego keimesi latinceden gelmekte olup “Ben” anlamına gelmektedir.
Şimdi birazda kelimle oyunu yaparak EGO kelimesi yerine BEN kelimesini kullanarak yukarıda yapılan tanımlarda cümleleri yeniden yazalım.

– BENliğiniz sizin düşmanınızdır.
– BENsiz olmak hayatın en üst mertebesidir.
– Sakın BENİ dinlemeyin.
– BEN kötüyüm.
– BENliği ile hareket edeni kimse sevmez.
– BENden nefret ediyorum

Evet hadi bakalım yukarıdaki tanımlara bakarak (Ego’nuzdan) benliğinizden kurtulmaya çalışın ve Ego ile yapacağınız hiçbir savaşı kazanabilirmisiniz.

Kendiniz ve etrafınızla ilgili “ dir… dır… dur…” ile biten veya “Ben …” ile başlayan her cümle GİZLİ DÜŞÜNCE’nin egonuzun ürünüdür. Ve gemiyi asıl kontrol eden bu gizli düşüncelerdir.

– İş bulmak zorDUR.
– İyi bir ilişki yürütmek imkânsızDIR.
– Para kazanmak zorDUR.
– BEN çok akıllı değilim.
– BEN çok akıllıyım.
– Ben çirkinim.
– BEN güzelim.

Ego cümleleri pozitif veya negatif olabilir, ancak bu durum sizin kendinizle ilgili edindiğiniz “gizli düşünceler” hepsi bu ve her an değişebilir.

Burada önemli olan bu gizli düşüncelerin ne zaman başladığı, bunu tam bir kurala oturtmak mümkün değil ancak hayatla ilgili gizli düşünceler 0-10 yaş arası en yoğun biçimde şekillenir. Tabi bu yaşlarda etrafımızdaki kişiler (Anne, baba, kardeş, öğretmen, oyun arkadaşı vb,) egomuz oluşurken bize oldukça yardımcı olurlar. İşte burada belirtilen nedenlerden dolayı Egonuz sizin KÜÇÜK YAŞLARDAKİ haliniz.

Küçükken yaşadığınız bir olay ve bu olay karşısında hissettikleriniz yüzünden vardığınız “masunca” sonuç, EGO için bir karar niteliği taşır. O andan itibaren de EGO, hayatınızı, o karara uygun bir şekilde yaşamaya başlar.

Hani şu hatırladığınız ama niye hatırladığınızı anlamadığınız küçük anı parçaları var ya. İşte onlar egonun aldığınız kararları KANUN haline getirdiği anlardır. Gizli bir şekilde, hayatımızın her günü size bunları tekrarladığı için o anları unutmuyoruz.
+3 oy
kuzgun Astral Gezgini (153k puan)  
Ego, kutular yaratır ve sizi bu kutların içinde tutmaya çalışır. Bu kutulara gerçeklik anlayışınız diyelim. Ego sizi izi içinde bulunduğunuz kutunun dışında, başka hiçbir gerçek ve başka bir ihtimal olmadığına o kadar güzel inandırır ki , bazen eliniz kolunuz bağlı yıllarca aynı kutu içinde kalırsınız.

Şu anki gerçekliğiniz (Şu anki Kutunuz)
– Aylık Sabit gelirim var ve müdür olmadan bu geliri artırmam mümkün değil.
– Sevgilim benimle her zaman ilgilenmiyor.
– Kriz varken benim daha fazla para kazanmam imkansız

Olmasını istediğiniz gerçekliğiniz (Şu sonraki Kutunuz)

– Aylık Sabit gelirim yanında başka kaynaklardan da para gelir.
– Son derece iyi giden bir ilişkim var.
– Piyasanın durumu ne olursa olsun, benim işlerim iyi gidiyor.

Bir kutunun içindeyken ancak o kutuya ait gerçekleri deneyimleyebilirsiniz. Diyelim ki sizin kutunuzda da, aynı şekilde ki gibi, yani aylık sabit maaşınız var ve bunu artırmak istiyorsunuz. Ego size bunun imkânsız olduğunu ispatlamak için elinden gelini yapacaktır. Sizin gerçekliğinizde maaşınıza zam yapılmadığı sürece daha fazla para kazanmanız mümkün değildir.

Daha fazla para kazanmak için yapmanız gereken ilk şey eski kutudan çıkıp yeni kutuyu adım atmanızdır. Yani başka kaynaklardan da ek para geleceğine inanamaya başlamanızdır. Siz bu süreci yaşarken, Ego elinden her geleni yapacak ve sizi yeni kutunun sadece hayal ürünü olduğuna, maaşınız artmadan daha fazla para kazanmanın mümkün olmadığına ikna etmeye çalışacaktır.

Bu noktada iki alternatifiniz var. Ya sizi Ego ikna edecek ve yeni kutuyu adım atacaksınız ya da Ego sizi ikna edecek ve eski kutunuzda tutmayı başaracak.

Bir kutudan diğerine geçmek için önce içinde bulunduğunuz kutunun varlığını, sınırlarını, nasıl göründüğünü tanımlamanız gerekir. Sonrada yeni yaratmak istediğiniz kutunun nasıl göründüğünü, o gerçekliğin nasıl olmasını istediğinizi tanımlamalısınız. Son olarak ise, yeni kutu hakkında ve sonrasında sizi bekleyen yeni gerçeklik hakkında heyecanlanmanız lazım.

Aykut Oğut
Evrenden Torpilim Var
( güzel anlatmıştı eklemeden duramadım :))
Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
İyi yapmışsın, bu başlık altında toplayalım hepsini.
0 oy
kuzgun Astral Gezgini (153k puan)  
Çok kıskandım zaten,  bu konuyu  neden açmadım diye malum ego  :)) tabi ki bir başlık altında toplanması çok iyi .
+5 oy
Arkturus Rüya Tabircisi (6.2k puan)  
Benlik, yaşamanın yaşamın ilk döngüsünden beri varolan bir oluşum. Bilinç, güncelleme isteyen bir kod. İnsanlığın ilk varoluşundan beri tutunduğu bir dal. Soğukta yaşayarak hayata tutunmaya çalışan bir mağara adamı veya avcılık yapmak zorunda kalan bir avcı. Eski çağlardan beri vücut kendini koruma mekanizmasıyla hareket etmekte. Korkuların en temelinde ölüm var. Öleceğim korkusuyla, insanların tüm sisteminde kendini kodlama mekanizması oluşuyor. Sindiremediği bir durum oluştuğunda mide ben yetersizim diyor. Mide bozuluyor. Yetersizlik korkusu oluştuğunda, aman tanrım donacağım diyor ve metabolizmayı yavaşlatarak kilo aldırıyor, yaşlanmak zaten varoluşumuzdan beri bize dikte edilen bir şey herkes yaşlanıyor, inandığımız için daha erken yaşlanıyoruz belki de; çünkü 50-60 yaşındaki insanları kırışık görüyoruz, bu kodlar beynimizdeki sinapsların dansıyla oluşuyor sanırım. Yaşama içgüdüsü, daha geniş alan kaplarsam toplulukta daha güçlü görünürüm olgusu hakimleşiyor. Dolayısıyla bu benler, bizler böyle oluşuyor. Bir tavuskuşu en parlak tüylere sahip olursa kuyruğunu en çok açan olursa en çok takdir gören olur ve ona göre muamele görür, eşler ona doğru koşar. Olmak, varolmak için alanımızı genişletmek için kimliklere sahip olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Tabiattaki hayvanlardan bir farkımız oluşsun istiyoruz; ama beyindeki kodlama sistemi, bazı hatalar verse de yine de çalışıyor olduğunu öngörüyor. Altbilinç koruma içgüdüsüyle saçmalar; bilinç buna engel olamaz. Bilincin özgürlüğü için de tüm yargıları kırmak gerekli; lakin kırmak için yok olmak lazım. Ölmek ( ölmeden önce ölmek) gerekir; ancak asıl sorun şu alt bilinç ölmek istemezken bilinç nasıl ölümle baş edebilir? Bu savaş yüzyıllardan beri gelmiş ve nadir insanlar yenmiş. Yenmek, tuhaf bir olgu yenmek için mi savaşmalı insan yoksa savaşı sevdiği için mi savaşmalı, ya da savaşmak şart mıdır? Sevişerek de mücadele edilemez mi? Yoksa savaşmakla sevişmek benzer metodlara mı sahip? Kafamda deli sorular, teşekkürler
Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
Biz de teşekkür ederiz deli sorular için.
kuzgun Astral Gezgini (153k puan)  
:)) bu deli sorulara bayıldım yine gelmelisiniz Arkturus

İlgili rüyalar

+16 oy
18 yorum 386 okuma
Simge 12 Ağustos 2020 Analiz kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+6 oy
6 yorum 224 okuma
Simge 21 Temmuz 2020 Analiz kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+12 oy
6 yorum 186 okuma
Simge 24 Temmuz 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+14 oy
11 yorum 627 okuma
sonsuz 30 Nisan 2016 Bilgi kategorisinde sonsuz Astral Gezgini (162k puan)   yazdı
+10 oy
13 yorum 610 okuma
Sibel Atasoy 13 Nisan 2019 Bilgi kategorisinde Sibel Atasoy Rüya Tabircisi (8.6k puan)   yazdı
+4 oy
6 yorum 173 okuma
vetre 1 Şubat 2021 Durugörü kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı
+4 oy
6 yorum 146 okuma
vetre 18 Ocak 2021 Durugörü kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı
+4 oy
3 yorum 193 okuma
asiya 26 Temmuz 2020 Rüya kategorisinde asiya Rüya Yorumcusu (15.2k puan)   yazdı
+8 oy
2 yorum 388 okuma
Sibel Atasoy 13 Nisan 2019 Analiz kategorisinde Sibel Atasoy Rüya Tabircisi (8.6k puan)   yazdı
+3 oy
1 yorum 245 okuma
Simge 4 Nisan 2019 Analiz kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+10 oy
9 yorum 302 okuma
Simge 2 Temmuz 2017 Analiz kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+10 oy
6 yorum 399 okuma
Simge 21 Mayıs 2017 Analiz kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+7 oy
4 yorum 510 okuma
Simge 14 Mayıs 2017 Analiz kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

285 Aktif
0 Üye ve 285 misafir
Bugün : 1183
Dün : 13860
Toplam : 47841612
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...