Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+7 oy
313 okuma
Sonbahar Bilgi kategorisinde Astral Gezgini (351k puan)  
Bir çok korku filmi ve korku dizisine konu olmuş; Amerika’da çocukların korkulu rüyası bir efsanedir Kanlı Mary. Hakkında En çok merak edilen soru “Kanlı Mary kimdir ?”
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Sizinde inandığınız yada merak ettiğiniz efsaneler varmı ?

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

12 Yorum

+5 oy
magdalena Rüya Görüşmecisi (43.5k puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Efsane yayılımı bende efsananenin kendini aşan bir merak konusu. Vishnu'nun kaplumbaga avatarına bürünüp süt denizini kaplaması ve yer kureyi koruması  efsanesi çok ilgimi çekmişti. Zaman içinde farkettim ki bu efsane Hindistandan Endonezyaya Yunanistandan Göktürklere ufak farklarla bütün kültürlerde var.
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Evet .Demi çekiyor seni öyle bi sürükleyici lerki vazgeçilmezler
+5 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Efsaneye göre ; Mary, 150 sene önce yaşamış genç bir kızdır. Efsane Mary’nin kalp krizi geçirmesiyle başlar. Daha önce doktorlar bugünkü kadar bilim teknolojisine sahip olmadıklarından dolayı kalbinden rahatsız olduğunu anlayamazlar. Bir gün aniden kızın kalbi durur ve doktorlar öldüğünü söylerler. Bunun üzerine ailesi yıkılır. Kızlarının ölümüne bir anlam veremezler.
+5 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Cenaze töreninde kızın koluna bir iplik takarlar, yaşıyorsa kolundaki iplik çanı çekince çalacaktır. Cenazeyi gömdükden sonra tüm ailesi, üzgün olduğu için bir barda içki içmeye gider. Dönüşte tekrar kızının mezarına bakmak için geri dönerler. Gördüklerinden sonra şaşkına dönerler. Kızın koluna bağladıkları ip aşağıya çekilmiş ve çan yere düşmüştür. Hemen mezarı açmaya başlarlar ve tabutu çıkarırlar. Açtıklarında, zavallı kızın tabutun kapağını açabilmek için tırnaklarıyla tabutu kazımış halde olduğunu görürler… Kızın elleri kan içinde kalmıştır. Ailesi artık onu gerçek bir ölü olarak bulur…
+5 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Söylentilere göre Mary’yi çağırmak için 3 farklı yöntem vardır;
-Karanlıkta ayna karşısında 3 kere Bloody Mary demek. Bu yöntemin olması için çok büyük bir sırrınız olmalı, birine zarar vermiş olmalısınız.
-Yine karanlıkta saat 3’te ayna karşısında 13 kere Bloody Mary demek. Bu yöntemi kullanırsanız bir sırra gerek kalmadan söyleyen kişiye saldırıyor.
-Son yöntem ise banyoya gidip aynaya bakarak 13 kere “I believe in Mary Worth” demektir. Bunu söyleyene ne olduğu bilinmemektedir…
0 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Kulaktan kulağa .fark etmesekte etkileşim içindeyiz sürekli.efsaneler benim de ilgimi çok çekiyor tabi yayılmasında ama çevremde pek inanan insanlar olmayınca birazcık ilgim azaldı.
+5 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Al Karısı - Lohusaların kabusu


Türk, Anadolu ve Altay halk inancında lohusa dönemindeki kadınlara ve atlara musallat olduğuna inanılan yaratıktır. Efsanenin temeli Şamanizm'e kadar uzanır. İnanışa göre lohusaların ve yeni doğmuş çocukların ciğerleriyle beslenir. Alkarısından korunmak için çeşitli çarelerin olduğuna inanılır. Lohusa kadını yalnız bırakmamak, ışıkları sürekli yakmak, başucuna Kuran koymak, yüzünü kırmızı örtüyle örtmek bunlardan bazılarıdır. Albastıya neden olduğuna inanılır. Albıs adlı yaratık ile de alakalıdır. Aynı zamanda Lilith'e karşılık gelmektedir. Lilith'in Adem'in ilk karısı olduğuna ve onunla aynı anda yaratıldığı için Adem'e tabi olmayı reddettiğine ve bu yüzden lanetlendiğine inanılır.
+5 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Demirkıynak


Bigadiç dağlarında yaşayan, her kılığa girebilen, korkunç sesler çıkararak insanların delirmelerine sebep olan, çok pis kokulu kötücül bir yaratıktır. "Demirtırnak" da denir. Sudan çok korkar. O göründüğü anda akarsu veya göle giren insanlara bir zarar veremeyeceğine inanılır. Ormanlarda yaşayan bu varlık, demir tırnaklı, demir burunludur.
+5 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Gulyabani


Gezginlere ve yolculara uğrayıp onları mahveden canavardır. Daha sonraları Anadolu kültüründe ahubabayla beraber anılmaya başlamış ve insan yediği düşünülen kocaman, uzun sakallı ve asalı bir dev olarak tasavvur olunmuştur. Vücudu tüyle kaplı, kocaman, pis kokulu bu acayip varlığın ayakları tersinedir. Gündüzleri mezara girer. Geceleri ise hortlayıp çıkar. Bütün vücudu sarı-kırmızı tüylerle kaplı bu insanımsı çirkin varlık, dağ yamaçlarında ve kimsenin olmadığı çöllerde akşam üstü ortaya çıkar. Avcılara yaklaşıp onlarla insan gibi konuşur. Bir şeyler ister sonra onlara güreş yapmayı önerir. Avcı kazanırsa "Gulyabani" sessizce çekip gider. Ama eğer o kazanırsa avcı, uzun zaman hasta yatacak demektir. Ya da çöllük ve harabe bir yerde yalnız başına yatan birinin ayağının altını yalaya yalaya kan çıkacak kadar inceltir. Sonra ölünceye kadar kanını içer.
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Türk usulü efsane:)
0 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Ama unutmayın efsanelerin bir çıkma sebebi var efsane size saçma gelebilir ama çıkma sebebi doğru.
+5 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Bunlardan kurtulmak imkansız. Birinin üzerine çiş yapınca kaçıyor diğeri üzerine çiş yapınca çarpıyor; biri akarsu yakınında çarpıyor, diğerinden kurtulmak için akarsuya koşmak gerekiyor; biri arkadaş gibi sohbet ediyor hesap soruyor, diğeri özellikle bazı kelimeleri arıyor. Ulan hangisine denk geldiğini bilemezsen kurtulmanın imkanı yok birinden biri yiyecek kanını içecek ya da ruhunu kaçıracak:)))))
+4 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Karakoncolos


Kara renkte ve çok çirkindir. Maymun, kedi veya çocuk büyüklüğündedir. Aslında pek zararlı olmadığı halde görüntüsü insanlarda paniğe neden olur. Kürklü olarak betimlenir. Geceleri gezer. Zemheride sokaklarda dolaşır, rastladığına “Nereden geliyorsun, Nereye gidiyorsun? gibi sorular sorar. Verilecek yanıtların içinde mutlaka “kara” kelimesi olmalıdır (Karasu’dan geliyorum, Karakışla’ya gidiyorum gibi). Böyle yapılmadığında Karakoncolos elindeki kocaman bir tarakla vurarak karşısındaki insanı yaralar. Kendisinden korunmak için kış günleri evlerdeki taraklar ortada bırakılmaz, saklanır.
0 oy
magdalena Rüya Görüşmecisi (43.5k puan)  
Bu efsane aktarımına kulak ve çene yetmez :) farklı yontemler vardı elbet, telepati, telekinezi gibi... çevre konusunda da haklısın ben de bir ara bu sebeple gormezden gelmiştim, ama takibe devam edip etkileşimde kaldıkça çevre bu sitedeki gibi bir çevre oluyor ve birbirimizi çekmeye başlıyoruz. :)

İlgili rüyalar

+2 oy
1 yorum 116 okuma
nurfatma 29 Kasım 2021 Rüya kategorisinde nurfatma Karabasan (84 puan)   yazdı
+13 oy
1 yorum 112 okuma
Omersariteke 13 Eylül 2020 Rüya kategorisinde Omersariteke Rüyazede (1.0k puan)   yazdı
+3 oy
1 yorum 114 okuma
Bilmm 22 Mayıs 2020 Rüya kategorisinde Bilmm Rüyazede (1.5k puan)   yazdı
+7 oy
1 yorum 127 okuma
anonimka 23 Nisan 2020 Tabir kategorisinde anonimka Rüyazede (1.4k puan)   yazdı
+4 oy
2 yorum 152 okuma
11 Ağustos 2019 Rüya kategorisinde Mehmet karakus   yazdı
+4 oy
1 yorum 119 okuma
25 Temmuz 2017 Rüya kategorisinde misafir   40 156 278 yazdı
+3 oy
1 yorum 120 okuma
6 Kasım 2016 Rüya kategorisinde misafir   40 156 278 yazdı
+4 oy
3 yorum 212 okuma
zuvery53 21 Temmuz 2016 Rüya kategorisinde zuvery53 Rüyazede (2.0k puan)   yazdı
+7 oy
4 yorum 251 okuma
Sonbahar 22 Mayıs 2020 Bilgi kategorisinde Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)   yazdı
+8 oy
21 yorum 1.1k okuma
Sonbahar 28 Mayıs 2020 Bilgi kategorisinde Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)   yazdı
+7 oy
23 yorum 1.2k okuma
Sonbahar 22 Mayıs 2020 Bilgi kategorisinde Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)   yazdı
+9 oy
3 yorum 262 okuma
+5 oy
5 yorum 154 okuma
Sonbahar 17 Haziran 2020 Paranormal kategorisinde Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

440 Aktif
0 Üye ve 440 misafir
Bugün : 21493
Dün : 23857
Toplam : 48079798
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...