Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+6 oy
126 okuma
Zihinsel İstifra Rüya kategorisinde Rüyazede (1.4k puan)  
yeniden gösterildi
Yukarida bir deli, herkes onu terketmeli. Bir renk hepsinden farkli. Agaclar arasinda bir ip dolanmış olmuş yumak, yumağın icinde deli, yumak acildi dustu yere yagmur gibi. Ve döküldü yere bir suru ölü. Heryerde ayakkabı, bir anlam veremedi. Cok korktu. Etrafina bakindi, arkadaslarindan hicbiri kalmamistı. Oysa gun guzeldi ve sinifca piknige gelmislerdi. Yalınayak kosarak sehre gitmeye basladi, onunla birlikte de yagmur. Her sey degismisti.

Yıllar sonra...

Yolda yuruyoruz doktorumla. Konusuyoruz sürekli. Gozum uc kiza takildi. Ucunu de taniyordum. Bana bakiyorlardi, bakislarinda dusmanlik gozlerimi delip geciyordu, yine de bakmaktan alamadim kendimi. Doktorum da fark etmisti, nereye bakiyorsun dedi. Dedim hic, ortaokuldaki kizlarmis. Caktirmadan bakmaya devam ediyordum. Icimde tarif edilemez bir korku, cok eskiden gelen tanidik bir koku. Kizlar apartmana girdiler tek tek, hepsi girmeden bakti bana son defa, bizse nasil hala uzaklasamamistik anlamiyordum, hep yuruyup konusmamiza ragmen. ve yorulduk apartmanin karsisindaki cimenlere uzandik. Guzel aksamustu, uyandigimda gokgurultulu geceye donmustu. Yerde bir deli, hemen orayi terk etmeli. Kosmak istedim, apartmanin onune gelince durdum istemsiz. Ucu de saatlerdir beni bekliyorlardi kapida, ayni dusmanca bakislarla. Ayaklarim beni dinlemeden girdi iceri. Ev sanki iskence dairesi. Basladilar soymaya derimi, anlasilan soymak istedikleri dilimdi. Tek dedikleri "neden lanetledin bizleri". Hicbir sey anlamiyordum, ama cok korkuyordum. Dedim birakin beni. Yan odalardan yuksek seste dans muzigi, kadeh ve insan sesleri.

Günler sonra...

Sonunda kabul ettiler gitmemi, istediklerimi alıp geri dönmemi. Yanıma verdiler iriyarı bir adam. Odalardan geçiyoruz bir bir, tam da düşündüğüm gibi, etrafta binlerce insan ve maskeleri. Hala günler önceki gibi. Onlardan yardım isteyemem çünkü görmüyorlar beni. Yanlarında iriyarı adamlar tıpkı benim yanımdaki gibi. Ama onlar gülüyorlar, güvendeler sanki. Çıktık apartmandan, dışarısı anababa günü gibi. Kaçsam kaçamam, hissediyorum etrafta herbiri. Yanımda bir kişi, ama kimse baksam aynı gözler, izliyorlar beni. Gittik uzandığım yere, etrafta bir sürü ayakkabı, çoğu benim eskilerim, eksiklerim. Tek tek çift çift, sandaletler, terlikler, botlar, yırtılmışlar... Saçılmışlar. Neden diyorum gelmek istedim buraya, kaldırıyorum kafamı top geliyor yamacıma, bir çocuk topu alıp geri dönüyor arkadaşlarının yanına. Uzanırken fark etmemişim, meğer heryer yeşilmiş heryer ağaç heryer piknik. Koştum ormana doğru, kimse bana bakmıyor pikniğiyle ilgili, aksi gibi kokmuyor da hiçbiri. Bunu düşünmekten vazgeçmeliyim, çünkü binlerce kişi tarafından takipteyim.

Saatler sonra...

Kaçıyorum sürekli, adım deli. Bir hastane gördüm ilerde, eski. Hemen girdim içeri. Ama buradaki herkes de sanki deli, piknik yapıyorlar gibi. İp atlayanlar, top oynayanlar. Her yer beyaz, doktorlar, hastalar. Bir ben varım siyah bir de peşimdeki iriyarı adamlar. Soluğumu duyuyorum, farkındayım daralıyor çemberim. Ama nasıl da kaçıyorum, her odaya girip çıkıyorum, bazısının penceresinden bazısının duvarından. Ben kendimi tutamazken, diyorum içimden umarım bulamazlar beni. Herkes tanıdık, kaçtıklarım, vardıklarım, yanından geçtiklerim, zaman. Zaman bile tanıdık. çünkü kaçtığım geleceğim, geçmişe varmayı umuyorum.

Dakikalar sonra...

Görüyorum iriyarı adamlardan birini. Ve daha da hızlanmaya çalışıyorum, lakin gitgide yavaşladığımı fark ediyorum, küçüldüğümü, sanki eridiğimi. Ellerim diyorum koşarken, neden küçülüyorlar, adımlarım neden değil eskisi gibi. Artık yalnızca iriyarı adamlar yok peşimde, hepsi bir olmuş arıyorlar beni. Hepsi işte, öğretmenlerimi görüyorum koşmaya çalışıyorlar döpiyesleriyle, müdürler kravatlarını gevşetmişler. Çokçadır söylemedim ama hala korkuyorum, kokmuyorlar, üstelik korkmuyorlar da benim gibi. Sanki görünmez bir hademe yönlendiriyor beni, hangi koridoru geçsem bir ses diyor seç diğerini. Cam kaplı minik bir odaya giriyorum, heryer cam, dışarıyı görüyorum ama çıkamıyorum, demir parmakla çevrili. Görüyorum dışarıdan koşarak gelenleri, en önde çocukluk arkadaşım hem de en iyisi.

Saniyeler sonra...

O vakit anlıyorum her şeyi. Kokmuyorum ama hala korkuyorum. Ölmüşlerdi herbiri. Ben öldürmüştüm hepsini, pikniğe gittiğimiz gün, o güzel havada lanetlemiştim. Anlamışlardı değiştiklerini ve arıyorlardi beni. O günden beri onlar da olmuştu katil ve öldürüyorlardı önüne çıkanları birbir. Ben bilerek yapmıştım, onlarsa istemeyerek. Ondan sebep bana oldular düşman, bense onlara hasret.

Saliseler sonra...

Hesap anıydı anlaşıldı, istiyorlardı benden tüm gerçekleri. Ben biliyordum geçmeyecekti lanetleri, benimkinin geçmediği gibi. Onlar da ölmüştü benim gibi. Suçlayamazlardı beni, o zamanlar küçüktüm, sanırım istediğim Tanrı olmaktı, onun gibi öldürmek ve yanıma almak herkesi. O an karar vermiştim, piknik gününde en mutlu zamanda, istediğim o an olmalı ve sürmeli yıllarca. Planım tutmamıştı ama, ölenler lanetlenmişti ben gibi, ölmek kurtuluş değil başlangıcıydı her şeyin. Gülecektim birden etraf karardı. Anladım bir rüyada olduğumu ama gözlerim kapalı. Bir sesleneyim dedim, yalnızca tıslayabildim. Unutma dedim ne haldeyim, nereden başlamalıyım. Düşündüm açmadan gözümü, aklıma yazdım ilk cümleyi: "Yukarida bir deli, herkes onu terketmeli."

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

1 yorum

0 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
benim içimde iki dünyam var , iki kişi mi dersin ya da iki farklı benlik mi çokluluk mu kalabalık mı dersin , iki ayrı dünya var biri zifiri karanlık biri alabildiğine beyaz ve parlak yukarıda yazdığınız yazı çok ilgimi çekti ,
karanlık dünyamın iblislerini anımsattı ,aydınlık dünyama ters yazılardı , şaşırtıcı cümleler ama ben bu yazıyı okuyunca eski günlerimi hatırladım karanlıkta kaldığımda iblisleri terbiye eden toy bir ben vardı acemi ,kara iblise kafayı takmış bir üstadın çırağı, ölüme vurgu yapmışsın  yukarıda biraz da yazdıklarınız  eski zamanlarımda ki toyluk ve acemiliğimi anlatıyor , bulanık bir zihin hırslı intikamcı asi bir benliği , ama önemli olan da şudur ki ışığı göre bilmek ,  yukarıda bir deli var mı bilmem ama , delilik içimizde yaratığımız düşlediğimiz her öznenin bizi getirdiği nokta ve özneyi bizden başkasının görmüyor olması herkes kendi içinin delisi , bende karanlık dünyamın delisi aydınlık dünyamın üstadı...

İlgili rüyalar

+5 oy
1 yorum 303 okuma
Duru971 13 Ekim 2020 Rüya kategorisinde Duru971 Rüyazede (1.9k puan)   yazdı
+4 oy
1 yorum 184 okuma
Yaren1989 18 Kasım 2019 Rüya kategorisinde Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)   yazdı
+6 oy
1 yorum 138 okuma
+5 oy
8 yorum 302 okuma
Yaren1989 25 Kasım 2019 Rüya kategorisinde Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)   yazdı
+2 oy
1 yorum 135 okuma
25 Şubat 2019 Rüya kategorisinde Sinem   12 19 yazdı
+8 oy
5 yorum 329 okuma
Simge 15 Mayıs 2017 Analiz kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+5 oy
1 yorum 240 okuma
aydinnazli3838 1 Ocak 2017 Rüya kategorisinde aydinnazli3838 Rüyakar (3.2k puan)   yazdı
+2 oy
1 yorum 137 okuma
12 Mayıs 2016 Rüya kategorisinde misafir   40 156 278 yazdı
+3 oy
2 yorum 106 okuma
thetisinviosa 27 Temmuz 2021 Rüya kategorisinde thetisinviosa Karabasan (75 puan)   yazdı
+19 oy
3 yorum 295 okuma
Ferit 23 Ağustos 2020 Rüya kategorisinde Ferit Karabasan (991 puan)   yazdı
+4 oy
1 yorum 123 okuma
Slahblt 3 Ağustos 2020 Rüya kategorisinde Slahblt Rüyazede (1.2k puan)   yazdı
+6 oy
16 yorum 371 okuma
Sonbahar 29 Temmuz 2020 Paranormal kategorisinde Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)   yazdı
+8 oy
21 yorum 569 okuma
Sonbahar 27 Haziran 2020 Paranormal kategorisinde Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

609 Aktif
0 Üye ve 609 misafir
Bugün : 10715
Dün : 21898
Toplam : 48090879
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...