Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+12 oy
2.0k okuma
sonsuz Bilgi kategorisinde Astral Gezgini (163k puan)  
düzenledi
Bu başlık altında sıkça kullanılan rüya terimlerini açıklayacağım. Ortak terimleri kullanmak hepimiz açısından daha sağlıklı sonuçlar üretecektir. Eklemek istediğiniz terim olursa lütfen çekinmeyin. Düşünce veya yorum olarak siz de terimler ekleyebilirsiniz. İster merak ettiğiniz ister bildiğiniz terimi yazabilirsiniz.
Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
Kollektif rüya çok zor ama bir o kadar da çok güzel bir durum.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

5 Yorum

+8 oy
sonsuz Astral Gezgini (163k puan)  
 
En İyi Yorum
Alfa dalgaları:    Normal uyku beyin aktivitesidir, dingin uyanıklık ile de ilişkilidir.

Apne: Bir kişinin periyodik olarak uyku esnasında uzun süre solunumu kesilmesi ve hayatını tehdit eden bir durum. Böyle bir durumda lütfen doktorunuza başvurunuz.

Rüya uygulaması: Bir sorunu çözmek, yaratıcılık geliştirmek ya da belirli bir sorunun cevabını keşfetmek gibi belirli bir amaca ulaşmak için rüyaları kullanmak.

Arketip: İkonik bir görüntü veya kişinin, nesnenin veya konunun idealleştirilmiş hali olan belirli bir simge türü. Genel bir sürüm veya standartlaşmış kavramlar. Örnekler arasında anne figürü, kahraman, bilge yaşlı adam,  hile ve benzeri vardır.

Uyarılma: Uyku durumundan uyanma durumuna ani bir geçiş veya bir uyku durumundan daha açık uyku durumuna geçiş.

Beta dalgaları:    Aktif uyanıklık ile ilişkili normal elektriksel beyin aktivitesi.

Bruksizm:    Uyku esnasında dişleri gıcırdatma veya sıkma.

Sirkadiyen ritimler: Çevredeki döngüsel kalıplar ya da biyolojik saatler, uyku ve rüya bozukluklarını etkilediğini belirtir.

Kolektif rüya:    Anlamı değişir, ancak genelde bir grup bağlamında rüyaları kapsar:
1) Aynı rüyayı aynı andagören iki veya daha fazla kişi.
2) Birçok insanın rüyalarının bir araya toplanmasının, daha büyük kolektif bilinci, her kişinin rüyasının büyük resmin bir parçasını ifade ettiği fikri.

Bilinçli Faaliyetler: Doğrudan farkında olan zihnin yönü. Rüyada uyanık bir farkındalık durumu.

Delta dalgaları: Normal elektriksel beyin aktivitesi, restoratif uyku ile ilişkili, genellikle non-REM, rüya görmeyen uyku sırasında ortaya çıkar.

Rüya içinde düşünme: Rüyayı görenin rüyanın anlamını daha iyi anlamak için bir rüyadaki bir veya daha fazla öğeyle hayali bir sohbet oluşturduğu ve rüyanın yorumlanmasına yardımcı olan bir tekniktir.

Rüya yorumu: Rüya görenin anlamını veya amacını keşfetme girişiminde bir rüyayı analiz etmek.

Rüya günlüğü: Rüyalarınızı, açıklamaları yazarak izlediğiniz, çoğunlukla rüyanın yorumlanmasında bir araç olarak kullanılan günlük.

Rüya psikolojisi: Rüyaların incelenmesi ve psikoloji bilimi çerçevesinde rüya çalışmaları.

Rüya hatırlama: Gördüğünüz rüyanın tamamını veya bir kısmını hatırlama yeteneği. Çoğu insan rüyaları hatırlamakta güçlük çekerler, bunun sebebi onları akıllarında gözden geçirmez veya uyandıktan hemen sonra yazmamalarıdır. Herkes her rüyasını hatırlamıyor, ancak rüya hatırlamanın iyileştirilmesi mümkün. Bunun için sitemizde öneriler mevcut.

Rüya terapisi: Rüyaları, psikoterapiye yardımcı olmak için bir araç olarak kullanarak, kişinin sorunlarına daha fazla bakış açısı kazandırmaya yardımcı olması için kullanılması.

Rüya içinde rüya: Bir rüya gördüğünüzü görürseniz (rüya içinde bir rüya) - rüyada gördüğünüz her şeyden daha yüksek bir perspektif veya daha derin anlayış aldığınızı hissedebileceğiniz anlamına gelebilir. Ayrıca rüyada gördüğünüz  bir gerçekleşme olabilir veya gerçekte neyin gerçek olmamasına dair karışıklığa işaret edebilir. Bir rüyadaki rüya, aynı zamanda, "oyunda oynamak" gibi karakterlerin yarattığı bir hikayede olduğu şekliyle, yaratmayı veya anında yaratmayı seçtiğiniz bir hikayeyi de temsil edebilir.

Hipnik pislik: Uyanma durumundan uyku durumuna geçiş sırasında ortaya çıkan ve sıklıkla kişiyi uyanık bir duruma döndüren istemsiz bir kas kontraksiyonu.

Hipnopompi: Canlı gösterimler, görüntüler, sesler veya dokunsal duyular gibi uykuya dalma sürecindeki deneyimler.
 
Hipnopompik sanrı:    Uyanma sürecindeki deneyimler.

Uykusuzluk hastalığı: Uyuma veya uykuda kalma zorluğu. Olası nedenler, stres, kaygı, depresyon, alkol, uyuşturucu, diğer toksinler, kafein veya diğer uyarıcılar, belirli gıdalar, alerjiler, program veya rutinin değişimi, jet lag, belirli bir uyku bozukluğu olabilir.

Sezgi:    İçgörü veya iç bilgelik. Doğrudan bilmek, akılcı düşünmeden bağımsız bir şekilde bilme. Rüya yorumu konusunda güçlü bir araçtır, çünkü rüyayı gören neredeyse her zaman bir rüyanın anlamını bir miktar seviyede bilir.

Lusid rüya:    Rüyada rüyanın farkında olunduğu ve genellikle rüyanın olaylarını kontrol edilebildiği bir rüya türü. Berrak düş olarak da isimlendirilebilir.

Miyoklonik seğirme: Uyanma durumundan uyku durumuna geçiş sırasında ortaya çıkan ve sıklıkla kişiyi uyanık bir duruma döndüren istemsiz bir kas kontraksiyonu.

Kabus:    REM uykudan rüya göreni uyandıran, korkunç veya tatsız bir rüya, genellikle canlıdır. Bir kabusta olması genellikle aşağıdakilerden biri anlamına gelir:
1) Bilinçaltı zihniniz korkularından birini keşfediyor;
2) Geçmişte travmatik veya korkunç bir olay yaşamışsınız (hatta filmde gördüğünüz bir olay da olabilir);
3) Çevresel veya zihinsel / duygusal stresle tetiklenen düşünceleriniz vardır;
Veya 4) Kendi keyfiniz için sorumsuzca bir davranışta bulunarak (sorumsuzca içmek, uyuşturucu almak, fazla yemek yemek, kendinizi veya hayatınızı önemsemekten vazgeçmek gibi) olumsuz rüya deneyimleri için bir fırsat yaratmışsınızdır.

NREM uykusu: Rüyaların olmaması eğilimi, normal bir uyku evresi.

Parasomnia: Uyurgezerlik, uykuda konuşma, ağızda öğütme, uykuda yemek yeme ve gece kabusları gibi uykuyu bozan alışılmadık uykuya bağlı bozukluklar.

Phosphenes: Gözler kapalıyken (ışık aslında gözkapağı içinden girmeden) görülen ışık veya diğer görsel görüntülerin kalıplarıdır, genellikle uykuya daldığında veya yüksek bir gürültüye tepki olarak algılanır.

Önsezi:    Tahmin veya doğru tahmin etme yeteneği.

İşaret rüyası:    Rüyanın görüldükten sonra gerçek hayatta gerçekleştiği, geleceği öngören rüyalar.

Psişik rüya: Geleceğin kesin tahmini, uzaktan görüntüleme veya başka biriyle telepati yoluyla bağlantı kurma gibi rüyalar.

Tekrar eden rüya: Aynı veya benzer içeriği birden fazla genellikle farklı gecelerde tekrarlayan rüyalar.

REM uykusu:    (Hızlı göz hareketi) - Hızlı göz hareketleri, artan beyin aktivitesi, kas hareketinin azalması ve rüya görme ile ilişkili bir uyku evresi.

Uyku mansiyonu: Düşünceler, görüntüler ve problem çözme de dahil olmak üzere uyku esnasında oluşan zihinsel ve duygusal süreçler.

Uyku felci: Vücudun uyanma ya da uykuya dalmadan önce felç olduğu geçici durum.

Kara basan: NREM uykudan ani, kısmen uyanış, genellikle korku duygusu ile birlikte ancak hiçbir rüya görülemez. Hareket edilemez bir süre.

Uyurgezerlik: Uyku halindeyken yürümek gibi fiziksel aktiviteleri içeren bir durum. Benzer bir durum da uykuda konuşmaktır.

Bilinçaltı: Faaliyetlerinin doğrudan farkında olmadan sürdürüldüğü zihnin yönü. Ayrıca zihnin rüya gördüğü kısım.

Sembol, Simge:    Rüyanın anlamı hakkında ipucu veren rüyanın eşsiz bir yönü. Örnek olarak genellikle insanları, yerleri, nesneleri, duyguları ve etkinlikleri içerir.

Vizyon:    Zihinde görülen, genellikle rüya ya da farkındalığın değişmiş bir durumunda, hayal gücünden ya da doğaüstü yapıdan kaynaklanan bir görüntü ya da düşünce.

Uyanık rüya: Bir kişi uyanıkken görüntüler veya düşünceler aracılığıyla iletilen bir vizyon veya mesaj. Örnek olarak bu durumu yaşayanın, sezgisel bir düşünce (ani bir bilme), yaratıcı bir ilham veya psişik bir vizyon içerdiği durumlar verilebir.
+7 oy
Simge Astral Gezgini (184k puan)  
Rüyanızda nefes alamıyorsanız, örneğin su altında kalmış veya boğazına bir şey sıkışmış gibi şeyleri sıkça görmeye başladıysanız mutlaka bir doktora gitmenizi öneririm. Uyku apnesi olma olasılığı yüksek bir durumdur.
+5 oy
Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
Astral var bir de herkesin farklı kullandığı bir terim.
+3 oy
Simge Astral Gezgini (184k puan)  
Rüyanın tanımı da katalım mı?

Rüyaya kavramsal açıdan bakıldığında birçok sözlük ve ansiklopedide birbirine benzer şekillerde tanımlaması yer almaktadır.
“Görmek” anlamındaki rû’yet kökünden türeyen rüya, sözlükte uyku sırasında zihinde beliren görüntülerin bütününü (düş) ifade eder. Sözlük anlamı aynı olan hulm (çoğulu ahlâm) ise daha çok korkunç düşler için kullanılır. (Çelebi, 2008: 306).
Rüya; uyku esnasında görülen birtakım olaylara verilen, Arapça “rü’yâ” kökünden “düş görmek” anlamına gelen bir kelimedir. (Tatçı ve Çeltik, 1995: 13).
Başka bir kaynakta ise rüya, “Bir kimsenin zihninden geçen hayal dizisi olarak” da tanımlanmaktadır. (Tuğlacı, 1972: 2442).
Bir diğer kaynakta rüya, “Uyku sırasında zihinde ortaya çıkan ve bir kısmı belleğe kaydedilen ruhsal olaydır.” şeklinde tanımlanmıştır. (Rekabet Kurumu, 1986).
Rüyanın bir başka tanımı şu şekildedir: “Rüya, uyku sırasında canlı, çarpıcı, görsel ve işitsel varsanılarla ortaya çıkan yaşantıdır.” (Rekabet Kurumu, 1990).
Büyük Felsefe Lugatı’nda rüyalar, “Uyurken zihinde beliren olayların tümüdür.”  tanımlamasıyla karşımıza çıkmaktadır. (Çankı, 1955: 560).
Farklı bir sözlüğe bakıldığında “Rüya, uyku sırasında oluşan, bilincin ve iradenin denetiminden bütünüyle bağımsız bir biçimde oluşan ruhsal hayallerdir.” tanımı yer almaktadır. (Cevizci, 2002: 276).
Köksal’ın rüyalarla ilgili çalışmasında rüya, “Misal âlemindeki kaderle alakalı levhaların, aynen veya değişik yansımalar halinde uyku halinde ruhumuza aksetmesidir.” diye tanımlanmıştır. (Köksal, 2008: 36).
TDK Sözlüğü’nde rüyanın anlam karşılığı; “Düş, gerçekleşmesi imkânsız durum, hayal; gerçekleşmesi beklenen ve istenen şey, umut” gibi birkaç anlama gelmektedir. (Parlatır vd., 1998: 1872).
+3 oy
Simge Astral Gezgini (184k puan)  
Dilimizde rüya kelimesini karşılayan birçok kelime veya onunla ilişkili olan deyim vardır. Bu kelimelerden bazıları şunlardır: Düş, ağır basma, seyr, vak’a, vâkıa, zuhurât, düş azmak, düş görmek, düş yormak, kara basan, kara düş, kara kaygılı rüya, karakura, karakura basan, karakura basmak, karakura düş görmek; Arapçada ise, ihtilâm (düş azmak, düşte cinsî münasebette bulunmak), kabus (ağır basma), kabus basmak. (Tatçı ve Çeltik, 1995: 13).
Bunların dışında psikolojik terim olarak rüyaya benzer olan şu kelimeler kullanılır:
Rüya ile ilgili kavramların başında genel olarak hülya gelmektedir. Hülya; uyanık halde iken imaj ve anıların zihinde canlanmaları şeklinde tanımlanmaktadır. Hülya, çocukta ve gençte farklı şekillerde görülür. Çocuk devamlı hülya içindedir.

İlgili rüyalar

+9 oy
3 yorum 231 okuma
Simge 28 Temmuz 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+14 oy
11 yorum 646 okuma
sonsuz 30 Nisan 2016 Bilgi kategorisinde sonsuz Astral Gezgini (163k puan)   yazdı
+12 oy
9 yorum 469 okuma
sonsuz 26 Mayıs 2017 Bilgi kategorisinde sonsuz Astral Gezgini (163k puan)   yazdı
+10 oy
13 yorum 612 okuma
Sibel Atasoy 13 Nisan 2019 Bilgi kategorisinde Sibel Atasoy Rüya Tabircisi (8.6k puan)   yazdı
+5 oy
1 yorum 616 okuma
Simge 12 Ağustos 2017 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+3 oy
2 yorum 155 okuma
Sibel Atasoy 18 Nisan 2019 Bilgi kategorisinde Sibel Atasoy Rüya Tabircisi (8.6k puan)   yazdı
+5 oy
1 yorum 332 okuma
+5 oy
1 yorum 197 okuma
Sibel Atasoy 11 Nisan 2019 Bilgi kategorisinde Sibel Atasoy Rüya Tabircisi (8.6k puan)   yazdı
+9 oy
1 yorum 403 okuma
sonsuz 23 Mayıs 2017 Bilgi kategorisinde sonsuz Astral Gezgini (163k puan)   yazdı
+6 oy
1 yorum 201 okuma
Sibel Atasoy 11 Nisan 2019 Bilgi kategorisinde Sibel Atasoy Rüya Tabircisi (8.6k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

599 Aktif
0 Üye ve 599 misafir
Bugün : 6712
Dün : 21898
Toplam : 48086889
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...