Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+11 oy
312 okuma
Simge Analiz kategorisinde Astral Gezgini (184k puan)  
Rüyanızda bir teknede seyahat etmek, uyanık hayatınızdaki duygusal meselelerde dolaştığınız hissini yansıtır. Deniz nasıl bu size bazı ipuçları verecektir. gerçek yaşamda üzerinde olduğunuz duygusal akımlara karşı duygunuzu yansıtır. Cankurtaran simidi ile ilgili bir şeyler varsa, kriz duygularını yansır. Savaş gemileri boşanma veya velayet savaşları gibi uyanık hayatınızdaki mücadeleleri sembolize eder. Tatil gemileri aşk hayatınızdaki romantik duyguları temsil eder. Rüyanızdaki tekne batarsa, bir hedefe ulaşmak için gösterdiğiniz çabaya karşı sanki yine de "batıyor" hissini yaşıyorsunuz demektir.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

6 Yorum

+2 oy
Hypnos Astral Gezgini (173k puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Rüyada tekneye binmek ne anlama gelir?
Rüyalar alemi yaşamımızdaki tüm bu değişimleri bize metaforlar inşa ederek anlatmaya çalışır. Rüyadaki tekne aslında bu değişimi yapmamızı sağlayan bir taşıyıcıdır. Rüyada teknedeki yolculardan her birinin zihnimizde kapladığı bir yer ve bir hacmi vardır. Onların hal ve hareketleri, davranışları hatta söyledikleri sözler birer mesaj niteliğindedir. Hatta bu yolcular bazen iç dünyamızdaki farklı yönlerimizi temsil ediyor olabilirler. Yolcular arasındaki kavga genellikle iç dünyamızdaki kaos ve farklı seslerin yükselişidir. Örneğin, içimizden bir ses bir işe evet darken bir yanımız hayır diyorsa bu değişim sürecinde vir teknede 2 yolculuk kavga ettiğini rüyamızda görebiliriz.



Tekneye bindiğimizi gördüğümüz rüyalar zihinsel durumumuza, uyumlu ya da kendimizle çelişen yönlerimize de atıfta bulunur. Bu rüyayı yorumlamak için teknenin durumuna ve rüyanın senaryosuna odaklanın. Tekne size istediğiniz yere götürecek kadar sağlam durumda mıydı? O halde bu gidişat size amacınıza götürür. Teknenin kötü durumda olduğunu ya da kırık dökük olduğunu mu hissediyordunuz? O halde bu gidişat size amacınıza götürmez, değiştirilmesi ya da güncellenmesi gereken bir şeyler var.

Rüyada tekneye binmek düşünceler, duygular ve dürtülerdeki değişimler ve yaşamdaki ileri-geri hareketler metaforudur. Bir başka deyişle, yaşam yolculuğumuzda bir A noktasından B noktasına gittiğimiz zaman rüyamızda bir ulaşım aracına bineriz. Bu A noktası ve B noktası hareket her zaman fiziksel yolculuk anlamına gelmez, bir durumdan başka bir duruma geçiş, karar değişikliklerimiz hatta yeni bir amaç uğruna eski amaçlarımızı terk etmemiz bile rüyalar aleminde bir yolculuktur.



Rüyadaki tekne genellikle zihnimizin durumu ve yaşamdaki ilerleyişimizi sembolize eder. Teknenin eski olması belki de demode olmuş bir yaşam tarzı ya da çalışma sistemi konusunda bize uyarı getirir. Yeni dünya düzeninde değişen sistemlere ayak uydurmada zorlandığımız zamanlarda rüyamızda kendimizi eski ve kırık dökük bir tekneyle yolculuk yaparken bulabiliriz. Rüyadaki teknenin onarılmaya muhtaç her detayı aslında yaşamımızda güncelleme ya da yenilik isteyen yanlarımıza işarettir.

Bu rüyanın size getirebileceği mesajlar:

Yenilik
İlerleme
Kolaylık
Katılmak
Beraberlik
Güçlenmek
Yön arayışı
Motivasyon
“Evet” demek
Yön değiştirmek
Karar değiştirmek
Harekete geçmek
Yeni bir amaç bulmak
+2 oy
Hypnos Astral Gezgini (173k puan)  
Rüyada tekneye bindiğimizi gördüğümüz zamanlarda bu teknedeki yolcuların hareketlerine dikkat etmeliyiz. Bazı yolcular güçlü ve daha heybetlidir, bazıları daha gürültücü ya da kavgacı olabilir, hatta bazıları yalnızca sessiz sakin otururlar. Rüyadaki bu yolcuların hal ve hareketleri iç dünyamızdaki yönlerimize atıfta bulunurlar. Çok gürültücü yolcu ya da yolcular genellikle iç dünyamızda yükselen şikayetlerin simgesidir. Sessiz sakin outran yolcular ise keşfedilmemiz yeteneklerimiz ya da sessiz duran yönlerimize atıfta bulunurlar. Güçlü ve heybetli yolcular yine bu yorumculuğa göre içimizdeki özgüven ve gücün simgesidir.

Rüyada bindiğimiz teknedeki yolcular aynı zamanda pozitif ve negative yönlerimiz ya da yaşamda karşılaşacağımız sözlere işaret edebilirler. Örneğin, rüyasında bir teknede iki kişinin kavga ettiğini gören biri ertesi gün aynı amaca hareket eden iki kişinin, mesela iki iş arkadaşının kavgasına şahit olabilir. Hatta kulağa çok ilginç gelse bile rüyada bir teknede 2 kişinin kavgası bazen aynı partnere göz dikmiş iki kişinin kavgasının işareti bile olabilir. Rüyadaki teknenin yolcuları aslında aynı istikamete hareket eden kişilerin simgesi de olabilir.

+2 oy
Hypnos Astral Gezgini (173k puan)  
Tüm bunlara ilave olarak rüyada teknedeki yolcular bazen yaşam yüklerimiz hakkında bize bilgi getirir. Rüyadaki tekne yaşamdaki ilerleyişimiz, teknedeki herkes bu ilerleyiş esnasında yanımızda götürdüklerimizdir. Bu yaşam yükleri bazen zihinsel yüklerimiz, düşüncelerimiz olabileceği gibi dertlerimiz, sorumluluklarımız hatta borçlarımız bile olabilir. Rüyasında bir teknede çok fazla yolcu olduğunu görenin bu yorumculuk anlayışına göre yükü ya da borcu çok fazladır.

Elbette, teknedeki yolcuların durumu iç dünyamızdaki uyumu ya da çelişen mesajların varlığınada da işaret ediyor olabilir. Özellikle de rüyanızda teknede bir kavga ya da kaos varsa bilmelisiniz ki iç dünyanızda bir çatışma ya da kararsızlık var. Evet bir yöne doğru ilerliyorsunuz fakat hala bir yanınız bu yönde ilerlemeye razı değil. Rüyadaki kavga eden ve bağrışan yolcuların her biri bu gidişata hayır diyen iç sesinizin işaretidir. Yolculardan gelen tüm mesajlara dikkat edin. Teknenin ilerleyişine evet diyenlerle hayır diyenlerin sayısını karşılaştırın. Hayır diyenler daha fazlaysa bu gidişatta isteksizliğiniz daha fazla demektir.
+2 oy
Hypnos Astral Gezgini (173k puan)  
Rüyada tekneyle bir yere gitmek ne anlama gelir?
Rüyada tekneyle bir yere gitmek yaşamdaki tüm hareketlerinizi sembolize eder. Fakat rüyalar alemindeki “hareket” fiziksel hareket değildir. Bazen bir durumdan başka bir duruma geçiş ya da bir amacın peşinde koşmayı bırakarak yeni bir amaca yönelmek rüyalar alemine göre her zaman bir yolculuktur. Hatta yaşam yolculuğumuzdaki fikir değişkliklerimi, yeni fikirler, yeni projeler ya da aniden beliren bir ilhamdan dolayı yeni bir amaca yöneliyor olmak rüyalar dilinde her zaman bir yolculukla sembolize edilir.

Bu rüyalar bütünsel yorumculuk getirmekle beraber üç temel unsuru barındırırlar: 1- Teknenin durumu (zihnin durumu) 2-Denizin durumu (yaşamın bize sundukları) 3-Yolcuların durumu (olaylar, arketipler, duygular, düşünceler). Bir rüya yorumcusu bu üç unsuru bir araya getirebilirse rüyanın vermek istediği mesaj ortaya çıkacaktır.


Rüyada tekneyle bir yere gitmek bazen konfor alanımızın dışına çıkma arzusunu sembolize eder. Çünkü rüya sahibi olarak siz belki de bulunduğunuz konumdan memnun olmadığınızdan dolayı farklı bir şeyleri deneme arzusu içinde hissedebilirsiniz. Fakat asla unutmamalısınız, diğer taraftaki çimenler hep daha yeşil görünürler. Tekne yolculuğu rüyalarını genellikle içinde bulunduğunuz durumdan uzaklaşma ya da diğer tarafa geçerek orada işlerin nasıl olduğuna bakma arzusu hissettiğinizde görürsünüz.
+2 oy
Hypnos Astral Gezgini (173k puan)  
Rüyada tekneyle bir yere gitmek aynı zamanda evrenin sizin için çizdiği yeni bir yolu sembolize edebilir. Bir durumdan uzaklaşmak isteyebilirsiniz ya da değişim arzusu içerisinde olabilirsiniz. Yaşamda bir A noktasından B noktasına hareket etme zamanı genellikle yolculuk rüyalarıyla karşımıza çıkar. Bu rüyalar bazen yalnızca arzularımıza ışık tutar fakat bazı zamanlarda bizi değişime ya da içinde bulunduğumuz durumdan uzaklaşmaya davet ederler. Belki de sizin için yeni bir kariyer yolu çizilmiş ve bu yeni kariyeri kabul edebilmeniz için eskisiyle vedalaşmanız gerekmekte.



Rüyada tekneyle bir yere gitmek duygusal ya da ruhsal düzeyde daha iyi bir şeylerin arayışına da ışık tutabilirler. Bu rüyalarda genellikle vedalaşma ve yeni için eskiyi terk etme teması bulunur. Terk edilen bazen ilişki, kariyer hatta yaşanılan memleket olabilir. Rüya sahibi daha iyisine sahip olacağına inandığı için eskiye sırtını dönmeye karar vermiştir. Bu yolculuk aslında rüyayı gören için bir vedalaşmadan başka bir şey değildir.
+2 oy
Hypnos Astral Gezgini (173k puan)  
Tekneyle bir yere gittiğimiz rüyalarda içinde bulunduğumuz teknenin durumu zihnimizin durumunu ortaya koyar. Tekne sağlam ya da yeniyse kader bize yeni bir şey sunmuştur. Eğer rüyada yolculuk yapılan tekne eski ya da kırık dökük ise belki de artık bize hizmet etmeyen ve eskimiş olan şeyleri çöpe atma zamanı gelmiş. Yeni dünya düzeninde eski düşünce sistemleri ya da çalışma sistemleri belki de artık işinize yaramıyor. Tek ihtiyacınız olan biraz güncelleme ya da yenilik olabilir (tıpkı rüyada onarılması ya da yenilenmesi gereken tekne gibi). Peki ya denizin ya da yolculuk yapılan bölgelerin durumu? Deniz dalgalı,  gidilen yerler kasvetli ve hava karanlık mı? O halde bilmelisiniz ki bu yolculukta önünüze engeller çıkacak. Değişim sandığınız kadar kolay olmayacak.

Bazen rüyada bir tekne yolculuğu dönüşümün ve değişimin başlangıcına işarettir. Yeni fırsatlar ve fikirler var, belki de bu fırsatları yakalayabilmeniz için uzak diyarlara gitmeniz gerekiyor. Yaşamınızda üreyen yeni birşeyler var. Bu belki yeni bir kariyer hatta yeni bir aşk da olabilir. Fakat o, beklediğiniz yerde sizi bulmayacak. Sizin onu gidip almanız gerekebilir. Mutlaka sizin için bir “varış noktası” söz konusu. O varış noktasına seyahat ettiğinizde bir arzunuza kavuşacaksınız.


Tekneyle bir yere gittiğimiz rüyalarda yanınızda taşıdıklarınıza da dikkat etmelisiniz. Bunlar sizin yaşam yükleriniz. Yaşam yükleri genellikle duygular, düşünceler, inançlar hatta tüm sorumluluklarınız. Sizinle gelen her şey rüyanıza bir bavul kılığında girebilir. Bavulunuz ne kadar ağırsa yaşam yükleriniz de o kadar ağırdır. Fakat bu tip rüyalar bazen bu yaşam yüklerinden kurtulmayı önerir. Örneğin, eski ve size çok fazla ağırlık yapan bir bavul belki de bilinçaltınızdan size gelen “onu bırak” uyarısı. Neyi bırakmanız gerektiğini size ağırlık yapan her şeye bakarak anlamalısınız.

İlgili rüyalar

+6 oy
1 yorum 233 okuma
___ceren___ 1 Eylül 2019 Tabir kategorisinde ___ceren___ Rüyakar (5.4k puan)   yazdı
+1 oy
3 yorum 117 okuma
30 Temmuz 2020 Rüya kategorisinde Semih   yazdı
+7 oy
1 yorum 203 okuma
Arşiv 30 Nisan 2016 Rüya kategorisinde Arşiv Rüya Kurucu (78.0k puan)   yazdı
+9 oy
3 yorum 2.8k okuma
Simge 7 Mayıs 2017 Analiz kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+4 oy
1 yorum 225 okuma
+12 oy
1 yorum 182 okuma
Simge 16 Mayıs 2017 Analiz kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+15 oy
7 yorum 320 okuma
+9 oy
6 yorum 181 okuma
Simge 24 Haziran 2020 Durugörü kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+6 oy
1 yorum 167 okuma
24 Haziran 2016 Rüya kategorisinde Uykucu   1 yazdı
+4 oy
2 yorum 161 okuma
Yaren1989 1 Temmuz 2020 Rüya kategorisinde Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)   yazdı
+4 oy
1 yorum 191 okuma
Yaren1989 27 Nisan 2020 Rüya kategorisinde Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)   yazdı
+6 oy
1 yorum 166 okuma
9 Nisan 2019 Rüya kategorisinde misafir   40 156 278 yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

349 Aktif
0 Üye ve 349 misafir
Bugün : 5783
Dün : 13860
Toplam : 47846203
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...