Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+9 oy
264 okuma
Simge Analiz kategorisinde Astral Gezgini (184k puan)  
Saç dökülmesi ve kel olmakla ilgili görülen rüyalar, görünüş, sağlık ve / veya yaşlanma hakkındaki endişeleri yansıtır. Saçınıza gurur duyarsanız, ve bir rüyada bulunmaması bunu kaybetmeniz, belki de romantik bir ret ile tetiklenen bir ilişki ile ilgili endişeleri yansıtabilir. 30, 40 ya da 50'yi yeni mi geçtiniz? Gerçek hayatta kilometre taşı yaşına ulaşmaların da aynı sonucu olabilir. Gençliğinizi kaybettiğinizi hissediyor musunuz? Bir ebeveyn ya da yakın bir arkadaşınız geçenlerde hasta ya da öldü mü? Kümeler halinde dökülen saçlar fiziksel olarak "parçalanmakta olduğumuz" duygularını temsil eder.

Özellikle yaşlanma ya da sağlık endişeleri belirtilmemişse, kel kafalı erkekler ara sıra hayallerde cinsel imgeler şeklinde görülür.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

6 Yorum

+3 oy
Hypnos Astral Gezgini (173k puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Rüyada saç dökülmesi ne anlama gelir?

Saçlarımızın döküldüğünü gördüğümüz rüyalar sembolik olarak kaybetme korkusu ve arzu etmediğimiz halde kendimizden feda etmek zorunda kalacaklarımızla ilgili endişelerimize vurgu yapar. Rüyasında saçları dökülen kişi kendisi için çok değerli olan bir şeyi kaybetme korkusu yaşamaktadır. Bilinçaltımız kayıpları genellikle bir organın, dişlerimizin ya da saçlarımızın olmadığını göstererek vurgulama yapar. Bilinçaltımız aslında kendimizden eksilttiklerimizi vurgulamak için bizi daha zayıf, saçsız, dişsiz ya da bir organı eksik bir kılığa sokarak mesaj vermektedir.


Saçlarımızın döküldüğünü gördüğümüz rüyalar aynı zamanda yaşam yolculuğunda sahip olmayı çok arzu edip sahip olamadıklarımızı vurgulayan rüyalardır. Peki nelere sahip olmayı ister ve sahip olamayız? Özgüven olabilir mi? Evet olabilir. Peki ya para? O da olabilir. Saçlarınızın döküldüğünü rüyanızda gördüyseniz bilmelisiniz ki yaşamınızda bir şeylerin eksikliğini yoğun bir şekilde hissetmektesiniz. Daha yüksek bir kariyer hak ettiğinizi düşünüyor olabilirsiniz ya da partnerinizin yokluğu sizi derinden etkiliyor da olabilir.



Saç dökülmesi rüyaları bazen geçici öz güven kaybı göstergesidir. Öz güveni yüksek kişiler de ara sıra öz güven kaybı yaşayabilirler ve bu rüyayı görebilirler. Örneğin, çok uzun zamandır işsiz misiniz? Belki de kendinizi yetersiz görmeye başladınız ve öz güveninizde azalma oldu. İşte bu durumda rüyanızda saçlarınızın döküldüğünü görmeniz mümkün. Ya da hiç paranız kalmadı mı? Gezip tozacak kadar bile paranız mı yok? Rüyada saçlarınızın döküldüğünü görmeniz normal.

Bu rüyanın size getirebileceği mesajlar:

Azalmak

Eksiltmek

Kaybetmek

Mal satmak

Fakirleşmek

Ödün vermek

Kontrol kaybı

Maddi sıkıntılar

Güç kaybetmek

Yükün azalması

Paranın erimesi

Geçimin daralması

Kazancın azalması

Birikimlerin azalması

Kaynakların tükenmesi

Durumun kötüye gitmesi
+3 oy
Hypnos Astral Gezgini (173k puan)  
Rüyada saçların dökülmesi bazen maddi kayıplara, mal kaybına, dolandırılmaya ya da düşmana bir şey kaptırmaya da işaret edebilir. İşinizi birine mi kaptırdınız? Evet rüyada saçlarınızın döküldüğünü görebilirsiniz. Bankadaki bütün paranız hatta birikimleriniz mi tükendi? Saçlarınızın döküldüğünü görebilirsiniz. Hatta dolandırıldınız ve cüzdanınızdaki paranın çalındığını mı anladınız? Evet yine saçlarınızın döküldüğünü görebilirsiniz. Saçlarınızın döküldüğünü gördüğünüz rüyalardan sonra birilerine bir şey kaptırma riskiniz her zaman vardır, dikkatli olun.

 

Bazen rüyada saç dökülmesi (özellikle dişilik sembolü olduğu için kadınlarda) güç kaybetme ya da karşı cinsin gözünde dişiliğini kaybetme alametidir. Bu durumda bir kadının rüyasında saçlarının döküldüğünü görmesi hayra alamet değildir. Partnerinin kendisine ilgisi, sevgisi ya da cinsel arzusu azalan bir kadının rüyasında saçlarının döküldüğünü görmesi olasılığı da bulunur. Yine buna benzer bir “dişilik azalması” sembolü olan saçlarımızı rüyada kaybetmemiz ya da saçların dökülmesi kadınlarda erken menopoz işareti de olabilir.

+3 oy
Hypnos Astral Gezgini (173k puan)  
Rüyada saçların tamamen dökülmesi:

Saçlarımızın tamamen döküldüğünü gördüğümüz rüyalar genellikle negatif unsurları barındırsa da bazen negatif anlam içermezler ve her zaman kasvetli bir şeye işaret etmezler. Bazen bir konuda aşırıya kaçmak ve kendinizden bir miktar ödün vermek yerine umduğunuzdan fazla vermenin simgesidir. Örneğin, bir pazarlık yaptınız, bir miktar indirim yapmak gibi bir niyetiniz vardı fakat indirimi o kadar fazla yaptınız ki neredeyse hiç kar etmediniz. İşte bu durumda rüyada saçlarınızın döküldüğünü görebilirsiniz. Ya da bir sınavda beklediğiniz sonuç değil onun çok altında puan aldınız ve “ben bundan fazlasını bekliyordum” dediniz, işte bu durumda da rüyada saçlarınızın döküldüğünü görebilirsiniz. Daha fazlasını beklerken çok az hatta hiçbir şey almadığınız durumlarda rüyanızda saçlarınızın tamamen döküldüğünü görebilirsiniz.

 

Çok ilginç gelecek belki fakat saçlarımızın döküldüğü rüyalar belki de iyi beslenmediğimize ve vücudumuzda eksik olanlara (örneğin vitamin eksikliği) işaret edebilir. Evet, şaka yapmıyoruz gerçekten saç dökülmesi rüyaları vücudumuzun bize verdiği bir sinyal olabilir ve takviye edilmesi gereken her şeye atıfta bulunuyor olabilir. Bunun tam tersi olarak uzun ve parlak saçlar daima sağlık ve uzun ömrün işaretidir. Ayrıca uzun ve parlak saçlar bedensel anlamda stoklarımızın yeterli olduğuna da işaret eder. Sadece dökülmüş saçlar saçlarımızın kötü, dökülmüş ya da bakımsız olduğunu gördüğümüz her rüya fiziksel anlamda bir şeylere ihtiyaç duymanın işaretçisi olabilir.

 

Saç uzaması ve saç dökülmesi rüyaları sembolik olarak birbirinin tam zıttı rüyalardır. Saçımızın uzadığı rüyalarda kendimize bir şeyler ekleriz, bazen bilgi birikimini arttırır, kazancımızı ya da birikimlerimizi arttırırız. Fakat saçlarımızın döküldüğü rüyalar tamamen kendimizden eksilttiklerimizle ya da tamamen kaybettiklerimizle alakalıdır. Peki bu kötü haber mi? Bazen evet bazen hayır. Kendimizden azalttığımız şey para ya da birikimlerimiz olduğu gibi bazı yaşam yüklerimizi azaltıyor da olabiliriz ki o zaman bu rüya hayırlı bir rüyadır.
+3 oy
Hypnos Astral Gezgini (173k puan)  
Rüyada kel olmak ne anlama gelir?
Kel olduğumuzu gördüğümüz rüyalar sembolik olarak kaybetme korkusu ve arzu etmediğimiz halde kendimizden feda etmek zorunda kalacaklarımızla ilgili endişelerimize vurgu yapar. Rüyasında kel olan kişi kendisi için çok değerli olan bir şeyi kaybetme korkusu yaşamaktadır. Bilinçaltımız kayıpları genellikle bir organın, dişlerimizin ya da saçlarımızın olmadığını göstererek vurgulama yapar. Bilinçaltımız aslında kendimizden eksilttiklerimizi vurgulamak için bizi daha zayıf, saçsız, dişsiz ya da bir organı eksik bir kılığa sokarak mesaj vermektedir.


Kendimizi kel gördüğümüz rüyalar aynı zamanda yaşam yolculuğunda sahip olmayı çok arzu edip sahip olamadıklarımızı vurgulayan rüyalardır. Peki nelere sahip olmayı ister ve sahip olamayız? Öz güven olabilir mi? Evet olabilir. Peki ya para? O da olabilir. Bu rüyayı gördüyseniz bilmelisiniz ki yaşamınızda bir şeylerin eksikliğini yoğun bir şekilde hissetmektesiniz. Daha yüksek bir kariyer hakettiğinizi düşünüyor olabilirsiniz ya da partnerinizin yokluğu sizi derinden etkiliyor da olabilir.



Kellik rüyaları bazen geçici öz güven kaybı göstergesidir. Öz güveni yüksek kişiler de ara sıra öz güven kaybı yaşayabilirler ve bu rüyayı görebilirler. Örneğin, çok uzun zamandır işsiz misiniz? Belki de kendinizi yetersiz görmeye başladınız ve öz güveninizde azalma oldu. İşte bu durumsa rüyanızda kel olduğunuzu görmeniz mümkün. Ya da hiç paranız kalmadı mı? Gezip tozacak kadar bile paranız mı yok? Rüyada kel olduğunuzu görmeniz normal.



Kel olduğumuz rüyalar bazen maddi kayıplara, mal kaybına, dolandırılmaya ya da düşmana bir şey kaptırmaya da işaret edebilir. İşinizi birine mi kaptırdınız? Evet rüyada kel olduğunuzu görebilirsiniz. Bankadaki bütün paranız hatta birikimleriniz mi tükendi? Kel olduğunuzu görebilirsiniz. Hatta dolandırıldınız ve cüzdanınızdaki paranın çalındığını mı anladınız? Evet yine kel olduğunuzu görebilirsiniz. Kel olduğunuzu gördüğünüz rüyalardan sonra birilerine bir şey kaptırma riskiniz her zaman vardır, dikkatli olun.
+3 oy
Hypnos Astral Gezgini (173k puan)  
Bazen kendimizi kel olarak gördüğümüz rüyalar (özellikle dişilik sembolü olduğu için kadınlarda) güç kaybetme ya da karşı cinsin gözünde dişiliğini kaybetme alametidir. Bu durumda bir kadının rüyasında kel olduğunu görmesi hayra alamet değildir. Partnerinin kendisine ilgisi, sevgisi ya da cinsel arzusu azalan bir kadının rüyasında kel olduğunu görmesi olasılığı da bulunur. Yine buna benzer bir “dişilik azalması” sembolü olan saçlarımızı rüyada kaybetmemiz ya da kel olmamız kadınlarda erken menopoz işareti de olabilir.



Bazen kel olduğumuz rüyalar “elde avuçta hiçbir şey kalmaması” metaforudur ve paranın ya da kaynakların tamamen tükendiği anlamına gelebilir. Bu rüya bazıları için iflas, bütün işçileri işten çıkarma ya da bütün parasını bir şey için harcamak anlamına da gelebilir. Bu rüya aynı zamanda enerjinin ve kaynakların tükenmesinden duyulan endişeye işaret eder. Bu rüyanın ana teması bitmek ve tükenmektir. Rüya sahibi bazen maddi kaynakların tükenmesinden dolayı iflas korkusu yaşamaktan bu rüyayı görür ya da bir yolun artık sonuna gelmeye başladığını düşünmektedir.
+3 oy
Hypnos Astral Gezgini (173k puan)  
Rüyada kellik:
Kel olduğumuzu gördüğümüz rüyalar genellikle negatif unsurları barındırsa da bazen negatif anlam içermezler ve her zaman kasvetli bir şeye işaret etmezler. Bazen bir konuda aşırıya kaçmak ve kendinizden bir miktar ödün vermek yerine umduğunuzdan fazla vermenin simgesidir. Örneğin, bir pazarlık yaptınız, bir miktar indirim yapmak gibi bir niyetiniz vardı fakat indirimi o kadar fazla yaptınız ki neredeyse hiç kar etmediniz. İşte bu durumda rüyada kel olduğunuzu görebilirsiniz. Ya da bir sınavda beklediğiniz sonuç değil onun çok altında puan aldınız ve “ben bundan fazlasını bekliyordum” dediniz, işte bu durumda da rüyada kel olduğunuzu görebilirsiniz. Daha fazlasını beklerken çok az hatta hiçbir şey almadığınız durumlarda rüyanızda kel olduğunuzu görebilirsiniz.

 

Çok ilginç gelecek belki fakat kel olduğumuz rüyalar belki de iyi beslenmediğimize ve vücudumuzda eksik olanlara (örneğin vitamin eksikliği) işaret edebilir. Evet, şaka yapmıyoruz gerçekten kellik rüyaları vücudumuzun bize verdiği bir sinyal olabilir ve takviye edilmesi gereken her şeye atıfta bulunuyor olabilir. Bunun tam tersi olarak uzun ve parlak saçlar daima sağlık ve uzun ömrün işaretidir. Ayrıca uzun ve parlak saçlar bedensel anlamda stoklarımızın yeterli olduğuna da işaret eder. Sadece kellik değil saçlarımızın kötü, dökülmüş ya da bakımsız olduğunu gördüğümüz her rüya fiziksel anlamda bir şeylere ihtiyaç duymanın işaretçisi olabilir.

 

Saç uzaması ve kellik rüyaları sembolik olarak birbirinin tam zıttı rüyalardır. Saçımızın uzadığı rüyalarda kendimize bir şeyler ekleriz, bazen bilgi birikimini arttırır, kazancımızı ya da birikimlerimizi arttırırız. Fakat kel olduğumuz rüyalar tamamen kendimizden eksilttiklerimizle ya da tamamen kaybettiklerimizle alakalıdır. Peki bu kötü haber mi? Bazen evet bazen hayır. Kendimizden azalttığımız şey para ya da birikimlerimiz olduğu gibi bazı yaşam yüklerimizi azaltıyor da olabiliriz ki o zaman bu rüya hayırlı bir rüyadır.

İlgili rüyalar

+2 oy
1 yorum 140 okuma
25 Ekim 2018 Rüya kategorisinde misafir   40 156 278 yazdı
+9 oy
11 yorum 536 okuma
Simge 10 Nisan 2019 Analiz kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+2 oy
2 yorum 133 okuma
Gamze22 4 Aralık 2021 Tabir kategorisinde Gamze22 Karabasan (330 puan)   yazdı
+3 oy
1 yorum 150 okuma
Dilek 29 Ağustos 2016 Rüya kategorisinde Dilek Rüyazede (2.0k puan)   yazdı
+5 oy
12 yorum 323 okuma
Mia 5 Temmuz 2021 Tabir kategorisinde Mia Rüyakar (3.8k puan)   yazdı
+16 oy
1 yorum 131 okuma
Bahar şen 15 Eylül 2020 Rüya kategorisinde Bahar şen Rüyazede (1.1k puan)   yazdı
+3 oy
2 yorum 188 okuma
AnonimKız 5 Temmuz 2020 Rüya kategorisinde AnonimKız Rüyazede (1.1k puan)   yazdı
+18 oy
2 yorum 373 okuma
+5 oy
3 yorum 226 okuma
30 Mayıs 2019 Rüya kategorisinde misafir   40 156 278 yazdı
+4 oy
4 yorum 186 okuma
Damla 20 Mayıs 2019 Rüya kategorisinde Damla Rüya Yorumcusu (11.7k puan)   yazdı
+4 oy
2 yorum 171 okuma
+4 oy
1 yorum 274 okuma
+4 oy
1 yorum 218 okuma


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

429 Aktif
1 Üye ve 428 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 15683
Dün : 23857
Toplam : 48074009
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...